LGS sonuçları ve sistem yerlerde sürünüyor

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, Tekirdağ’ın liselere giriş sınavında 40’ıncı sırada olmasını sert bir dille eleştirdi. Tekirdağ’ın eğitimde gerilemeye devam ettiğini kaydeden Alkaya, “iktidarın koruması altındaki bir sendikanın yaptığı adam kayırma ve yandaşlık eğitimi felç etmektedir. Tekirdağ eğitimi böyle yandaş bir sendikaya teslim edilerek bu hazin sona adeta zemin hazırlanmıştır” diye konuştu.

LGS sonuçları ve sistem yerlerde sürünüyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
26 Haziran 2019 Çarşamba 13:35

EĞİTİMCİLERİ ELEŞTİRDİ
Önceki gün açıklanan LGS sınavı sonuçları sonrasında Tekirdağ’ın Türkiye genelinde 40’ıncı sırada olmasını İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya eleştirdi. LGS sonuçlarını değerlendiren İYİ Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya, “LGS sınav sonuçları açıklandı. Tekirdağ’ı listenin ilk sıralarında aradık ama bulamadık. Bu yıl geçen yılların bile gerisindeydi. Sıralamaya göre Muğla birinci, Tunceli ikinci, Giresun üçüncü, Rize dördüncü, Trabzon beşinci, Kırşehir altıncı, Eskişehir yedinci, Çanakkale sekizinci olurken, Tekirdağ ise 40’ıncı sırada yer almıştır.
TEKİRDAĞ GERİLEMEYE DEVAM EDİYOR
Komşu illerden Edirne 25’inci, Çanakkale ise 8’inci sıraya yükselirken, Tekirdağ bu yıl da gerileme devam ediyor. İller arası fen bilgisinde 44 ve matematikte 55. sırada olmamız da ayrıca tartışılması gereken başka bir boyut” dedi. Üniversiteye giriş sınavında durumun daha da kötü olduğunu kaydeden Alkaya, “Üniversite sınavlarında durumumuz daha da kötü. Geçen yıl yapılan sınav sonucunda Türkiye iller sıralamasında 66. sıradaydı. Bizimle birlikte son sıralarda olan illerin genel özelliği terörle birlikte anılıyor olmaları ve eğitimlerinin terörden etkilenmeleridir. Şükür ilimizde terör belasından eser yok iken, bizim eğitimimizi terör gibi etkileyen konu nedir” diye konuştu.
KÖTÜ GİDİŞATIN SEBEBİNİ SENDİKAYA BAĞLADI
 Eğitimdeki kötü gidişatın sebeplerini açıklayan Alkaya, “Konu ile ilgili eğitim sendikalarımız ve sivil toplum kuruşlarımız ilimizde eğitimin geriye gidişini basın açıklamalarıyla sık sık duyurmaktadırlar. Sendika ve sivil toplum açıklamalarının ortak tespiti; iktidarın koruması altındaki bir sendikanın yaptığı adam kayırma ve yandaşlık eğitimi felç etmektedir. Tekirdağ eğitimi böyle yandaş bir sendikaya teslim edilerek bu hazin sona adeta zemin hazırlanmıştır. İdarecileri o sendika seçmiştir. Göstermelik sınavlarda kime kaç puan verileceğini o tespit etmiştir. Öğretmenler arasına ikilik sokarak çalışma barışını bozmuştur. Yandaş sendika tüm idarecileri kendi üyelerinden seçtirerek kazanmıştır ama ilimiz LGS’de 40. ÖSS’de 66’ncılığa gerileyerek kaybetmiştir” sözlerini kaydetti.
“HER ŞEY ORTADA”
Yöneticilere seslenen Alkaya, “Takke düştü şimdi her şey ortada. Yapılması gereken başta sayın valimiz, milletvekillerimiz, eğitim sendikalarımız ve diğer eğitim paydaşları bir araya gelerek yandaşlık ve ayırımcılık illetinden eğitimi kurtarmalarıdır. Liyakatı kurumsallaştırıp, ilimizi hak ettiği yere gelmesinin yolunu açmalarıdır” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.