Makedonya’da Türk Halk oyunları rüzgarı esti

23-27 Temmuz tarihleri arasında Makedonya da düzenlenen ‘Ohrid Pearl İnternational Folk Dance’ festivali kapsamında boy gösteren Çerkezköy Belediyesi Kent Konseyi Halk Oyunları Topluluğu ekibi izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Türkiye ile birlikte 8 ülkenin boy gösterdiği festivalde Türk Halk Oyunları ekibi yetişkin ve çocuk ekiplerinde büyük beğeni topladı

Makedonya’da Türk Halk oyunları rüzgarı esti
29 Temmuz 2015 Çarşamba 16:09

 GÖSTERİLERDE YETİŞKİN VE ÇOCUK EKİBİ İLE YER ALDILAR

Çerkezköy Belediyesi Kent Konseyi Halk Oyunları Topluluğu ekibi 23-27 Temmuz tarihleri arasında Makedonya da düzenlenen ‘Ohrid Pearl İnternational Folk Dance’ festivaline katıldı. Çerkezköy Belediyesinin araç desteği ile Makedonya’ya giden Halk Oyunları ekibi yetişkin ve çocuk ekibiyle festivalde boy gösterdi.

8 ÜLKE BOY GÖSTERDİ

Makedonya Kültür Bakanlığına bağlı temsilciliğin davetlisi olarak Makedonya’ya giden Halk Oyunları ekibi yetişkinlerde Tekirdağ yöresi, çocuklarda da Artvin yöresi ile hünerlerini sergilediler. Düzenlenen festivalde Türkiye ile birlikte, Makedonya, Romanya, Karadağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Arnavutluk, Sırbistan ve Bulgaristan ekipleri kendi yörelerine ait halk oyunlarını sergilediler.

ONLARCA KİŞİYİ KENDİLERİNE HAYRAN BIRAKTILAR

Özel Çerkezköy Etüt Eğitim Merkezi öğrencileri olan çocuk halk oyunları ekibini velileri de anlamlı festivalde yalnız bırakmadı. Halk Oyunları Eğitmeni Mehmet Günay Gökçe önderliğinde yetişkin ve çocuklarda iki oyun oynayan Halk Oyunları ekibi Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ederken, festivale gelen onlarca kişiyi de kendilerine hayran bıraktılar. Gösterilerde yetişkinlerde 15, çocuklar da ise 13 kişi yer aldı.

EKİP ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Makedonya Kültür Bakanlığına bağlı temsilciliğin yetkilisi ise yaptığı açıklamada Çerkezköy Belediyesi Kent Konseyi Halk Oyunları Topluluğu ekibinin sergiledikleri performans ile büyük beğeni topladıklarını ve kendilerini kırmayarak festivale katıldıkları için tüm ekip üyelerine teşekkür etti.

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİNİN LOGOSU YER ALAN PORSELEN TABAK HEDİYE EDİLDİ

Diğer yandan gösteriler sonucunda Halk Oyunları eğitmeni Mehmet Günay Gökçe ile eşi İncihan Gökçe ve Ekip oyuncularından Özer Adalı ile eşi Emrah Adalı, festival yetkililerine Çerkezköy Belediyesi logolu porselen tabak hediye ederken, Makedonya Kültür Bakanlığına bağlı temsilciliğin yetkilileri de kendilerine katılım belgesi takdim etti. Çerkezköy Belediyesi Kent Konseyi Halk Oyunları Topluluğu dün de Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür ziyaretinde bulundu. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.