Mandalı'dan destek “Başkanlığı Gürbüz yapmalı“

Geçtiğimiz günlerde Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'ün Kapaklı OSB Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etmesinin ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı bir basın açıklaması yaparak " Kapaklı OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı her nedense Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı yapmaktadır. Kapaklı OSB’ye, ilçemiz mülki amiri Sayın Kaymakamımız Mehmet Ali Gürbüz’ün başkanlık etmesi gerektiğine inanıyor ve bu konuda kendisini destekliyoruz" mesajı verdi

Mandalı'dan destek “Başkanlığı Gürbüz yapmalı“
29 Nisan 2016 Cuma 15:57

 ÜZÜLEREK ÖĞRENMİŞ BULUNUYORUZ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: " Son zamanlarda Kapaklı OSB Yönetiminde yaşanan fikir ayrılıkları nedeniyle maalesef İlçemiz Kaymakamı Sayın Mehmet Ali Gürbüz’ün yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.

BAZI KURULUŞLAR HENÜZ GELMEDİ

Bilindiği üzere 06/12/2012 tarihinde çıkan 6360 sayılı kanunla Kapaklı ilçe statüsüne kavuşmuş ve komşu belde Karaağaç, mahalle olarak ilçemize bağlanmıştır. Burada kurulmuş bulunan Karaağaç OSB’de Kapaklı OSB olarak hizmet vermeye başlamıştır. Kapaklı’nın ilçe olması ile birlikte kamu kurumları kurulmaya ve hizmet vermeye başlamışlardır. Ancak birçok devlet yatırımı ve ilçemizde olması gereken bazı kurum ve kuruluşlar maalesef hala gelmemiştir. Bu nedenle ilçemizdeki vatandaşlarımız Devlet hastanesi, Vergi dairesi, Adliye ve benzeri kurumlar için çevre ilçelere gitmek zorunda kalıyorlar.

BİZİ DERİNDEN ÜZMEKTEDİR

Kapaklı’ya hizmet etmeye çalışan bizler, nüfusu Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri arasında yer alan Kapaklı’da, olması gereken devlet yatırımlarını vatandaşımız için istemekle mükellefiz. 100 Bin’i aşkın nüfuslu bir ilçenin vatandaşlarının çeşitli devlet hizmetlerinden yararlanmak için başka ilçelere gitmesi bizi derinden üzmektedir.

NEDENSE ÇTSO BAŞKANI YAPIYOR

2012 yılından bu yana İlimizde 9 tane yeni OSB kurulmuştur. Bunların çoğunun yönetim kurulu başkanlıkları OSB’nin bulunduğu ilçenin mülki amiri olan Kaymakamlar tarafından yapılmaktadır. Ancak Kapaklı OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı her nedense Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı yapmaktadır.

FİKİR AYRILIKLARI KAÇINILMAZ HALE GELECEKTİR

Sayın Kaymakamımız Mehmet Ali Gürbüz’ün Kapaklı OSB’deki görevinden istifa etmesinin temel nedeni de tam olarak Kapaklı’nın artık Kapaklı’dan yönetilmesi gerektiğine olan inancındandır. Eğer Kapaklı’da bir Organize Sanayi Bölgesi varsa, bunun Yönetim Kurulu Başkanı da diğer ilçelerde olduğu gibi Kapaklı’nın Kaymakamı olmalıdır. Aksi takdirde bugün yaşanan fikir ayrılıkları kaçınılmaz hale gelecektir.

ÇTSO KAPAKLIYA HERHANGİ BİR YATIRIM YAPMAMIŞTIR

Kapaklı’da yüzlerce üyesi bulunan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, kurulduğundan bugüne kadar Kapaklı’ya herhangi bir yatırım yapmamıştır. Son olarak geçtiğimiz ay okul yaptırma kararı alan ÇTSO’nun, bu yatırımını Kapaklı’ya yapmamasına ilçemizdeki tüm siyasi parti ve Sivil Toplum Kuruluşları tepki göstermişlerdir. Bu durum böyle devam ederse, Kapaklı’nın kendi Ticaret ve Sanayi Odası’nı kurması da kaçınılmaz hale gelecektir.

GÜRBÜZ BAŞKANLIK ETMELİ

Biz de bu nedenle Kapaklı’nın geleceğine yön verecek ve gelişimine büyük katkılar sağlayacak olan ilçemizdeki Kapaklı OSB’ye, ilçemiz mülki amiri Sayın Kaymakamımız Mehmet Ali Gürbüz’ün başkanlık etmesi gerektiğine inanıyor ve bu konuda kendisini destekliyoruz" 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.