Kuvarsit bahane katliam şahane!

Güngörmez ve Bahçeköy Ormanlarına açılmak istenen Kuvarsit Ocaklarında yeni bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Yapılan araştırmalar sonrası Güngörmez ve Bahçeköy Ormanlarından çıkarılmak istenen Kuvarsit Madeni’nin içerisindeki Cam ve Seramik yapımında kullanılan minerallerin yetersiz olduğu ortaya çıktı. Cam ve seramik yapımında kullanılamayacak Kuvarsit Madeni’nin Üçüncü Çevre Yolu’nda dolgu malzemesi olarak kullanılması gündeme gelirken, doğa savunucuları dolgu malzemesi çıkarmak için ormanların katledilmesine büyük tepki gösterdiler.

Kuvarsit bahane katliam şahane!
16 Temmuz 2014 Çarşamba 07:18

Güngörmez ve Bahçeköy Ormanlarından çıkarılmak istenen Kuvarsit Madeni’nde yapılan araştırmalar sonucu cam ve seramik yapımında kullanılan minerallerin yetersiz olduğu ortaya çıktı. Kuvarsit Cam ve Seramik yapımında kullanılamayacak olması, akıllara “Bu madde üçüncü çevre yolunda dolgu maddesi olarak mı kullanılacak?” sorusunu getirdi.

KUVARSİT YETERLİ MİNERALLERİ BARINDIRMIYOR

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Jeoloji Yüksek Mühendisi Haldun Okuroğulları, ÇED Sürecinde bölgeden alınan iki numunenin sonuçlarının açıklandığını söyledi. Elde edilen sonuçlara göre Güngörmez ve Bahçeköy’den çıkarılacak Kuvarsit Madeni’nin Cam Seramik yapımı için yeterli oranda mineralleri içermediğini söyleyen Okuroğulları, “Elde edilen sonuçlar tek başına çıkarılacak madenin yol yapımında dolgu malzemesi olarak kullanılacağını doğrulamaz. Bu yapılmak isteniyorsa o bölgeye taş kırma tesisleri de açılmak durumda. Bu yapılırsa bölgenin yok edilmesi daha hızlı gerçekleşir. Çünkü ocaktan ve taş kırma tesisinden çıkan tozlar kısa sürede bütün bölgeyi, su kaynakları olmak üzere etkisi altına alacaktır.

DOĞA KATLİAMINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL

Zaten Kuvarsit Madeni yol yapımında kullanılmayacak olsa bile bölgemiz için çok büyük tehdit. Bu madenden 30 yıl boyunca elde edilecek gelirle Güngörmez ve Bahçeköy’ü eski haline getiremezsiniz. Kuvarsit ülkemizde bol miktarda bulunmasına karşın, ormanları yok ederek Güngörmez ve Bahçeköy’de çıkarılmak istenmesi doğa katliamından başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

3. KÖPRÜ OTOBANI SARAY SINIRINDAN GEÇECEK

Ayrıca yerel bir gazetede yazan Saraylı Ahmet Sungur’un da Kuvarsit Ocakları ile gündeme taşıdığı önemli iddialar var. Kuvarsit Ocaklarını 3. Köprü Otobanı ile bağlandıran Sungur iddiası şu şekilde:

“Daha önce İstanbul'da hiç ‘Saray’ tabelası gördünüz mü? Yanıtınız ‘hayır’ değil mi? Arnavutköy'de Saray tabelası var bir yıldan beri. Yani üçüncü köprünün Avrupa'ya uzanan yolu Saray'ın eski İstanbul yolu gibi bir güzergâhtan ilerleyecek, yapımı da şu an devam ediyor zaten. Safaalan tarafından doğru geliyor, sonrasını bilmiyoruz şu an.

ÖNCE KUVARSİT İLE YOK EDECEKLER SONRA PEŞKEŞ ÇEKECEKLER

Kuvarsit Ocağı ile bağlantısı mı? Kuvarsit ocağı nerede kurulacaktı? Güngörmez-Safaalan arasındaki o geniş bölgede. Sadece yol geçirerek imara açamıyorlar ya etrafını. Ormanları gebertip, yandaşlara peşkeş çekilecek araziler. Şimdi biz orada bu katliama izin vermiyoruz ya, yangın yoluyla bile tepeleyebilirler ormanları. Bu kadar gözü dönmüş bir güruhla karşı karşıyayız. Bu kadar insanlıktan çıkmış durumdalar.”

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa açkıcı - 10 yıl önce
sn gazeteci yanılmış demekki ben yıllardır istanbulun eski yolundan giderim hasdal askeriyenin yanında bile yıllardır saray tabelası var demekki olaylardan bi haber arkadaşımız