Mandalı projelerini açıkladı

Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan adayı İrfan Mandalı yeni dönemde seçilirse yapacağı projeleri açıkladı. Mandalı’nın en dikkat çeken projeleri arasında, Pınar Bulvarı’nın prestij caddesi haline dönüştürülmesi ve meydan katlı otopark projesi yer aldı.

Mandalı projelerini açıkladı
14 Mart 2019 Perşembe 13:31

25 ADET PROJE AÇIKLADI
Seçimlere sayılı günler kala Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan adayı İrfan Mandalı, 25 projesini açıkladı. Mandalı’nın 25 adetlik proje listesinde; Kapalı otoparklar, üst geçitler, dalçık projeleri, mahalle evleri, park alanları, sosyal tesisler, yaşam evleri, spor alanları, yeşil alanlar, üniversite ve güvenlik önlemleri ağırlıklı projeler yer aldı.
TRAFİK SORUNUNA DALÇIKLI PROJE
Servis saatlerinde büyük trafik sorunları yaşanan Yıldızkent kavşağında dalcık projesini hayata geçirerek ulaşımda yaşanan sorunları çözmeyi amaçlayan Mandalı’nın dalçık projesinin yanı sıra Fevzi Çakmak Caddesi ve Nilüfer Caddeleri arasında çevre yolunun üzerinden geçecek araç ve yaya üst geçidi yapılarak vatandaşlara alternatif bir yol sunulacak. Karaağaç’ta içerisinde büyük bir havuz, yeşil alanlar ve oyun gruplarıyla donatılmış çocuk oyun alanları, fitness salonları, spor sahaları, bank ve kamelyalarla oluşturulacak rekreasyon alanını Karaağaç’a kazandırılması planlanıyor.
ZEMİN ÜSTÜ KATLI OTOPARK PROJESİ
Recep Güven Parkı’nın bulunduğu alanda zemin üstü 3 kattan oluşacak projede, 314 araç kapasitesi olacak. İlçe merkezindeki araç park sorununu ortadan kaldırması planlanan projede ayrıca kafeteryalar ve araç yıkama alanları da yer alacak. Üst kısımlarda da çocuk oyun alanları ve dinlenme alanları yer alacak. Doğaya zarar vermeyen yenilenebilir enerji kaynakları projesi kapsamında, Kapaklı’ya kazandırılan rüzgar tribünü sayısı arttırılacak. Ayrıca tribünlere ek olarak da güneş enerji panelleri ile hem belediyenin enerji ihtiyacını karşılayarak artan enerjiden de belediyeye gelir getirilmesi hedefleniyor. Engelli vatandaşlar için sağlık gereksinimlerine uygun şekilde, fiziksel bir engellinin tek başına dahi yaşamını sürdürebileceği bir alan yapılacak.
PINAR BULVARI PRESTİJ CADDESİ OLACAK
Kazak gölü mesire alanı genişletilerek, bu bölgede kent ormanı projesini hayata geçireceklerini ifade eden Mandalı, bu bölgeye bir kültür merkezi, amfi tiyatro, macera parkı, havuz, spor sahaları, aile çay bahçeleri, yürüyüş alanları ve botanik bahçesini de halkın kullanımına sunmayı hedefliyor.  İlçenin en işlek caddelerinden biri olan Pınar Bulvarı ise prestij caddesine dönüştürülecek. Ayrıca bulvar üzerine bir dalçık sistemi kurulacak. Yapılacak kaldırım ve aydınlatma çalışmaları ile bulvar estetik bir görünümü kavuşturulacak. Eski belediye meydanı da vatandaşlar için bir sosyal alana dönüştürülecek.
YAŞAM MERKEZİ PROJESİ
Atatürk Mahallesinde yapılması planlanan yaşam merkezi projesinde çalışmalar tamamlandığında, yeşil alanlar, süs havuzları, kütüphane, alışveriş noktaları, kamelya ve banklarla vatandaşların hizmetlerine sunulacak. Avrupa standartlarına uygun, çelik halatlar ile oluşturulacak olan macera parkı kent ormanı proje alanının içerisinde bulunacak. Yapılacak olan projede her yaş grubuna uygun oyun alanları bulunacak. Atatürk Mahallesinde mahalle konağı hayata geçirilecek. Konağın içerisinde, 6 derslik, fotoğrafçılık eğitim sınıfı, bilgisayar etüt merkezi, muhtarlık ve çok amaçlı salon yer alacak.
İKİZGÖLLER HAYAT BULACAK
Yeni bir yaşam alanı daha Kapaklı’ya kazandırmak için, İkizgöller sosyal tesisleri projesi hayata geçirilecek. Proje kapsamında, piknik üniteleri, çocuk oyun grupları, spor salonları, lokanta, ibadethane, süs havuzları ve bungalov evleri bulunacak olan proje Kapaklı’nın yeni cazibe merkezi haline getirilmesi planlanıyor. İlçeyi eğitim alanında ileriye taşımak amacıyla üniversite projesi hayata geçirilecek. Gerçekleştirilecek olan girişimler sonucunda Kapaklı’ya bir üniversite kazandırılarak Kapaklı’nın ismini eğitimde üst sıralara taşımak hedefleniyor. Trafik yoğunluğunu azaltmak ve güvenli bir yapı oluşturmak amacıyla araç park sorununu ortadan kaldıracak, yer altı otoparkı projesi hayata geçirilecek. Kapaklı meydanında hayata geçirilecek olan proje 4 kattan oluşacak. Projenin 2 katında 120 araç kapasiteli otopark yer alırken, 2 katı da ticarethane, mescit, çay ocağı haline getirilecek. Üst kısımlar ise yeşil alan olarak kullanılacak.
İKİ KATLI PAZAR YERİ YAPILACAK
13 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak projenin içerisinde düğün salonu, 2 kat Pazar yeri, etüt merkezi, 175 araçlık otopark, nikah salonu, derslik, kafeteryalar, ticarethaneler olarak 3 kattan oluşacak.
SPOR KOMPLEKSİ PROJESİ
Hayata geçirilmek istenen spor kompleksinin içerisinde ise yarı olimpik yüzme havuzu, 500 kişilik trübün, 1500 kişilik voleybol, futbol ve basketbol sahaları olacak yapı İsmetpaşa Mahallesinde hayata geçirilecek. Yapının çatısına yerleştirilecek güneş panelleriyle de kompleks kendi enerjisini kendisi üretecek. Karaağaç’ta bulunan ek hizmet binası yanındaki 7 bin metrekarelik alana çok amaçlı salon oluşturulacak. Salon projesi içerisinde, 109 araçlık kapalı otopark, Pazar yeri, düğün ve nikah salonu, gelin ve idare odası, ticarethaneler ve derslikler, mescit ve kantin bulanacak. Vatandaşların, her branşta spor yapabilmesi için tenis kortu projesi İsmetpaşa Mahallesinde 4 bin 500 metrekarelik alanda 2 adet tenis kortu hayata geçirilecek.
STADYUM PROJESİ
Sokak hayvanları için hazırlanacak bakım evi projesi sayesinde, buraya getirilecek olan hayvanların ön muayeneleri yapılacak ve kayıt altına alınacak. Kısırlaştırma işlemleri gerçekleştirilerek, gerekli aşıları ve sağlık işlemlerinin ardından hayvanların sahiplendirilmesi planlanıyor. Belediyeye 10 yıl tahsisli olan stadyumun çevresine 7 bin 100 kişilik trübün oluşturulacak. Ayrıca trübün yapılarının alt kısımlarında ise otopark, idare odaları, ısınma odaları, soyunma odaları, basın toplantı odası, hakem odaları, eğitmen odaları ve revirler yer alacak. Pınarça Mahallesi’nde bulunan çok amaçlı salon önünde yer alan yaklaşık bin metre kare park alanı düzenlenerek park alanı oluşturulacak. Böylelikle vatandaşların kullanımına sunulacak.
PARKLARDA GÜVENLİK SAĞLANACAK
Çocukların daha güvenli ve daha rahat bir şekilde eğlenebilmeleri için 20 adet yeni park inşa edilecek. Büyük parkların bulunduğu alanlara aile kıraathaneleri yapılacak. Kafe ve restoran hizmetleri verilecek alanlarda, çocuklar parklarda oynarken aileleri de onları rahatlıkla izleyebilecek. Parkları daha güvenli bir hale getirmek amacıyla hayata geçirilecek olan güvenlik ve kamera sistemleri projesiyle, çocukların rahatça oyun oynayabilmeleri için 7-24 izlenecek. Ayrıca birçok parkta da özel güvenlik görevlileri yer alacak. Bahçelievler ve İsmetpaşa Mahallelerini birbirine bağlayacak olan üst geçit projesi hayata geçirilecek. Burada 2 adet asansör, meydan, büfe ve tuvaletler bulunacak. Bisiklet kullanımını artırmak için hayata geçirilecek proje kapsamında, güvenli bisiklet yolları yapılarak, Kapaklı’nın her bölgesine ulaşım sağlanacak şekilde yollar yapılacak. Belirlenen ara duraklarda da bisiklet kiralama merkezleri yer alacak.
HAYVAN PAZARI YAPILACAK
Büyük ve küçükbaş hayvanların alım ve satış işlemlerinin düzenli bir hale getirebilmesi için hayvan pazarı projesi hayata geçirilecek. Böylelikle vatandaşlar daha düzenli bir şekilde alışverişlerini yapabilecek.
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.