Mandalı: Çerkezköy’den arınmalıyız

Kapaklı Belediyesi’nin Ocak Ayı Meclis Toplantısı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katılımıyla Kapaklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıda konuşan Başkan Mandalı, “Kapaklı halkı ayağını Çerkezköy’den kesmeli ve Çerkezköy’den artık arınmalıyız.” ifadelerini kullandı

Mandalı: Çerkezköy’den arınmalıyız
04 Ocak 2017 Çarşamba 18:01

BU MİLLETİ KİMSE DEVİREMEZ
Kapaklı Belediye Meclisi, 2017’nin ilk ayında Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın başkanlığında toplandı. Toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da katılırken, gündem maddelerine geçilmeden önce konuşan Albayrak, “Herkesin bildiği gibi yılbaşı gecesi İstanbul’un gözde mekanlarından Reina’da bir terör saldırısı gerçekleşti ve pek çok sivil vatandaş hayatını kaybetti. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar hiçbir siyasi parti ismi kullanmadım meclis toplantılarında. Aynı birlik ve beraberliği ülke genelinde de ihtiyacımız var. Devletimiz çok büyük, hükümetimiz çok güçlü bu nedenle de kimse bizi yıldıramayacak. Bugünleri elbette ki atlatacağız. Türk milletinin gücünü tüm dünya 15 Temmuz günü gördü. Bu milleti kimse deviremez. Yeni yıl inşallah tüm güzelliği ile bundan sonra bizlerle olur.” ifadelerini kullandı.
CAMİ İSTEDİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın konuşmalarının ardından söz alan Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı ve Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Salih Bezgin, Kadir Albayrak ve İrfan Mandalı’ya Kapaklı’nın ihtiyacı olan yatırımlardan bahsetti. Kapaklı’da ikamet eden vatandaşların, Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne gitmek için 2 vasıta değiştirmekten şikayetçi olduklarını ifade eden Bezgin ayrıca, Kapaklı’nın merkezinde büyük bir caminin olması gerektiğine dikkat çekti.
KAPAKLI HALKI AYAĞINI ÇERKEZKÖY’DEN KESMELİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Salih Bezgin’in taleplerine cevap vererek, “Geçtiğimiz hafta UKOME Daire Başkanlığı’nda bir toplantı gerçekleştirdik. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.” dedi. Başkan Mandalı’da Salih Bezgin’e sitemkar bir şekilde, “Kapaklı’nın kendi devlet hastanesi olmalı. Kapaklı halkı ayağını Çerkezköy’den kesmeli ve Çerkezköy’den artık arınmalıyız.” ifadelerini kullandı.
DENETİM KOMİSYONU OLUŞTUTULDU
Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlandı. Denetim Komisyon Üyelerinin seçimine gidildiği ilk gündem maddesi gizli oylama ile gerçekleşti. Çıkan sonuca göre CHP’li Meclis Üyelerinden Mustafa Serat, Muzaffer Yıldıran ve Ender Dubaz; Ak Partili Meclis Üyelerinden ise Metin Kanat ve Ufuk Bayraktar Denetim Komisyon Üyeliğine seçildi.
MECLİS TATİLİ AĞUSTOS’TA
Kapaklı Belediyesi’nin Ocak Ayı Meclis toplantısının devamında 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği'nin 6. maddesi gereğince 2017 yılı meclis tatil ayının belirlenmesi konusu görüşüldü. Yapılan bilgilendirmelerin ardından Ağustos ayının tatil olması oy birliğiyle kabul edildi.
BELEDİYE HİSSELERİNİN SATIŞI ONAYLANDI
Devam eden gündem maddelerinde Belediye Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan; 12.12.2016 tarih 1432 sayılı yazıda Fatih Mahallesi 728 ada 21 No.lu parsel tamamı 162 metrekare arsada bulunan 11 metrekarelik  belediye hissenin; 12.12/2016 tarih 1433 sayılı yazıda Atatürk Mahallesi 1340 ada 5 No.lu parsel tamamı 418 metrekarelik arsada bulunan 3 metrekarelik belediye hissenin; 14.12.2016 tarih 1454 sayılı yazıda Pınarça Mahallesi 283 ada 19 No.lu parsel tamamı 448,64 metrekarelik arsada bulunan 39,68 metrekarelik  belediye hissenin; 20.12.2016 tarih 1460 sayılı yazıda İnönü Mahallesi 918 ada 3 No.lu parsel tamamı 224 metrekarelik arsada bulunan 10 metrekarelik  belediye hissenin; 21.12.2016 tarih 1461 sayılı yazıda Bahçelievler Mahallesi 1227 ada 7 No.lu parsel tamamı 296 metrekarelik arsada bulunan 5 metrekarelik belediye hissenin hissedarına satılması konuları oy birliğiyle kabul edilerek karara bağlandı.
MAAŞLAR ÜST SINIRDAN BELİRLENECEK
Bir diğer gündem maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 26.12.2016 tarih 1128 sayılı yazısında 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 49. maddesinin 3. fıkrası gereğince tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalışan personelin aylık çalışma ücretlerinin üst sınırdan belirlenmesine karar verilirken, yine İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 26.12.2016 tarih 1129 sayılı Boş Kadro değişikliği maddesi de oy birliğiyle kabul edildi.
 HUZUR HAKKI BELİRLENDİ
Toplantı, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan yazıların görüşülmesiyle devam etti: İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü 26.12.2016 tarih 1131 sayılı yazısında 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesinin 3. fıkrası gereğince tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan personelin aylık çalışma ücretlerinin üst sınırdan belirlenmesine karar verildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 26.12.2016 tarih 1132 sayılı yazısında 5393 Sayılı Belediye Kanununun 32. Maddesi uyarınca Meclis Başkan ve üyelerine, Meclis ve Komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek huzur hakkının belirlenmesi konusu da üst sınır olarak 3’te birinin ödenmesi karara bağlandı.
BAŞKAN’IN MAAŞININ 3’TE 2’SİNİ GEÇMEYECEK
İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 26.12.2016 tarih 1133 sayılı yazısında 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesinin 7. Fıkrası uyarınca görev yapan Meclis Üyesi Belediye Başkan Yardımcılarına ödenecek olan aylık ödeneğin belirlenmesi konusunu görüşen meclis üyeleri yapılan bilgilendirmenin ardından Belediye Başkanının aldığı maaşın 3’te ikisini geçmeyecek şekilde aylık ödenek almaları karara bağlandı. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 26.12.2016 tarih 1134 sayılı yazısında 5393 Sayılı Belediye Kanununun 25. maddesinin 3. fıkrası uyarınca Denetim Komisyonu toplantılarına belediye ve bağlı kuruluşları dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenler ile kamu kurumu dışındaki diğer uzman kişilere ödenecek olan günlük ödeme miktarı belirlenmesi konusunda da yapılan bilgilendirmede günlük 95 TL verildiği ve bu şekilde devam etmesi oy birliğiyle kabul edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 26.12.2016 tarih 1135 sayılı Dolu Kadro Değişikliği konusu da oy birliğiyle karara bağlandı.
BÜTÇE İÇİ İŞLETME KURULU
Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan 28.12.2016 tarih 570 sayılı yazısında 5393 Sayılı Belediye Kanununun 71. maddesine istinaden Kapaklı Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesis İşletmesi adı altında bütçe içi işletme kurulması için onay verilmesi konusu Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilirken, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen konular ile İmar Komisyonuna havale edilen konuların görüşülmesinin ardından Meclis toplantısının ilk oturumu sona erdi.
Haber: Uğur Kılıç
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.