Mandalı sevgisi meydanlara sığmadı!

Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakının Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, Belediye Meydanında düzenlediği programla Millet İttifakı Belediye Meclis Üyesi Aday tanıtımını gerçekleştirdi

Mandalı sevgisi meydanlara sığmadı!
13 Mart 2019 Çarşamba 10:11

MEYDANLARA SIĞMADI
Eski Belediye Meydanında düzenlenen programa CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak,  CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygün, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayları, STK temsilcileri ve 8 bine yakın vatandaşımız katıldı

KONUŞMALAR GERÇEKLEŞTİ
1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda sırasıyla İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Emeklilikte Yaşa Takılanlar adına Bahattin Çakır ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak konuşarak Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakının Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı’ya başarılar diledi.

‘BAYRAK’ ŞİİRİYLE GİRİŞ YAPTI
Misafirlerinin ardından büyük bir coşkuyla kürsüye davet edilen Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakının Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı ise sözlerine Arif Nihat Asya’nın dizeleriyle başladı:

“Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü,
Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü,
Işık ışık, dalga dalga bayrağım!
Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.

Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim:
Yer yüzünde yer beğen!
Nereye dikilmek istersen,
Söyle, seni oraya dikeyim!”

ATATÜRK DE BURADA, ŞANLI TÜRK BAYRAĞI DA BURADA!
Arif Nihat Asya’nın Bayrak adlı şiirinden alıntılar yaparak başladığı konuşmasına devam eden Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakının Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, “Uğruna kanlar dökülen, canlar verilen şanlı bayrağımızdan rahatsız olanlara inat, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü unutturmak isteyenlere inat Atatürk de burada! Şanlı Türk bayrağı da burada!” diyerek alanın sağ ve sol tarafına asılan dev bayrakları işaret etti.

BİZ KAPAKLI’YA SEVDALIYIZ
“Çünkü biz, 15 yıldır kimseyi ayrıştırmıyoruz. Çünkü biz, Kapaklı’ya sevdalıyız. Elinize, yüreğinize sağlık. Birlikte çok güzelsin Kapaklı!” ifadeleriyle konuşmalarını sürdüren Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakının Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, “Sayın Milletvekillerim, Sayın İl Başkanlarım, Sayın Belediye Başkanlarım, Sayın İlçe Başkanlarım, sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcileri, basınımızın kıymetli temsilcileri ve yüzü her daim aydınlığa dönük, Cumhuriyete gönül vermiş çok değerli Kapaklı halkı… Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.” diyerek katılımcıları selamladı.

ANNESİNİN YANINA GİDEREK ELİNİ ÖPTÜ
15 yıldır sürekli dile getirdiği bir cümle olduğunu kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakının Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, “’Biz büyük bir aileyiz’. Bugün buradaki kalabalığı görünce bu cümleyi değiştirmeye karar verdim; ‘Biz çoooooook büyük bir aileyiz’. Aile demişken, anacığımı görüyorum orada! Analarımız bizim başımızın tacıdır, analar ayağa çağırılmaz. Cennetin anaların ayaklarının altında olduğu müjdelenirken onları ayağımıza çağırmak ne haddimize? Onları başımızın üstünde taşımamız gerekir!” dedi ve sahneden aşağı inerek annesinin elini öptü ve ona sarıldı.

EN BÜYÜK DEĞERLERİMİZ
“Annelerimiz, eşlerimiz… Toplumu güzelleştiren, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan en büyük değerlerimiz onlar bizim.” diyerek konuşmalarına devam eden Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakının Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, “Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerlerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” ifadelerini kullandı.

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞTIK
Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakının Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı şöyle devam etti: “Kıymetli hemşehrilerim… Sizlerin teveccühü ile tam 15 yıldır sizlere hizmet etme gayreti içerisindeyim. Kapaklı küçücük bir beldeyken bana bu görevi layık gördünüz. Sonrasını zaten biliyorsunuz. Birlikte gece gündüz demeden, partili partisiz ayrımı yapmadan çalıştık.

KAPAKLI’MIZI TRAKYA’NIN PARLAYAN YILDIZI HALİNE GETİRDİK
Değerli dostlarım… 5 yıl önce sizlerle birlikte bir mücadele verdik. ‘Biz artık ilçe olmak istiyoruz’ dedik. Ama birileri ne dedi biliyor musunuz? ‘İlçe olmaya ne gerek var? Çerkezköy’e bağlanalım’ dediler. Kapaklı’nın önünü kesmek için el altından pazarlıklar yaptılar. Ama biz ne yaptık? Sizlerle el ele verdik, Kapaklımızı ilçe yaptık! Bu da yetmedi, Kapaklı’mızı Trakya’nın parlayan yıldızı haline getirdik. Bunu birlikte başardık. O zaman bizi engellemeye çalışanlar, Çerkezköy’den belediye başkan yardımcılığı sözü alanlar şimdi Trakya’nın en gözde ilçeleri arasında olan Kapaklı’da belediyeyi yönetmeye talip olmuşlar. Siz benim hemşehrilerimi ne sanıyorsunuz ya? Benim halkım Kapaklı’ya ihanet etmek isteyenleri unutur mu? Unutmaz!

1 KİŞİ HARİÇ TERMİK SANTRALE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKTIK
Değerli dostlarım… Bunların Kapaklı’ya hizmet etmek gibi bir düşünceleri yok. Bunlar ne Kapaklı’yı ne de Kapaklı halkını zerre düşünmüyorlar! Bugün, size vereceğim iki örnekle ne demek istediğimi sizler de gayet iyi anlayacaksınız. Biliyorsunuz, yakın zamanda akciğerimiz konumundaki Pınarça’da kömürlü termik santral tehdidi ile karşı karşıya kaldık. Sizlerin teveccühü ile seçilmiş Belediye Başkanınız olarak hemen sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere ve sizlere bir çağrıda bulundum. ‘Bu termik santral insan sağlığına zararlı, konum itibariyle de yüz binlerce kişiyi etkileyecek’ dedim. Sağ olsun neredeyse tüm sivil toplum kuruluşları bu çağrımızı dikkate aldı. Pınarçalı kadınlarımız başta olmak üzere vatandaşlarımız hep birlikte santrale karşı durdu. Siyasi partilerin de birçoğu yanımızda oldu. Ancak bir kişi sesini çıkaramadı! ‘Yahu kardeşim, gel etme, bunca insan kanser olacak’ dedik; ne dese beğenirsiniz? Buyurun sizler de izleyin.”

KOLTUK SEVDASI YÜZÜNDEN VATANDAŞIN SAĞLIĞINI HİÇE SAYDI
Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakının Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı’nın bu sözlerinin ardından LED ekranlara yansıtılan görüntüler izleyenlerde şok etkisi yarattı. Görüntülerde Mustafa Çetin’in, Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı olduktan sonra düzenlemiş olduğu toplantıda bir basın mensubunun “Neden Kapaklı’da yaşayan bir vatandaş olarak termik santrale tepki göstermediniz” sorusuna “Eğer termik santrale tepki gösterseydim, AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ömer Kılınç Ağabeyimizin yaptığını yapmam gerekirdi. Biz hür fikirlerimizi parti içi disiplinimiz nedeniyle sadece parti içerisinde ifade edebiliriz. Partimizin kararı harici bireysel çıkışlar yapamayız” cevabını verdiği görüldü.

BU ADAMIN KAPAKLI’YA NASIL BİR FAYDASI OLABİLİR?
Görüntülerin sona ermesiyle açıklamalarına devam eden Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakının Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, “Görüyorsunuz değil mi kıymetli hemşehrilerim? ‘Ben karşı çıksaydım, Ömer Ağabey gibi yapmam gerekirdi’ diyor. Peki, kim bu Ömer Ağabey? Ömer Kılınç, AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesiydi. Termik santral kararı alınınca buna tepki olarak ‘Torunlarımın istikbalini düşünerek termik santral istemiyorum. Ben bu vebale ortak olamam’ dedi. Daha sonra partisinden ve görevinden istifa etti. Ama bu şahıs ne yaptı? Adaylığı elden gitmesin diye, sizlerin sağlığını hiçe sayarak sus-pus oturmayı tercih etti! Şimdi sizlere soruyorum; sizin sağlığınızı düşünmeyen bu adamın Kapaklı’ya nasıl bir faydası olabilir? Bu saatten sonra Pınarça’ya Bakan getirseniz ne olur, getirmeseniz ne olur? Vatandaş sizin ne olduğunuzu gayet iyi biliyor!

İRFAN MANDALI’NIN ARKASINDA VATANDAŞ VAR!
Gelelim diğer örneğimize kıymetli hemşehrilerim… Bunlar sizin sağlığınızı düşünmedikleri gibi, sizin hizmet almanızı da istemiyorlar! Nasıl mı? Onu da hemen anlatayım. Biliyorsunuz, yaklaşık 9 ay önce ihalemizi yaptık ve Karaağaç’ta geçici bir asfalt plenti kurduk. Bu plent ile Kapaklı ve Karaağaç’ın neredeyse tüm yollarını asfalt yapacaktık. Ama sonra ne oldu biliyor musunuz? Termik santral konusunda üç maymunu oynayan bu şahıslar, geçici asfalt plenti söz konusu olunca aniden çevreci oldular. İktidarın gücünü kullanarak şantiyemizi durdurdular. Amaçlarını sizler de gayet iyi biliyorsunuz. Bunların niyeti insan sağlığı falan değil. Bunlar akıllarınca İrfan Mandalı’nın hizmet yapmasını engellemek istediler. Ancak unuttukları bir şey var; İrfan Mandalı’nın arkasında vatandaş var vatandaş! Benim hizmet yapmamı geciktirebilirsiniz belki ama beni asla durduramazsınız!

SEÇİMDEN SEÇİME ORTAYA ÇIKIYOR
Değerli dostlarım… Şimdi sizlerin huzuruna çıkıp sizlerden oy isteyen bu şahıs var ya, ben kendisine ‘yenilen pehlivan’ diyorum. Çünkü daha önce iki kez çıktı karşıma, ikisinde de sizler onu bu göreve layık görmediniz. Ama hala ısrar ediyor. İnşallah 31 Mart’ta sizler yine gerekli cevabı vereceksiniz bu arkadaşa. Sonra zaten 2024’e kadar bir daha göremezsiniz bunu. Çünkü kendisi sadece seçimden seçime çıkıyor ortaya. Seçimden sonra aniden kayboluyor. Şimdi sokakta zorla milletin elini sıkıyor ya seçimden sonra kimseye selam vermez bu. Kapaklı halkı iyi bilir kendisini. Kimsenin cemiyetine katılmışlığı yoktur.

AĞA BABALARINA OY İSTİYOR
Aslında kendisi de durumun farkında. Sırf bu yüzden kendisine oy istemeyi bıraktı. Şimdi millete diyor ki ‘Tamam, ben seçimden seçime çıkıyorum ama bak benim Bakan tanıdıklarım var. Ben Kapaklı’ya devlet yatırımı getireceğim. Ben hizmet edemesem de onlar Kapaklı’ya hizmet eder’ diyor. Bak işine be kardeşim! Madem bu kadar istekliydin hizmet etmeye, 5 yıldır neredeydin? 5 yıldır neden getirmedin devlet yatırımlarını? Ne hastanemiz var, ne adliyemiz? Nerede bu devlet yatırımları? Biz vatandaşımıza hizmet ediyoruz zaten. Siz hizmete engel olmayın yeter.

BİZ BİZE YETİYORUZ
Çok şükür Belediyemizin bir kuruş borcu yok. Bir kuruş faiz ödemeden 15 yıldır Kapaklı’mıza hizmet ediyoruz! Biz bize yetiyoruz çok şükür!

SİZLERE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Kıymetli hemşehrilerim… ‘Sevdamız Kapaklı’ diyerek tam 15 yıldır sizlerin teveccühü ile sizlere hizmet etmeye çalışan bir Belediye Başkanıyım. 15 yıl içerisinde neler yaptığımızı, Kapaklı’nın nasıl bir değişim yaşadığını hepiniz biliyorsunuz. Yine de hatırlamanız için bir kitap hazırladık. Bu kitap, birlik olunca üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey olmadığının kanıtıdır. Dedim ya, biz çooooook büyük bir aileyiz ve birlikte çok güçlüyüz. İnşallah yeni dönemde de ‘Sevdamız Kapaklı’ diyerek yeni projelerimizle sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Buyurun hep beraber izleyelim.”

PROJE GÖSTERİMİ YAPILDI
Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakının Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı’nın bu sözlerinin ardından 2019 – 2024 döneminde hayata geçirilecek projelerle ilgili video gösterimi gerçekleşti.

EŞİ FATMA MANDALI’YLA DANS ETTİ
Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakının Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, konuşmalarının devamında “Değerli hemşehrilerim… Az önce ‘Sevdamız Kapaklı’ dedim ama benim bir sevdam daha var. Şimdi izninizle hayat arkadaşımı, Fatma Hanım’ı buraya davet etmek istiyorum” dedi ve Fatma Mandalı’yı sahneye alarak ‘Bir Aşk Hikayesi’ şarkısı eşliğinde Fatma Mandalı’yla dans etti.

KARANFİL VERDİ, FOTOĞRAF ÇEKİLDİ
Dansın ardından vatandaşlara karanfil takdim eden Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakının Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, programın sonunda kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyen yüzlerce Kapaklılıyla fotoğraf çektirdi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.