Kürklü; ‘okul olarak başarılıyız’

Özel Gülerçin Koleji Ortaokul ve Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Kürklü, 27-28 Nisan tarihinde gerçekleştirilen Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş sınavında okul olarak başarılı olduklarını ifade etti

Kürklü; ‘okul olarak başarılıyız’
06 Mayıs 2016 Cuma 17:52

 GÜLERÇİN DE TEOG DA BAŞARI SAĞLADI

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş sınavında Özel Gülerçin Koleji Ortaokulu da başarı yakalayan okullar arasında yer aldı. Konu hakkında açıklama yapan okul Müdürü Ömer Kürklü, 29 öğrencinin TEOG sınavına katıldığını belirterek, “Resmi olmayan sonuçlara göre iki öğrencimizi 120 soruda 118 net, altı öğrencimiz 115 net ve üstü, 14 öğrencimiz ise 110 net ve üstü yaparak büyük bir başarı yakalamıştır. 29 öğrencimiz ile birlikte 120 soruda 105 net ortalama yakaladık. Sınavın zorluk derecesine rağmen okul olarak başarılı olduğumuz bunun kanıtıdır. 20 soruda Türkçe’den 17.12 , Matematik’ten 14.8, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinden 18.85, Fen Bilgisinden 17, İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 18.12 ve İngilizce’den 18.01 net öğrencilerimiz net ortalama yapmıştır” dedi.

ÖĞRENCİLERİNİ KUTLADI

Birinci TEOG sınavında başarı elde eden öğrencilerin ikinci TEOG sınavında da aynı başarıyı tekrarladığını sözlerine ekleyen Kürklü, “Öğrencilerimiz TEOG’dan resmi olmayan sonuçlara göre 500 üzerinden 447 puan ortalama yapmıştır. Öğrencilerimizin yüzde 50’si Fen Lisesine girebilecek puana ulaştığını düşünüyoruz. Merkezi sınavlarda Milli Eğitim Bakanlığı ilk üç yıl resmi sonuçları okullara bildiriyordu. Türkiye genelinde üç yıllık başarı zarfında 37 bin okul içinde ilk 20’ye girdik. Bu yılda geçen yılki başarımızı tekrarladığımız için mutluyuz. Bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimizi kutluyoruz” ifadelerini kullandı. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.