Kutlu Doğum Haftası görkemli başladı

Çerkezköy Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası kutlamalarını bu yıl ilk kez açık havada gerçekleştirdi. Vatandaşların yoğun ilgisi altında Mehteran Yürüyüşü düzenleyen Çerkezköy Müftülüğü, finali Belediye Otopark'ın da Mehteran Konseri ile yaptı. Programa Kaymakam Metin Kubilay, Belediye Başkanı Vahap Akay ve Başsavcı Ali Ulvi Yılmaz da katılarak Kutlu Doğum Haftası'nı vatandaşlarla birlikte kutladı

Kutlu Doğum Haftası görkemli başladı
17 Nisan 2014 Perşembe 07:57

Çerkezköy Müftülüğü 14-20 Nisan tarihleri arasındaki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini görkemli bir konserle başlattı. Mehteran Yürüyüşü ile başlayan program daha sonra konserle sona erdi. Program'da vatandaşlara karanfil ve güller dağıtılırken etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu. Kutlu Doğum Haftası kutlamalarına Kaymakam Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Başsavcı Ali Ulvi Yılmaz'da katıldı.
MEHTERAN YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin startını Kermes açılışı ile veren Çerkezköy Müftülüğü, daha sonra Mehtaran Yürüyüşü düzenledi. Kutlu Doğum Haftası kapsamında bu yıl ilk kez yapılan Mehteran Yürüyüşü Osmanlı Camii önünde başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndan devam edip  Atatürk Caddesi üzerinden Özel Çerkezköy Hastanesi'ne doğru giden Mehteran Yürüşüyü'ne Müftü Yusuf Tuna, Müftülük yetkilileri ve din görevlileri ile birlikte katıldı. Yürüyüşe Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Belediye Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin ile birlikte iştirak etti. Mehteran Yürüyüşü'nde Fatih Mehteri Marşları ile renk kattı. Yol boyunca vatandaşlar Mehteran Yürüyüşü'nü büyük bir ilgiyle takip etti. Mehteran Yürüşüyü, Güven Sokak'taki Belediye Otopark Alanı'nda sona erdi.
MEHTERAN KONSERİ DÜZENLENDİ
Mehteran Yürüşüyü'nün ardından yine bu yıl ilk kez Mehteran Konseri ile Kutlu Doğum Haftası kutlandı. Belediye Otopark Alanı'nda düzenlenen Mehteran Konseri saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.  Konser öncesi Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Kaymakam Metin Kubilay birer konuşma yaptı. Konuşmalar öncesinde ise Erkaynak Camii İmam Hatip'i Cafer Bakla Kur'an-ı Kerim okudu. Bakara süresi 60-67. ayetleri okuyan Cafer Bakla, konser alanını dolduran vatandaşlar tarafından dikkatle dinlendi.
İSTİŞARE KURULU'NUN ÇALIŞMASI
Bu yıl ilk kez açık havada düzenlenen Kutlu Doğum Haftası kutlamalarının Çerkezköy Müftülüğü İlçe İstişare Kurulu'nun projesi olduğunu belirten Müftü Yusuf Tuna, "Çerkezköy'e tayin olduktan sonra İstişare Kurulu'nu oluşturduk. İstişare Kurulu'nda sivil toplum örgütü temsilcileri ile kamu kurumlarının temsilcileri bulunuyor. Toplumun her kesiminden temsilcilerin bulunduğu İstişare Kurulumuz ile camiye gelemeyen, müsait olamayanlara ulaşmak istiyoruz" diye konuştu. İstişare Kurulu'na verdiği destek nedeniyle Kaymakam Metin Kubilay ile Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katkısı nedeniyle de Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a teşekkür eden Müftü Yusuf Tuna, daha sonra Kutlu Doğum Haftası'nın önemine dikkat çeken kısa bir konuşma yaparak sözlerini tamamladı. Tuna, "Peygamberimiz 'Birbirini sevmeyen cennete gidemez' buyuruyor. Bu yüzden mümin insanları seven hatta hayvanları, canlı cansız bütün varlıkları seven kişidir" ifadelerini kullandı.
BU İLKİ YAŞATANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Konser öncesi bir konuşmada Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı. İlk kez Çerkezköy'de açık havada Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akay, "Bu ilki bize yaşatan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Akay, "Hz. Peygamberimizin doğum gününü temsil eden Kutlu Doğum Haftası'nı kutluyorum. Katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
ALEMLERE RAHMET OLARAK GÖNDERİLDİ
Programın son konuşmasını Kaymakam Metin Kubilay yaptı. Hz. Peygamberin 1443. doğum yılının kutlandığını hatırlatan Kaymakam Kubilay, "Alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimizin 1443. doğum yıldönümünde bizlere böyle güzel bir program düzenleyen İlçe Müftülümüze, İstişare Kurulumuza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
FATİH MEHTERİ COŞTURDU
Konuşmaların ardından günün konseri başladı. Fatih Mehteri verdiği konserle Belediye Otopark Alanı'nı dolduran vatandaşları büyüledi. Konserde, mehter marşları ile tasavvuf müziğinden eserler seslendiren Fatih Mehteri ilahilerle konsere ayrı bir renk kattı. Vatandaşlardan gelen istekleri de söyleyen Fatih Mehteri, herkesin beğeniyle dinlediği Hücum marşı, Çırpınırdın Karadeniz, Genç Osman, Sivastopol Marşı’nı çaldı.
KARANFİL VE GÜLLER DAĞITILDI
Programda alanı dolduran vatandaşlara Müftülük tarafından karanfil ve gül dağıtıldı. Hz. Peygamberimizi temsil eden güller vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Programın sonunda ise etli pilav ve ayran ikram edildi.
Programa Kaymakam Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Başsavcı Ali Ulvi Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Hüseyin Yaşar ve Hüseyin Erdoğan, Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Ahmet Türker, Çerkezköy Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin, Müftülük görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.