Lastik-İş ile Trelleborg anlaştı

Türkiye Petrol, Kimya ve Lastik Sanayii İşçileri Sendikası (Lastik-İş) ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB)’de bulunan Trelleborg Otomotiv San. Ve Ticaret A.Ş. arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Toplu İş Sözleşmesi kapsamında işçilere Özel Sağlık Sigortası yapılacağını ifade eden Lastik-İş Sendikası İstanbul Şube Mali Sekreteri Necmettin Bayram, “Bu sayede işçilerle birlikte eş ve çocuklarının da sağlıkları güvence altına alınmış oldu.” ifadelerini kullandı

Lastik-İş ile Trelleborg anlaştı
01 Mayıs 2016 Pazar 16:14

 İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Lastik-İş ile Trelleborg Otomotiv San. ve Ticaret A.Ş. arasında imzalanan sözleşmenin törenine  Lastik-İş Genel Merkez Örgütleme Daire Başkanı Muharrem Özen, Lastik-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Ali Öztürk, İdari Sekreter Sinan Turan, Mali Sekreter Necmettin Bayram, Çerkezköy Bölge Temsilcisi Bülent Topçu, Lastik-İş İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Baz ve Yasin Onar, İşyeri Temsilcileri Savaş Cesur, Engin Kayar ve Hüseyin Turan ile sendika üyeleri katıldı.

“HAYIRLI OLSUN”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Lastik-İş Sendikası İstanbul Şube Mali Sekreteri Necmettin Bayram, “Trelleborg yetkilileri ile bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri nihayet sona erdi. İşçi kardeşlerimiz için en avantajlı sözleşmeyi hazırlamaya çalıştık. Sonunda işveren ile iki yıllık sözleşme imzaladık. Başta sendika üyelerimiz olmak üzere işçi kardeşlerimiz ve Trelleborg Otomotiv San. Ve Ticaret A.Ş. yönetimine hayırlı olsun.” diye konuştu.

ZAM ORANLARINI AÇIKLADI

Gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi kapsamında Trelleborg Otomotiv San. Ve Ticaret A.Ş. çalışanlarına ilk 6 ay brüt 400 TL (yaklaşık yüzde 26 oranında zam), ikinci 6 ay içinse enflasyon oranında zam yapılacağını belirten Bayram, “İmzalanan sözleşme kapsamında işçilerin maaşı ilk bir yılda toplam yüzde 30 oranında artmış olacak. Üçüncü 6 ay için enflasyon + 100 TL, dördüncü 6 ay için de enflasyon + 60 TL zam yapılacak. Bunun dışında diğer haklarda da iyileştirmeler yapıldı. İşçiler için hazırlanan sosyal paketler, 4 bin 650 TL’ye yükseltildi.” açıklamalarında bulundu.

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI YAPILACAK

Lastik-İş ile Trelleborg Otomotiv San. Ve Ticaret A.Ş. arasında imzalanan sözleşme gereği işçilere Özel Sağlık Sigortası yapılacağını söyleyen Bayram, “Bu sayede işçilerle birlikte eş ve çocuklarının da sağlıkları güvence altına alınmış oldu” dedi. “İşçilere evlenme durumlarında yapılan 757 TL’lik yardım 850 TL’ye çıkarıldı.” diyen Bayram, “Doğum yardımları da 141 TL’den 300 TL’ye kadar çıkarıldı. Ölümlerde bin 100 TL ile 9 bin TL arasında yardım yapılacak. Öğrenim durumlarında ise 250 TL ile 725 TL arasında yardımda bulunulacak.” ifadelerini kullandı.

“İŞÇİLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Lastik-İş Sendikası İstanbul Şube Mali Sekreteri Necmettin Bayram açıklamalarını, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” diyerek sonlandırdı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.