Laiklik karşıtı açıklamalarınızdan rahatsızlık duymuyor musunuz?

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, laiklik ve Atatürk karşıtı söylemleriyle bilinen TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın tekrar aday gösterilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Laiklik karşıtı açıklamalarınızdan rahatsızlık duymuyor musunuz?
16 Kasım 2017 Perşembe 14:03

LAİKLİ KARŞITI
TBMM Başkanlığına, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Yüceer, “Partiniz tarafından Kurtuluş Savaşımızın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğuna tekrar aday gösterildiniz. İlk döneminizde eylem ve söylemlerinizle Mustafa Kemal Atatürk’e ve laikliğe olan karşıt tutumunuzu açıkça belli ettiniz” dedi.
ATATÜRK’ÜN ADINI ANMADI
Yüceer, Kahraman’ın milli bayramlarda yayımladığın mesajlarda, Meclis açılış konuşmalarında Cumhuriyet’in tüm değerlerini borçlu olduğu Atatürk’ün adını anmadığını, Meclis kulisindeki tadilat sırasında Atatürk resmini kaldırttığını, Cumhuriyeti kuranların ‘pozitivist’ olarak değerlendirdiğini, Anayasa’da laikliğin olmaması, dindar bir anayasa olması gerektiğini savunduğunu hatırlattı.
MECLİS BAŞKANINA SORULAR
Kahraman’ın Anayasayı korumak ve kollamak için yemin etiğini kaydeden Yüceer, TBMM Başkanı Kahraman’a şu soruları yöneltti:
•Laikliğe inanmayan bir Meclis Başkanının o koltukta oturması doğru mudur?
•Seçildiğiniz takdirde Atatürk ve kurduğu Cumhuriyete yönelik karşıt tavrınız devam edecek midir?
•Anayasa üzerine yemin ettiğiniz halde laiklik karşıtı açıklamalarınızdan rahatsızlık duymuyor musunuz?
•Yayımladığınız mesajlarda Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e yer vermemenizin gerekçesi nedir?
•Partinizin sandık uğruna Atatürk’e sarıldığı yeni politikasına siz de ayak uyduracak mısınız?
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.