Kuran’ın verdiği huzuru başka bir şey veremez

Çerkezköy Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında Çerkezköylülerle buluşan İlahiyatçı Doç. Dr. Mustafa Karataş ‘Kur’an-ı Kerim’in hayatımızdaki yeri’ konulu seminerde Kuran’ın erdemine değinirken, Kur’an-ı Kerim’e ne kadar yaklaşılırsa gönüllerin o kadar huzur bulacağına vurgu yaptı

Kuran’ın verdiği huzuru başka bir şey veremez
15 Ağustos 2012 Çarşamba 23:10

Çerkezköy Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği programların sonuncusu Pazar günü Anfi Tiyatro’da gerçekleştirildi. İlahiyatçı Doç. Dr. Mustafa Karataş’ın konuşmacı olarak katıldığı programda ayrıca, Grup Hanedan da sahne alırken, seslendirdiği ilahilerle geceye ayrı bir hava kattı.
GRUP HANEDAN SAHNE ALDI
Program, Grup Hanedan’ın söylediği ilahi ve kasidelerle başlarken, ortama manevi bir hava katan Grup Hanedan, izleyenlerden büyük alkış aldı.
RAMAZAN’IN SIKINTILARA İLAÇ OLMASINI DİLEDİ
Programda AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi de kısa bir konuşma yaptı. Çerkezköylülerle bir arada bulunmaktan ötürü mutlu olduğunu dile getiren Yemişçi,  Ramazan ayının manevi atmosferinin tüm sıkıntılara merhem olmasını dilerken, Çerkezköy Belediyesi’ne de düzenlediği programlardan ötürü teşekkür etti.
KURAN’IN ERDEMLERİNİ ANLATTI
Yemişçi’nin ardından İlahiyatçı Doç. Dr. Mustafa Karataş katılımcılarla bir araya geldi. Konuşmasında Kur’an-ı Kerim’in erdemine değinen Karataş, zaman zaman verdiği örneklerlerle de konunun önemine vurgu yaptı. Ramazan ayının Kur’an ayı olduğunu dile getiren Karataş, Kur’an-ı Kerim’den alacağımız feyiz ve bereketle hak yoluna girileceğine dikkat çekti.
ONUN VERDİĞİ HUZURU HİÇBİR ŞEY VEREMEZ
Kur’an-ı Kerim’in verdiği huzuru hiçbir şeyin veremeyeceğini söyleyen Doç. Dr. Mustafa Karataş ardından gençlere seslenerek, “Gençlik gelip gidicidir. Ne mutlu ki, gençlikte İslam’a göre hareket edenlere, ibadetlerini yerine getirenlere. Yazık ki, ihtiyarlamasına rağmen heva ve heves peşinde koşanlar var” diye konuştu.
NE KADAR YAKLAŞIRSANIZ O KADAR HUZUR BULURSUNUZ
Kur’an-ı Kerim’e ne kadar yaklaşılırsa gönüllerin o kadar huzur bulacağına vurgu yapan Karataş, “O’nun okunmadığı evde şeytanlar cirit atar, şeytanların cirit attığı yerler Kur’an-ı Kerim’in okunmadığı yerlerdir. Bir evde Kur’an okunuyorsa, namaz kılınıyorsa varsa o eve şeytan giremez” dedi.
BAŞKAN ERTEM’DEN TEŞEKKÜR
Konferansın tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem kısa bir konuşma yaparken, Doç. Dr. Mustafa Karataş’a teşekkür etti. Ramazan etkinlikleri kapsamında son programı gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Ertem, Çerkezköylülere de programlara gösterdikleri ilgiden teşekkürlerini iletti.
Anfi Tiyatro’da önceki gün saat 21.30’da başlayan programa AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve aynı zamanda TBMM Divan Üyesi Özlem Yemişçi, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda Çerkezköylü katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.