Kuduz aşılamaları başladı

Çerkezköy İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2015 yılı Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele programında bulunan kuduz aşılamaları başladı

Kuduz aşılamaları başladı
17 Nisan 2015 Cuma 18:26

 TÜM SAHİPLİ KEDİ VE KÖPEKLERİN AŞILANMASI HEDEFLENİYOR

2015 yılı Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele programında kuduz aşılamaları başladı. Çerkezköy İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “1 Veteriner Hekim ve 1 Veteriner Sağlık Teknikeri ile gerçekleştirilecek aşılama programında İlçemizde bulunan tüm sahipli kedi ve köpeklerin aşılanması hedeflenmektedir” denildi.

HER YIL DÜZENLİ OLARAK AŞILATMALARI GEREKMEKTEDİR

Yapılan açıklamanın devamında ise, “Zoonoz (hayvanlardan insanlara geçebilen) hastalıklar arasında yer alan kuduz hastalığından korunmanın en etkili yöntemi aşılama olup hayvan sahiplerinin her yıl düzenli olarak hayvanlarını aşılatmaları gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

YAPILACAK OLAN PLANLAMA

İlçe Müdürlüğünce 2015 yılı için yapılan planlama çerçevesinde; “İlçe Merkezinde bulunan sahipli kedi ve köpekler için 20 Nisan 2015 Pazartesi günü, Belediye pazar yeri girişinde; Kızılpınar Mahallesinde bulunan sahipli kedi ve köpekler için 21 Nisan 2015 Salı günü, Kızılpınar Muhtarlığı önünde, Veliköy Mahallesinde bulunan sahipli kedi ve köpekler için 22 Nisan 2015 Çarşamba günü, Veliköy Muhtarlığı önünde aşılama yapılacaktır. Bu sebeple, sahibi oldukları kedi ve köpekleri aşılatacak kişilerin, hayvanlarını belirtilen günlerde ve belirtilen yerlere, varsa hayvana ait kimlik ile birlikte getirmesi gerekmektedir” açıklamasında bulunuldu. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.