Kültür Merkezi sanatın merkezi olacak

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi pandemi tedbirleri de göz önünü alınarak, sanatın birçok dalında kurs düzenliyor.

Kültür Merkezi sanatın merkezi olacak
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
10 Şubat 2021 Çarşamba 11:24


Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde oluşturulan sanat atölyelerinde incelemelerde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Pandemi tedbirleri gözetilerek gerçekleştireceğimiz Sanat Kurslarımıza kayıt yaptıran kursiyerlerimiz için en uygun ortamı sağlamaya gayret ettik” dedi.
   Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 22 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan protokol ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden Çerkezköy Belediyesi’ne devrolan Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulundu.
KÜLTÜR SANAT KURSLARI KAYITLARI DEVAM EDİYOR
   Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kültür Sanat Kurslarının, mahalle evlerinin yanı sıra bundan sonra Atatürk Kültür Merkezi’nde de gerçekleştirileceğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Pandemi tedbirleri gözetilerek gerçekleştireceğimiz Çerkezköy Belediyesi Sanat Kursları başvuruları 1 Şubat itibari ile başladı. Piyano, Yan Flüt, Gitar, Bağlama, Ukulele, İstanbul Kemençesi, Pop-Art, Yaratıcı Resim, Yağlı Boya ve Kara Kalem gibi branşlar için başvurular 12 Şubat Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecek” dedi.
UYGUN ORTAM
   Sanat Kursları için Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi içinde çeşitli sanat atölyeleri oluşturulduğunu sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Atatürk Kültür Merkezimiz içinde Müzik Sınıfı, Yaratıcı Drama-Tiyatro Odası, Satranç Odası, Görsel Sanatlar Odası oluşturduk. Kayıt yaptırdıkları dallarda kaliteli eğitim alabilmeleri ve kaliteli zaman geçirebilmeleri için, kursiyerlerimize en uygun ortamı sağlamaya gayret ettik” dedi.
ÇOCUK KOROSU OLUŞTURULUYOR
   Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ayrıca çocuklarımızın sanat ve müziğe ilk adımlarını atmalarını sağlamak amacıyla Çocuk Korosu da oluşturulacağını belirten Başkan Akay, “Kentimiz sınırları içinde ikamet eden çocuklarımız için daha önce birçok kültürel ve sanatsal kurslar açtık. Çocuklarımızın öz kültürünü benimsemesi için şimdi de Çocuk Korosu oluşturacağız. 9 - 14 yaş arası müziğe ilgi duyan çocuklarımızın katılabileceği Çocuk Korosu da, çalışmalarını Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirecek. Çocuk Korosu için de müracaatlar 12 Şubat Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecek” ifadelerini kullandı.  
   Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kurslarımız, Covid-19 kısıtlamaları çerçevesinde 65 yaş üstü vatandaşlarımız için hafta içi 10.00-13.00 saatleri arasında, 20 yaş altı vatandaşlarımız için 13.00-16.00 saatleri arasında, yaş dolayısıyla kısıtlamaya tabii olmayan vatandaşlarımız için ise 10.00-20.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir” açıklamalarında bulundu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.