Küçük Sanayi Sitesi kalıyor

Küçük Sanayi Sitesi'nin bulunduğu Batur Sokak'ın bir kısmının Ocak ayı Belediye Meclisi tarafından yeşil alan olarak ilan edilmesi ve bu karara Küçük Sanayi Sitesi esnafının tepki göstermesinin ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başanı Ali Bozdağ ve Küçük Sanayi Sitesi Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Aydın Kırıklar ile görüşen Belediye Başkanı Ali Ertem, Küçük Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarın sesine kulak vererek, söz konusu alanın yeşil alan statüsünden çıkartılacağını bildirdi.

Küçük Sanayi Sitesi kalıyor

2008 yılının Ocak ayındaki Meclis toplantısında İstanbul Metropolitan Planlama Merkezi tarafından hazırlanan 1. Etap Revizyon Nazım İmar Planı'nda Küçük Sanayi Sitesi'nin bulunduğu alanın yeşil alan olarak ayrılmasına, Küçük Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkar tepki göstermişti. Esnafın, burasının Küçük Sanayi Sitesi olarak kalmasını istemesini kamuoyuna deklare etmesinin ardından burada faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarın sesine kulak veren Belediye Başkanı Ali Ertem'in, burasının imar durumunun Küçük Sanayi Sitesi olarak kalacağını söylediği belirtildi.

BAŞKAN İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Konu ile ilgili Belediye Başkanı Ali Ertem'i ziyaret ettiklerini ve Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan esnaf ve sanatkarın sıkıntılarını, endişelerini ve korkularını dile getirdiklerini belirten Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ ve Küçük Sanayi Sitesi Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Aydın Kırıklar, "Belediye Başkanımız ile yaptığımız görüşmede Küçük Sanayi Sitemizde bulunan esnaf ve sanatkarımızın, isteklerini, dileklerini, çekincelerini, korkularını kendisine aktardık.

SİYASİ BEKLENTİMİZ YOK

Şuanda Küçük Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren 200'e yakın iş yeri olduğunu ve buralarda çalışan 1500'e yakın insanın evine ekmek götürme derdinde olduğunu ve hiçbir siyasi beklentisinin olmadığını aktardık. Yeni yapılacak olan Küçük Sanayi Sitesi'nin akibetinin belli olmadan, burasının yeşil alan olarak ilan edilmesinin esnafta, korku ve paniğe neden olduğunu ilettik. Yeni yapılacak olan yere karşı olmadığımızı, orasının yapılıp, işlevsel hale geldiği zaman burasının o şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettik.

DİLEKÇELERİ VERDİK

Bizi ve esnaf ve sanatkarlarımızı büyük bir olgunlukla dinleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, Ocak ayı Meclis toplantısında kabul edilen 1. Etap Revizyon Nazım İmar Planı'nda Küçük Sanayi Sitesi'nin bulunduğu alanın yeşil alan olarak ayrılması kararından vazgeçileceğini ve burasının imar durumunda yine Küçük Sanayi Sitesi olarak kalacağı sözünü verdi. Biz de bunun üzerine Belediye'ye dilekçe vererek, Ocak ayı Meclis toplantısında alınan karara itiraz ettik.

BAŞKANA TEŞEKKÜR

Belediye Başkanımız Ali Ertem'e, esnaf ve sanatkar camiasının görüşlerine, endişelerine kulak verdiği için çok teşekkür ediyoruz. İnşallah burası ile ilgili gerekli yasal düzenleme biran önce yapılır ve yine burası Küçük Sanayi Sitesi olarak kalır" dediler.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ KALIYOR

Küçük Sanayi Sitesi'nin bulunduğu Batur Sokak'ın bir kısmının Ocak ayı Belediye Meclisi tarafından yeşil alan olarak ilan edilmesi ve bu karara Küçük Sanayi Sitesi esnafının tepki göstermesinin ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başanı Ali Bozdağ ve Küçük Sanayi Sitesi Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Aydın Kırıklar ile görüşen Belediye Başkanı Ali Ertem'in, Küçük Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarın sesine kulak vererek, söz konusu alanın yeşil alan statüsünden çıkartılacağını bildirdiği öğrenildi.

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

Kendilerinin hiçbir esnaf ve sanatkarın mağdur olmasını istemediklerini Belirten belediye Başkanı Ali Ertem'in, Ocak ayındaki aldıkları kararı değiştireceklerini Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başanı Ali Bozdağ ve Küçük Sanayi Sitesi Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Aydın Kırıklar, söylediği belirtildi.

SÖZÜ ALDIK

Belediye Başkanı Ali Ertem'in, Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan esnaf ve sanatkarın düşüncelerini, görüşlerini alarak böyle bir karar verdiğini belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başanı Ali Bozdağ ve Küçük Sanayi Sitesi Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Aydın Kırıklar, "Ocak ayı Meclis toplantısında kabul edilen 1. Etap Revizyon Nazım İmar Planı'nda Küçük Sanayi Sitesi'nin bulunduğu alanın yeşil alan olarak ayrılması kararından vazgeçileceğini ve burasının imar durumunda yine Küçük Sanayi Sitesi olarak kalacağı sözünü verdi. Biz de bunun üzerine Belediye'ye dilekçe vererek, Ocak ayı Meclis toplantısında alınan karara itiraz ettik.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Belediye Başkanımız Ali Ertem'e, esnaf ve sanatkar camiasının görüşlerine, endişelerine kulak verdiği için çok teşekkür ediyoruz. İnşallah burası ile ilgili gerekli yasal düzenleme biran önce yapılır ve yine burası Küçük Sanayi Sitesi olarak kalır" dediler.

ÇIKAN HABERİN ARDINDAN DİYALOĞA GEÇİLDİ

Konu ile ilgili Gazetemizde çıkan haberin ardından Belediye Başkanı Ali Ertem ile diyaloğa geçtiklerini ve sıkıntılarını aktardıklarını belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başanı Ali Bozdağ ve Küçük Sanayi Sitesi Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Aydın Kırıklar, "Belediye Başkanımızın da konuya duyarlı yaklaşması, esanf ve sanatkar camiasının sesine kulak vermesi bizler için son derece sevindirici. Kendisine bu nedenle çok teşekkür ediyoruz" dediler.

ESNAF MEMNUN

Küçük Sanayi Sitesi'nin yeşil alandan yeniden Küçük Sanayi Alanına çevrilecek olması burada bulunan esnaf ve sanatkar camiası tarafından da sevinçle karşılanırken, esnaf ve sanatkarlar, "Konuyu Çerkezköy Gazetesi gündeme getirmese, burası yeşil alan olarak planlara işlenecekti. Öncelikle Gazetenize çok teşekkür ediyoruz. Yine Belediye Başkanımıza bizlerin sesine, endişelerine kulak verdiği için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başanı Ali Bozdağ ve Küçük Sanayi Sitesi Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Aydın Kırıklar'a çok teşekkür ediyoruz, sorunlarımız ile ilgilendikleri için.

KİMSE MAĞDUR OLMASIN

Bizim ille burada kalmak gibi bir sıkıntımız yok. Eğer yeni yer altyapısı ve üstyapısı ile yapılır ve buradaki iş yerlerimize karşılık, orada iş yeri verilir ise yeni yere seve seve gideriz. Bizim istediğimiz buradaki arkadaşlarımızın hiçbirinin mağdur olmaması. Yeni yapılacak yer ile ilgili esnaf ve sanatkarın düşüncelerinin, görüşlerinin alınması. İnşallah bunlar olur ve yeni yer yapıldığında buradaki esnaf ve sanatkarlar kendiliğinden oraya gider" dediler.

ESNAFTAN SİTEM!

Konuya birkaç kurum ve kişi dışında kimsenin sahip çıkmamasını da eleştiren esnaf ve sanatkarlar, "Çerkezköy'deki siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ne iş yapıyorlar anlamakta zorluk çekiyoruz. Burada 1500 kişiyi direk ilgilendiren bir akrar alınıyor ve kimse sesini çıkarmıyor, bunu anlamış değiliz" diye tepkilerini de dile getirdiler.

Küçük sanayi Sitesi'nde yaşanan sıkıntıyı 24 Ocak 2008 tarihli Gazetemizde gündeme getirmiş, kamuoyunun dikkatini çekmiştik. O günkü sayımızda "Esnaf ve Sanatkarlardan çağrı; Kimse mağdur olmasın" manşeti ile yayınlanan haber şu şekilde yayınlanmıştı:

ESNAF TEPKİLİ

Çerkezköy Belediyesi'nin Ocak ayı Meclis toplantısında kabul ettiği İstanbul Metropolitan Planlama Merkezi tarafından hazırlanan 1. Etap Revizyon Nazım İmar Planı'nda Küçük Sanayi Sitesi'nin bulunduğu alanın yeşil alan olarak ayrılmasına Küçük Sanayi Sitesi esnafı tepki gösteriyor.

NEZAKET ÖRNEĞİ GÖSTERİLMEDİ

Küçük Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarla konuşulmadan, görüşlerinin alınmadan Küçük Sanayi Sitesi'nin bulunduğu alanın yeşil alan olarak ayrılmasını hayretle ve şaşkınlıkla karşıladıklarını belirten Küçük Sanayi Sitesi Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Aydın Kırıklar, "Böyle bir karar alınmadan önce Belediye yetkililerinin Küçük Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarı bilgilendirme toplantısı yapmasını beklerdik. Ama böyle önemli bir karardan önce maalesef böyle bir nezaket örneği gösterilmedi" dedi.

ESNAF YOK SAYILMIŞ MAALESEF!

"Şuanda burada çalışan 200 esnafı yok sayarak, kendi kendilerine böyle bir karar almışlar" diyerek Çerkezköy Belediyesi'nin tutumunu eleştiren Küçük Sanayi Sitesi Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Aydın Kırıklar, "Bu konuyla ilgili bize ne yazılı ne de şifai bir bilgi veren olmadı. Konuyu gazetelerden, dedikodulardan öğrendik. Eğer burası yeşil alan olarak ilan edildiyse Yönetim Kurulu olarak kanunlar çerçevesinde esnaf ve sanatkarımızın haklarını korumak için kanunlar çerçevesinde haklarımızı sonuna kadar arayacağız" dedi.

YADIRGIYORUZ

"Küçük Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkara alternatif bir yer gösterilmeden burasının yeşi alan olarak ilan edilmesini yadırgıyoruz" diyen Küçük Sanayi Sitesi Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Aydın Kırıklar, "Madem burası yeşil alan ilan edilecekti, böyle bir projesi vardı Belediye'nin, neden burada son 4 yılda yeni yapılaşmalara izin verildi? Buraya yatırım yapan, işini büyüten, inşaat yapan esnaf ve sanatkarın durumu ne olacak?" dedi.

ORAYA GİDERSEK NE İLE KARŞILAŞACAĞIZ?

Kendilerine alternatif olarak gösterilen yerin Pınarça Yolu üzerinde olduğunu öğrendiklerini belirten Küçük Sanayi Sitesi Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Aydın Kırıklar, "Şuan orası ile ilgili henüz bir gelişme yok. Ayrıca diyelim ki oraya gittik. Orayagittiğimiz zaman buradaki esnaf ne gibi yaptırımlar ile karşılaşacak, onları neler bekliyor? Bu konular ile ilgili bir bilgi sahibi değiliz" dedi.

ESNAF VE SANATKAR KIZGIN

Küçük Sanayi Sitesi'nin bulunduğu Batur Sokak'ın bir kısmının Belediye Meclisi tarafından yeşil alan olarak ilan edilmesi ve burasının yeşil alan olarak ilan edilirken burada bulunan esnaf ve sanatkarın görüşünün alınmaması Küçük Sanayi Sitesi esnafı tarafından tepki ve üzüntü ile karşılandı.

BİZİM BİLGİMİZ YOK BASINDAN ÖĞRENDİK

Küçük Sanayi Sitesi Dayanışma ve Geliştirme Derneği olarak alınan karardan haberlerinin olmadığını, gelişmeleri basından takip ettiklerini belirten Dernek Başkanı Aydın Kırıklar, "Böyle bir karar alınmadan önce Belediye yetkililerinin Küçük Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarı bilgilendirme toplantısı yapmasını beklerdik. Ama böyle önemli bir karardan önce maalesef böyle bir nezaket örneği gösterilmedi.

HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ

Burada şuanda çalışan 200 esnaf yok sayılarak, onların görüş ve düşünceleri alınmadan böyle bir karar alındı. Dernek olarak esnaf ve sanatkarımızın haklarını kanunlar çerçevesinde sonuna kadar arayacağız. Yönetim Kurulu olarak bu yönde bir karar aldık" dedi.

AVUKAT ÇALIŞMAYABAŞLADI

Alınan karara itiraz etmeye hazırlandıklarını belirten Küçük Sanayi Sitesi Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Aydın Kırıklar, "Biz beklerdik ki burada bulunan derneğimizin, esnaf ve sanatkarımızın görüşleri alınsın, onların talepleri, düşünceleri dinlensin. Bu istek ve talepler doğrultusunda bu iş gelişsin, sonuç versin. Fakat gelinen noktada maalesef esnaf ve sanatkarın düşünceleri alınmadı, görüşlerine başvurulmadı. Biz de Yönetim Kurulu olarak alınan karara itiraz etmeye hazırlanıyoruz. Avukatımız bu konuda çalışma yapıyor" dedi.

ENDİŞE İLE TAKİP EDİYORLAR

Küçük Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarın gelişmeleri endişe ile takip ettiğini belirten Küçük Sanayi Sitesi Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Aydın Kırıklar, "Burası yeşil alan olup, yeni Küçük Sanayi Sitesi yapıldığı zaman buradaki esnaf ve sanatkarlar, orada ne gibi yaptırım ve uygulamalar ile karşılaşacaklar, bunu bilmiyorlar. bu nedenle endişe ediyorlar. 'Eğer ver dükkanın anahtarını, al dükkanın anahtarı' denilirse esnafımızın pekses çıkartacağını sanmıyorum ama dükkan verilirken fark istenir veya esnaf ve sanatkarı Belediye'ye borçlandırırlarsa o zaman esnaf buna şiddetle karşı çıkar" dedi.

KİMSEYİ RAHATSIZ ETMİYORUZ

Küçük Sanayi Sitesi'nin çevre sakinlerine herhangi bir rahatsızlığının bulunmadığını belirten Küçük Sanayi Sitesi Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Aydın Kırıklar, "Bizim kimseye zararımız yok. Ayrıca bizden sonra da yerleşim yok. Bu nedenle esnaf ve sanatkarımız buradan çıkmak istemiyor haklı olarak.

HEDEN İZİN VERİLDİ?

Ayrıca madem böyle bir proje gündemdeydi neden bu dönemde buradaki inşaatlara, yapılaşmalara izin verildi? Yeni yatırım yapmış, inşaat yapmış bir esnaf ve sanatkara nasıl 'Çık, burası yeşil alan oldu' denilecek?" dedi.

SESE KULAK VERİN

Bu projenin hayata geçirilirken Küçük Sanayi Sitesi'nde çalışan 500 kişinin ve bunların ailelerinin de düşünülmesi gerektiğini belirten Küçük Sanayi Sitesi Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Aydın Kırıklar, "Bu proje hayata geçirilirken, herşeyin çok iyidüşünülmesi, analiz edilmesi ve kimsenin mağdur olmaması gerekir. Bu nedenle Belediye yetkilileri buradaki esnaf ve sanatkarın sesine lütfen kulak versinler" dedi.

KİMSE OTURDUĞU YERDEN KARAR VERMESİN

Küçük Sanayi Sitesi Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Aydın Kırıklar'ın dışında görüşlerini açıklayan Küçük Sanayi Sitesi esnafı, Belediye Meclisi'nin aldığı karardan hiç kimsenin haberi olmadığını, gelişmeleri basından öğrendiklerini belirterek, "Burası yeşil alan ilan edilmişöğrendiğimize göre. Keşke buradaki esnafve sanatkara da b konu bir sorulsaydı, onların görüşleri alınsaydı. Belki Belediye'yi yenötenler kadar, akıllı ve zeki olmayabiliriz ama burada yaşayan, evine ekmek parası götürmek için çalışıp, alın teri akıtan bizleriz. Bu konu bizi, ailelerimizi ilgilendiriyor. Kimse oturduğu yerden bizimle ilgili karar vermesin lütfen.

Burasını yeşil alana çevireceklerine önce burasının yollarını yapsınlar, çamur deryasından kurtarsınlar. Bizimle ilgili kararları da esnaf ve sanatkarımızla istişare ederek versinler" dediler.

ESNAF NASIL ÖĞRENDİ?

İstanbul Metropolitan Planlama Merkezi tarafından yapılan 1. Etap Revizon Nazım İmar Planı Belediye Meclisi'nin Ocak ayı toplantısında görüşülmüş ve kamuoyuna şu şekilde yansımıştı: BAŞKAN BİLGİ VERDİ Bu gündem maddesi ile ilgili İmar Komisyonu'nun olumlu raporunun okunmasının ardından Meclise bilgi veren Belediye Başkanı Ali Ertem, hazırlanan 1. Etap Revizyon İmar Panı'nda Çerkezköy merkezde çok fazla bir farklılığın olmadığını, ilçenin yararına yeni açılımların olduğunu belirterek, "Mesela Küçük Sanayi Sitesi'nin bulunduğu alan yeşil alan olarak tespit edilmiş. Narin Kavşağı'ndan yeni yol açılması, Namık Kemal bulvarı ve Malkoçoğlu Caddesi'nin ticaret alanı olması gibi yeni açılımlar var. Bunun dışında merkezde çok önemli bir değişiklik yok" dedi.

Küçük Sanayi Sitesi'nin yeşil alana çevrilmesi durumunda buradaki esnafın durumunun ne olacağını soran Meclis Üyesi Ahmet Azcan'a Belediye Başkanı Ali Ertem, yeni Küçük Sanayi Sitesi'nin yapılana kadar buradaki esnafın işlerine devam edeceğini fakat yeni yapılaşmaya müsade etmeyeceklerini belirtti. VİZYON AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

Küçük Sanayi Sitesi'nin mevcut yerinin ilçenin vizyonu açısından çok önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Ertem,"Mevcut yerin farklı bir çehreye bürünmesi lazım. Orası ilçemizin vizyonu açısından çok önemli" dedi.

BU SEFER ÇEKİMSER KALDILAR

Belediye Başkanı Ali Ertem'in konuşmasının ardından söz konusu gündem maddesi oy çokluğuile kabul edildi. Oylamada DP'li Meclis Üyeleri Ahmet Azcan ve Mehmet Kurutaş çekimser oy kullandılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.