Kuran kurslarının ilk kuru sona erdi

Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kurslarında eğitim faaliyetlerinin ilk kuru 12 Temmuz tarihinde sona erdi. 3 kur halinde düzenlenen eğitimler 21 Ağustos tarihinde sona erecek

Kuran kurslarının ilk kuru sona erdi
22 Temmuz 2015 Çarşamba 17:57

 KURSLAR 3 KUR ŞEKLİNDE YAPILIYOR

 

Yaz Kur’an Kursları’nın ilk dönemi 12 Temmuz tarihinde sona erdi. 15 Haziran tarihinde başlayan Yaz Kur’an kursu kayıtları 29 Haziran günü sona ererken, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda eğitimler 3 kur şeklinde yapılıyor. Kuran kursu eğitimlerinde öğrenciler İtikad, İbadet, Siyer, Ahlak ve İbadet dersleri alıyor.

 

EĞİTİMLER HAFTA İÇİ HERGÜN DEVAM EDİYOR

 

İlçe Merkezinde bulunan tüm camii ve kuran kurslarında devam eden eğitimlerin ilk döneminde 72 öğretici görev alırken, 4 bin 257 kursiyerde eğitim almış oldu. Yaz Kur’an kurslarının birinci kurumu 12 Temmuz itibari ile sona ererken, İkinci kur ise 13 Temmuz tarihinde başlayarak 31 Temmuz’da sona erecek. Son kur ise 3 Ağustos tarihinde başlayacak 21 Ağustos tarihinde sona erecek. Hafta içi her gün eğitimlerin devam edileceği Yaz Kur’an Kursları saat 10:00’da başlayıp 12:45’e kadar devam ediyor.

 

GELİŞİMLERİNE KATKIDA BULUNACAK

 

Geçtiğimiz yıl 3 bin öğrenciye kurs düzenlenirken, bu yıl bu rakamın üzerine çıkılarak 4 bin 257 kursiyere ilk dönemde eğitim verildi. Çerkezköy İlçe Müftülüğü yetkilileri tüm velilere seslenerek “çocukların yaz dönemini daha verimli geçirmesini istiyorlarsa Kur’an Kurslarımızın istifadesinden yararlanılmalı. Hocalarımız da aldıkları eğitimle çocuklarımıza hem eğitim verecek hem de kişisel gelişimlerinde de katkıda bulunacaklar” açıklamasında bulunuldu.

 

HER DÖNEM ÜÇ HAFTALIK EĞİTİMLERDEN OLUŞUYOR

 

Diğer yandan Yaz Kuran Kursu eğitimleri İlçemizde bulunan 26 cami ve 14 kuran kursunda verilirken, her dönem üç haftalık eğitimlerden oluşuyor.

 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.