Mandalı: Vatanımızı aziz şehitlerimize borçluyuz

Mandalı: Vatanımızı aziz şehitlerimize borçluyuz
19 Mart 2018 Pazartesi 14:05

FEDAKÂRLIKLARININ DEĞERİ, HİÇBİR ŞEKİLDE ÖLÇÜLEMEYECEK KADAR BÜYÜKTÜR
“18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz destanlarındandır. Bugün Türk Milletinin gerektiğinde düşünmeden canını feda edebileceğinin kanıtıdır. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

Büyük Türk milleti, şairin bu sözünü kanıtlarcasına, Çanakkale'de 250 bin şehit vermiştir. Bu topraklar için bin yıldır şehit vermeye de devam etmektedir. Milletimizin kalbinde karşılıksız ve daimi olarak yerini edinen şehitlerimiz, güven içinde yaşamamız, ülkemizin bağımsızlığının, bölünmez bütünlüğünün korunması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmişlerdir.

Topraklarında bağımsız olarak yaşadığımız vatanımızı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin simgesi olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakârlıkların değeri, hiçbir şekilde ölçülemeyecek kadar büyüktür.
Bu vesileyle her taşının altında bir yiğitlik destanının yattığı Çanakkale Zaferinin 103. Yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.