Kural var takmayan çok

Tekirdağ’da koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili devam eden kontrollü sosyal hayat sürecinde maske kullanımında gözle görülür bir yaygınlık sağlanırken, kentimizde ve birçok bölgede sosyal mesafe kuralları hiçe sayılmaya devam ediliyor.

Kural var takmayan çok
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
16 Temmuz 2020 Perşembe 11:28


Tekirdağ Valiliği İl Pandemi Kurulu, geçtiğimiz ay Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında, toplanmış ve Kurul toplantıda Covid-19 salgınını önlemek amacıyla kentte, maske takma zorunluluğu getirmişti.
Alınan kararlar doğrultusundu, 22 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren ise maske kullanım kurallarına aykırı hareket eden vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi uyarınca 900 TL idari para cezası uygulanması kurulca karara bağlanmıştı.
Sıcak yaz aylarında her şeye rağmen kurala uyan vatandaşlar görülse de birçok vatandaşın, kurala uymadığı salgını yok saydığı gözlenmekte.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.