Kutlu Doğum programı kesinleşti

Çerkezköy İlçe Müftülük İstişare Kurulu tarafından düzenlenen kahvaltılı program da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu

Kutlu Doğum programı kesinleşti
27 Mart 2015 Cuma 08:38

 KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy İlçe Müftülük İstişare Kurulu, Simit Sarayı’nda düzenlenen kahvaltı toplantıyla bir araya geldi. Düzenlenen toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, AKP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları Ayşe Doğan ile Ahmet Düzgün, Müftülük İstişare Kurulu Yönetim Kurulu üyeleri ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

MEHTEREN TAKIMI İLAHİ SESLENDİRECEK

İlçe Müftüsü Yusuf Tuna kahvaltının ardından yaptığı konuşmada ilk olarak İstişare Kurulu üyelerine, Yönetim Kurulu’nun aldığı kararları açıkladı. Ardından Kutlu Doğum Haftasında gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikleri anlattı ve ihtiyaç listesiyle ilgili maddelere değindi. Tuna; “bu yıl yapılacak Kutlu Doğum programında ilk olarak 14 Nisan Salı günü Öğle Namazının ardından Osmanlı Camii’nin önünden başlamak üzere Mehteran Yürüyüşü tertiplenecek. Mehteran Grubu Belediye Otoparkına kadar yürüyecek. Burada da ilahiler seslendirecek” dedi.

2 VATANDAŞ UMRE’YE GÖNDERİLECEK

17 Nisan Cuma gününün akşamı da Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda saat 20.30’da başlayacak Kutlu Doğum Programı düzenleneceğini sözlerine ekleyen Tuna, “Burada ödül töreni yapılacak. İlkokul Ortaokul ve Liselerde, şiir, kompozisyon, ilahi ve 40 Hadis yarışması yapıldı. 17 Nisan’da yapılacak programda yarışmaya katılanlara ve derece alanlara ödülleri verilecek. Program akşamında bir de Umre çekilişi yapacağız. 2 vatandaşımızı, yapılacak çekiliş sonucu Umre’ye göndereceğiz” açıklamasında bulundu.

MÜLTECİLER TÜRKÇE ÖĞRENMEK İSTİYOR

Kutlu Doğum Kervanı tertipleneceğini sözlerine ekleyen Yusuf Tuna, “Kervanda kamptaki mültecilere yardım kampanyası düzenlenecek. Ayrıca Mülteciler Türkçe öğrenmek istiyor. Bu konu hakkında da bir çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALAR KİTAPÇIK HALİNE GETİRİLMELİ

Müftü Tuna’nın ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, yapılan çalışmaları takdir ettiğini ifade ederek, “Çerkezköy hızla gelişen bir ilçemiz. Çerkezköy’ün nüfusu geçtiğimiz yıl 113 bin iken bu yıl 123 bini geçti. Çerkezköy sanayi bölgesi ve bu sebeple anne, baba ve kardeşlerin çalışmalarından dolayı ihtiyaç duyulan manevi ortamın sağlanması için istişare kurulunun yaptığı çalışmalar son derece önemlidir. Türkiye’nin her ilinden vatandaşımız Çerkezköy’de yaşıyor. Vatandaşlarımızın kaynaşarak birlik beraberlik içinde yaşamlarını devam ettirmeleri gerekiyor. Kucaklaşmadan, sürdürülebilir gelişme sağlamak mümkün değil. Örf ve adetlerimizin gençlerimize aktarımı için istişare kurulu önemli bur görev ifa ediyor. Bu yapılan çalışmaların da kitapçık haline getirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

UMRE İÇİN SPONSOR OLACAK

Programın dilek ve temenniler bölümünde söz alan AKP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Ayşe Doğan, Umre programı için sponsor olabileceğini ifade etti. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.