Kursiyerlere sertifika töreni düzenledi

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi’nin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü Meslek Edindirme Kursları (TEMEK) işbirliği ile düzenlediği kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Kursiyerlere sertifika töreni düzenledi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
14 Eylül 2021 Salı 11:09


Çerkezköy Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Program Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşması ile devam etti. 2021 yılı Mart ayında başlayan kursların sertifikalarını teslim etmek için bir araya geldiklerini belirten Başkan Vahap Akay, “Aslında 2020 ve 2021 yılı, bizim uzun zamandır beklediğimiz bu güzel mekanı, kültür ve sanat etkinlikleri ile bir araya getirmek, sizlerle buluşmak, çok daha fazla kurslar açarak çocuklarımızı, gençlerimizi, tüm vatandaşlarımızı kültür ve sanat etkinlikleri ile bir araya getirmek hevesi ve arzusuyla Çerkezköylü hemşerimizle buluşturmuştuk. Bu hevesimiz pandemi nedeni ile kursağımızda kalmıştı.
65 KURSİYERİMİZ SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANDI
   2021 yılı da yine bu çerçevede geçen bir yıl olmasına rağmen Gitar, Bağlama, Ukulele, Türk Sanat Müziği, Resim, Piyano, Çocuk Korosu ve Basit İğne Teknikleri gibi branşlarda yaklaşık 260 kursiyere hizmet verdik. Bugün de 65 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandı. Biz bu hevesle 2021-2022 dönemine giriyoruz. Öncelikle bu kurslara katılanlara gönülden teşekkür ediyorum. Bu güzelliğin daha da büyüyerek, Çerkezköy’de kültür ve sanat etkinliklerinin daha da artarak önümüze çıkacağı günleri özlemle bekliyorum” dedi.
KÜLTÜR SANAT YUVASI HALİNE GELECEK
   “Bu güzel ve büyük salonlar inşallah kültür ve sanat etkinlikleri ile dolup taşacak” diyerek konuşmasını sürdüren Akay, “Biz elimizden geldiğince kentimizdeki kültür ve sanat etkinliklerini daha da artırarak bu salonları dolduracağız. Buralar kültür ve sanat yuvası haline gelecek. Biz Çerkezköy Belediyesi olarak adım adım büyüttüğümüz bu güzel etkinlikleri, bu güzel sonuçları daha da ilerleteceğiz.
   Şimdi yeni bir hedefimiz daha var. İnşallah önümüzdeki ay itibari ile Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi’ni, Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nde başlatacağız. Başlangıç olarak 8’inci sınıf öğrencilerimize destek, takviye verecek şekilde kurslarımıza start vereceğiz. Bunu adım adım büyüterek Kızılpınar’daki Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’mizde de 8’inci sınıf öğrencilerimizi eğitim destek kurslarımızla buluşturacağız” diye konuştu.
MEKAN EKSİKLİĞİ YILLARI HEBA ETTİ
Akay konuşmasının devamında:  “Bugüne kadar mekan eksikliğinden dolayı Çerkezköy’ün yılları heba oldu. Ancak umut ediyorum 2021-2021 dönemi, bu güzel binada eğitmenlerimizin destekleri, çocuklarımızın katılımlarıyla çok daha güzel birliktelikleri kucaklayacağımız, çok daha güzel sonuçlarla buluşacağımız bir dönem olacak. Bu vesile ile kurslarımıza katılan herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.