Liderler İstanbul Erkek Lisesi'ne hücum etti

2006-07 Eğitim ve Öğretim Yılı sonunda yapılan OKS Sınavı sonuçlarına göre Çerkezköy'de derece yapanlar İstanbul'u tercih etti.

	Liderler İstanbul Erkek Lisesi'ne hücum etti
07 Ağustos 2007 Salı 08:24

HEDEFLERİNE ULAŞTILAR, ŞİMDİ SIRA YENİ HEDEFLERDE

Geçtiğimiz gün açıklanan OKS sonuçlarına göre ilçemizde derece yapan ilk 3 öğrenci de İstanbul'u tercih ettiler.

TM puan türünde aldığı 478.269 puanla ilçe birincisi ve il dördüncüsü olan Final Dergisi Dersanesi ve 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Sezer Seçkin daha önce de belirttiği gibi İstanbul Erkek Lisesi'ne yerleşti.

Aldığı 476 tam puanla ilçe ikincisi olan Fen Bilimleri Merkezi ve Sanayiciler İlköğretim Okulu öğrencisi Cem Mert Dallı da aynı okulu tercih ederek İstanbul Erkek Lisesi'ne girmeye hak kazandı. TM puan türünde 475.805 puanla ilçe üçüncüsü olan FEM Dersanesi ve Kapaklı Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Sibel İnceoğlu da tercihini İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nden yana kullandı ve bu okula yerleşti.

46 ÖĞRENCİ 400'ÜN ÜZERİNDE PUAN ALDI

Açıklanan sonuçlara Çerkezköy'den sınava giren 1478 öğrencinin 1300'ü 160 ve üzerinde puan alarak sınavı kazanırken, 300 ve üzerinde puan alan öğrenci sayısı ise sadece 332'de kalmıştı. 285 öğrenci ise 300 ve üzerinde puan aldı. Sınavı kazanmak için baraj puanı olan öğrenci sayısı 1300 olurken, barajı geçemeyen öğrenci sayısı ise 178.'de kaldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.