Lise inşaatları sürüyor

Çerkezköy'de yaşanan derslik sorununa önemli ölçüde neşter vuracak olan 2 yeni lise binası ile 21 derslikli Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nin ek binasının inşaatları devam ederken, 21 derslikli Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nin ek binası 2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın ikinci yarısında diğer iki lisenin ise 2008-2009 Eğitim ve Öğretim Yılı başında hizmete gireceği öğrenildi.

Lise inşaatları sürüyor
01 Eylül 2007 Cumartesi 08:28

EK BİNA 2. DÖNEME HAZIR

Şuanda 21 derslik ile hizmet veren Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nde yaşanan derslik sıkıntısını sona erdirecek olan 21 derslikli ek binanın 2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı başında hizmete gireceği öğrenilirken, bu tarihe kadar Anadolu Lisesi'nin ikili eğitim ve öğretim vereceği öğrenildi.

40 DERSLİKLİ OKUL TESLİM EDİLİYOR

Ek bina inşaatının müteahitliğini yapan Latif Savaş, Anadolu Lisesi'nin ek bina inşaatını 1-2 ay içerisinde tamamlayarak, Milli Eğitime teslim edeceklerini ve okulun 2. yarıyıla hazır olacağını belirterek, "Ayrıca yine bizim yaptığımız Fatih Mahallelisi'ndeki 40 derslikli ilköğretim okulu inşaatıda 10 gün içerisinde tamamlanarak, Milli Eğitime teslim edilecek" dedi.

KIZ MESLEK LİSESİ HIZLA İLERLİYOR

Kaba inşaatı tamamlanan Anadolu Lisesi'nin ek binasının yapımı tüm hızı ile sürerken, yapımı devam eden 21 derslikli Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi'nin inşaatı da tüm nızı ile sürüyor. İstasyon Mahallesi sırtlarında yapılan Kız Meslek Lisesi'nin ikinci katında çalışmalar tüm hızı ile sürerken, bu okulun da 2008-2009 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda hizmete açılacağı öğrenildi.

Ç.T.S.O. LİSESİ'NİN TEMELİ ATILDI

İstasyon Mahallesi'nde yapımı devam eden 40 derslikli Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi'nin ise harfiyatı alınarak, temeli atıldı. Geçtiğimiz günlerde demirleri bağlanan 40 derslikli lisenin inşaatının ise 300 gün içerisinde tamamlanarak, Milli Eğitime teslim edilmesi beklenirken, 3 tane yeni okulun yapılması ile birlikte 82 adet derslik daha hizmete girerek, ilçede yaşanan lise sorununu büyük ölçüde çözecek.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

3 tane lise inşaatının devam ettiği İstasyon sırtlarında arsa ve ev fiyatları da fırlarken, okulların hizmete girmesi ile birlikte bölgenin yeni bir okullar merkezi olacağı ve yaklaşık 50 bin öğrencinin burada eğitim veöğretimine devam edeceği belirtiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.