Kumlugeçit’e 14 dönümlük park

Çerkezköy Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında yeni ve modern park alanları oluşturmaya ve mevcut parkları modernize etmeye devam ediyor. Yaklaşık 2 ay önce Kumlu Geçit Emlak Konutları sakinleri ile bir araya gelen ve orada bulunan yaklaşık 14 dönümlük yeşil alan ile ilgili fikir alış verişinde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, son hali verilen park ve yeşil alan düzenleme ihalesinin yapıldığı ve 4 ay içerisinde çalışmaların tamamlanacağı müjdesini verdi

Kumlugeçit’e 14 dönümlük park
02 Haziran 2017 Cuma 11:45

İHALEYE 4 FİRMA KATILDI
Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçenin muhtelif noktalarında mevcut parkların modernize edilmesi ve yeni park alanlarının oluşturulması çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar çerçevesinde halk arasında Kumlugeçit Mevkii olarak da bilinen Yıldırım Beyazıt Mahallesi 721-722-723-724 adalar yanında da yeni bir park alanı oluşturulması için ihale yapıldı. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 682 bin 574,04 lira olan ihaleye toplam 4 firma katıldı.
120 TAKVİM GÜNÜ İÇİNDE TAMAMLANACAK
İhaleye katılan firmalardan Salman İnşaat firması 1 milyon 615 bin Lira, Koray Mühendislik firması 1 milyon 327 bin Lira ve Ak Kardeşler firması da 1 milyon 274 bin Lira teklif verdi. İhaledeki en düşük teklif ise 1 milyon 131 bin Lira ile Ridade Peyzaj firmasından geldi. İhaleyi kazanan firma komisyon tarafından yapılacak olan inceleme ve değerlendirmenin ardından belli olacak. Yeni park yapım işinin, ihalenin sonuçlanması ve sözleşmenin imzalanmasının ardından 120 takvim günü içinde tamamlanarak bölge halkının kullanımına açılması hedefleniyor.
ÇALIŞMALAR 14 BİN 200 METREKARELİK ALANI KAPSAYACAK
Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kumlu Geçit Emlak Konutları civarında yapılacak olan park ve yeşil alan düzenlemesi yaklaşık 14 bin 200 metrekarelik bir alanı kapsayacak. 5 bin 300 metrekaresi yeşil alan olacak. Geri kalan kısımda ise 0-6 yaş ve 6-12 yaş oyun alanı, bisiklet ve yürüyüş yolu alanı, mini futbol sahası, fitness alanları, 3 pota basketbol sahası, duvar tenisi alanı, engelsiz oyun alanı, macera alanı, 10 metrekarelik teleferikli kaydırak alanı, 900 metrekarelik meydan düzenlemesi ve alanı çevreleyen koşu yolu ile bisiklet yolu olacak. Park alanında ayrıca vatandaşlarımızın dinlenebilecekleri pergolalar, oturma bankları da yer alacak. Yeni nesil oyun grupları ile çocukların özgürce oyun oynayabilecekleri alanlar oluşturulacak. Ağaçlandırma ve süs bitkileri ile proje tamamlanacak.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.