MACARİSTAN'DAN TEKİRDAĞ'A PEDAL ÇEVİRİYORLAR

Romanya'nın Erdel (Transilvanya) Bölgesinde bulunan Macar okulundan 40 liseli öğrenci Transilvanya Prensi II. Rákóczi Ferenc'in en beğendiği yer Tekirdağ'a bisiklet ile geliyorlar Düzenlenen bisiklet turu ile ilgili açıklama yapan tur sorumlusu ve Okul Müdürü Solymosi Zsolt konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

MACARİSTAN'DAN TEKİRDAĞ'A PEDAL ÇEVİRİYORLAR
05 Ağustos 2014 Salı 07:16

"Transilvanya’da yer alan ve en eski Macar okullarında biri olan The János Zsigmond Unitarian High School from Kolozsvár; uzun yıllardır 40 öğrencinin katıldığı, önceden belirlenmiş rotalarda binlerce kilometre ve yaklaşık iki hafta süren bisiklet turları düzenlemektedir.
Biskilet turu; katılım gösteren gençlerin günümüz sanal dünyasından uzaklaşarak sayısız deneyim kazanmaları açısından önem taşımaktadır. Yolculuk boyunca gençlerin karşılaşacakları ve öğrenecekleri fiziksel ve takım çalışması gibi unsurlar, onlarda köklü değişikler sağlayarak; tur sonunda daha olgun bir insan olarak geri dönmeleri ile sonuçlanmaktadır.
Bu sene 27 Temmuz ile 11 Ağustos arasında onuncu tur olarak amaç Transilvanya Prensi II. Rákóczi Ferenc’in ve Muhafaza Birliği’nin en beğendiği yer olan Tekirdağ’a ulaşmak amaçlanmıştır. En önemli amaçlarda birisi ise; Türk Matbaasını kuran ve önceki zamanlarda Kolozsvár öğrencisi olan İbrahim Müteferrika’nın hayatını ve işini ön plana çıkarmaktır. "
40 kişilik Grupla 4 Ağustos'ta kapıkuleden giriş yapılacağını belirten grup sorumlusu Zsolt  "Bu yıl onuncusu düzenlenecek olan bisiklet turu her açıdan özel olacaktır. Diğer bir taraftan, çok özel bir hedefimiz noktamız var, Tekirdağ. Macar kaynaklar bakımından o kadar zengin ki kendimizi eve gidiyormuş gibi hissedebiliriz. Çünkü turun tamamı 2500 kilometreden uzundur ve sadece Tekirdağ yolunda biskilet sürülecek, dönüş ise otobüslerle ve araçlarla iki günde sağlanacaktır. Yine de bu en uzun turlardan birisi olacak ve turun tamamı 16 günden kısa sürecektir" ifadesine yer verdi
10. BİSİKLET TURU ROTASI

1. Gün 27 Temmuz Pazar: Cluj – Mărișel – Poiana Horea (73 km)
2. Gün 28 Temmuz Pazartesi: Poiana Horea – Albac – Roşia Montană (68 km)
3. Gün 29 Temmuz Salı: Roşia Montană – Brad – Ilia (97 km)
4. Gün 30 Temmuz Çarşamba: Ilia – Lugoj (82 km)
5. Gün 31 Temmuz Perşembe: Lugoj – Caransebeş – Orsova (134 km)
6. Gün 1 Ağustos Cuma: : Dinlenme Günü Tuna’da Vapur Gezisi
7. Gün 2 Ağustos Cumartesi: Orsova – Calafat (130 km)
8. Gün 3 Ağustos Pazar: Calafat – Vidin – Plovdiv (BG) – (Araçla 361 km)
9. Gün 4 Ağustos Pazartesi: Plovdiv – Edirne (TR) (araçla 175 km)
10. Gün 5 Ağustos Salı: Dinlenme Günü/ Edirne’yi keşfediş
11. Gün 6 Ağustos Çarşamba: Edirne – Pehlivanköy (59 km)
12. Gün 7 Ağustos Perşembe: Pehlivanköy – Tekirdag (79 km)
13. Gün 8 Ağustos Cuma: Dinlenme Günü/ Tekirdağ keşfi
14. Gün 9 Ağustos Cumartesi: Bir gün İstanbul Gezisi, Toplu Otobüs ile 292 km
15. Gün 10 Ağustos Pazar: Eve Dönüş: Tekirdag – Veliko Tarnovo (BG) Otobüsle 370 km
16. Gün 11 Ağustos Pazartesi: Veliko Tarnovo – Cluj Otobüs ile 610 km
Toplam: 2530KM

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.