Libya Heyeti'nden Çerkezköy Belediyesi'ne ziyaret

Libya’nın güney bölgesinde yer alan Ruhdaş edi Belediye Başkanı Hasan Ali Matough Essa ve beraberindeki sivil toplum örgütü temsilcileri Çerkezköy Belediyesi’ni ziyaret ederek, Bleediye Başkanı Vahap Akay’dan ve Belediyemiz görevlilerinden Çerkezköy Belediyesi çalışmaları ve STK ilişkileri konusunda bilgi aldılar

Libya Heyeti'nden Çerkezköy Belediyesi'ne ziyaret
26 Şubat 2015 Perşembe 18:59

 Libya’nın Ruhdaş edi Belediye Başkanı Hasan Ali Matough Essa, beraberinde Libya’dan sivil toplum örgütü temsilcileri Ahmet Alharyout, Dua’a Elfar, Hayat Dral, Soad Mohamed s Eshami, Abdullatif Hajji, Almahdi Solaiman, Nasir Tlaleb ve Abobekir Elghusni ile birlikte Çerkezköy Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Vahap Akay ile bir süre görüştüler.

ÜÇ AYRI HEYET TÜRKİYE'YE GELDİ

Libya’dan gelen heyetin şehircilik, Belediyecilik ve yerel yönetimlerin sivil toplum örgütleri ile ilişkilerini araştırmak için Türkiye’ye geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Hasan Ali Matough Essa, Libya’dan üç ayrı heyet Türkiye’ye geldi. Bir heyet Yalova’da, bir heyet İstanbul’da, biz ise Trakya bölgesinde inceleme ve araştırma yapacağız. Trakya’da yaptığımız araştırmalar sonucunda Çerkezköy, Lüleburgaz ve Marmara Ereğlisi’ni ziyaret etmeye karar verdik. Bugün sizin misafiriniziz. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

VATANDAŞ İLE İLİŞKİLERİ NASIL SAĞLIYORSUNUZ SORUSU

Libya heyetinin ziyaretinden dolayı son derece memnun olduklarını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, daha sonra heyette yer alan Libyalı sivil toplum örgütü temsilcilerinin sorularını cevapladı. Bir STK temsilcisinin ”Belediye ile vatandaş arasında ilişkileri nasıl sağlıyorsunuz?” sorusuna Belediye Başkanı Vahap Akay, “Biz mümkün olduğunca vatandaşımız ile birebir iletişim kurmaya çalışıyoruz. Seçimlerin ardından kurduğumuz Halk Masası, sosyal medya ve internet üzerinden ve telefon hatlarımız ile vatandaşlarımızın sorun, sıkıntı ve taleplerini alarak, çözmeye gayret ediyoruz” açıklamasında bulundu.

STK'LAR İLE CİDDİ İLETİŞİM HALİNDEYİZ

Bir başka STK temsilcisinin “Belediye ile sivil toplum örgütlerin ne tür ilişkileri oluyor?” sorusuna ise Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy’deki ve bölgedeki sivil toplum örgütleri ile ciddi bir iletişim halindeyiz. Onların görüşlerine, fikirlerine sürekli açığız ve sivil toplum örgütlerinin önemli günlerinde ve etkinliklerinde yanlarında yer alıyoruz” cevabını verdi.

KANUN VE YASALAR ÇERÇEVESİNDE DESTEK VERİYORUZ

“Belediye olarak sivil toplum örgütlerini nasıl destekliyorsunuz? Maddi yardımlar yapıyor musunuz?” sorusuna ise Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy yararına olan projelerde yasaların ve kanunların kendilerine verdiği yasal çerçeve içerisinde destek verdiklerini kaydetti.

STK’LAR SİZDEN NELER İSTİYORLAR?

Bir başka STK temsilcisinin “Sizden ne gibi isteklerde bulunuyorlar?” sorusu üzerine Belediye Başkanı Vahap Akay, sivil toplum örgütlerinin dernekler, odalar vs. diye ayrıldığına dikkat çekerek, “Herkes kendi iç bünyesindeki sorunlara göre talepte bulunuyor. Pazarcılar Derneği kendi üyeleri ile ilgili talepte bulunurken, Kamyoncular Kooperatifi ise kendi üyeleri ile ilgili talepte bulunuyor. Bizler de gelen bu talepler doğrultusunda sıkıntıları çözmek için yol haritası belirliyoruz” ifadelerini kullandı.

SORUN VE SIKINTILARI ÖĞRENEREK PROJE GELİŞTİRİYORUZ

Bir başka STK temsilcisinin fabrikalar, sivil toplum örgütleri ve belediyelerin nasıl bir işbirliği yaptığını sorması üzerine Belediye Başkanı Vahap Akay, Türkiye’de sivil toplum örgütlerinin, esnafların, sanayicilerin kendi içerisinde örgütlü olduğunu belirterek, “Biz örgütlü toplumun temsilcileri ile bir araya gelerek ilçenin sorunlarını, sıkıntılarını ve Belediyemizden beklentilerini öğreniyoruz ve ona göre projeler geliştiriyoruz. Beraber uygulayacağımız, hayata geçirebileceğimiz projeler olursa onları birlikte yapmaya hazırız. Mesela şuanda Pazar yeri ile ilgili bir proje söz konusu. Bununla ilgili herkesin görüşlerini ve fikirlerini alıyoruz. İlgili sivil toplum örgütlerinin katkılarını aldıktan sonra projemizi hayata geçireceğiz” açıklamasında bulundu.

BELEDİYEYE KATKISI YOK

Sanayinin Belediye’ye maddi katkısının olup olmadığı yönündeki bir soruya ise Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’de Organize Sanayi Bölgelerinin bulunduğunu ve bunların ayrı bir yasa ve yönetmelik ile yönetildiğini belirterek, “OSB Yasası ve Yönetmeliği çerçevesinde Belediyemize bir katkısı yok ama buradaki fabrikalarda 70 bine yakın insanımız çalışıyor, ticaret erbabı ticaretini geliştiriyor. Sanayi nedeni ile ilçemiz sürekli göç alıyor. Bu doğrultuda düşünecek olursak direk katkısı yok ama dolaylı yoldan bölgemizdeki sanayi kuruluşlarının ilçemize önemli katkıları ve artıları var” dedi.

KEMAL GÜMÜŞÜ DE ZİYARET ETTİLER

Son olarak bir STK temsilcisinin “Belediye’nin gelirleri neler?” diye sorması üzerine Belediye Başkanı Akay, emlak vergisi, imar, ruhsat harç gelirleri ve İller Bankası geliri olduğunu söyledi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ardından Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş’ü ziyaret eden Libya heyeti daha sonra Çerkezköy Belediyesi’nden ayrıldı.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.