Kültür Merkezi 2018'in sonuna yetiştirilecek

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yapım çalışmaları devam eden Kültür Merkezi, Kapalı Pazar Yeri ve MOBESE Binası’nda incelemelerde bulundu.

Kültür Merkezi 2018'in sonuna yetiştirilecek
08 Ocak 2018 Pazartesi 13:17

ÇERKEZKÖY MODERN KAPALI PAZAR YERİNE KAVUŞACAK
Başkan Akay’ın incelemeler kapsamındaki ilk durağı modern pazar yeri inşaatı oldu. Temmuz ayında başlayan çalışmaların hızla ilerlediğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, projenin tamamlanması ile birlikte Çerkezköy'ün modern bir kapalı pazar yerine kavuşacağını kaydetti. Pazar yerinin 9 bin 520 metrekare kapalı alana sahip olacağını söyleyen Başkan Akay, “Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri alanında, 174 metrekare teras ve toplam 200 araçlık da kapalı ve açık otopark alanı bulunacak. Tek kat tasarlanan pazar yeri binamızın yüksekliği ise 12 metre olacak. 4 adet giriş-çıkış ve 7 adet de yangın çıkışının bulunacağı binamız, engelli vatandaşlarımızın ulaşımına da uyumlu olacak” dedi.
ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay daha sonra yapım çalışmalarının devam ettiği MOBESE Binası’nda incelemelerde bulundu. Fevzipaşa Mahallesi 138 ada 6 parselde (Mezbaha yanı) yapımına başlanan binada çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydeden Başkan Akay, “Binamızın kaba inşaatı tamamlanmak üzere. Toplam bin 724 metrekare inşaat alanına sahip olan binamız bodrum kat, zemin kat, 1. kat, 2. kat ve çatı piyesinden oluşacak. Binaya ek olarak yaklaşık 50 araçlık da otopark alanı oluşturulacak” açıklamalarında bulundu.   
 
Başkan Akay son olarak ise Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaptırılan Kültür Merkezi inşaatını inceledi. Kültür Merkezi’nin yaklaşık 12 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kültür Merkezimiz içinde 735 kişilik konferans salonu, 238 kişilik tiyatro salonu ve fuayeleri ile 3 adet sinema salonu bulunacak. İdari birimler ve fuaye alanlarının yanı sıra 9 adet sanat atölyesi, teknik kütüphane, 3 adet plastik sanatlar sınıfı, 1 adet bilim eğitim sınıfı, 1 adet görsel sanatlar sınıfı ve 5 adet de derslik olacak. Yaklaşık 23.4 milyon Lira maliyetli Kültür Merkezi’nin 2018 yılı sonuna kadar tamamlanarak Çerkezköylü hemşerilerimizin hizmetine açılması planlanıyor” dedi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.