‘Marko Paşa’ isimli oyun 2 Haziran'da sahnelenecek

Çerkezköy Belediyesi, Nejat Uygur’un uzun yıllar başarıyla oynadığı ‘Marko Paşa’ oyununu Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatro'sunun yeni yorumuyla müzikal olarak 2 Haziran’da Çerkezköylü sanat severlerle ile buluşturacak

‘Marko Paşa’ isimli oyun 2 Haziran'da sahnelenecek
26 Mayıs 2015 Salı 17:07

 AMFİ TİYATRODA SAHNELENECEK

Kültürel ve sosyal faaliyetlere büyük önem veren Çerkezköy Belediyesi, Türk Tiyatrosu’nun komedi dalındaki en büyük ustalarından Nejat Uygur tarafından uzun yıllar başarıyla sahnelenen ‘Marko Paşa’ isimli oyununu, günümüz yorumuyla Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından 2 Haziran Salı günü Çerkezköylü tiyatro severlerle buluşturacak. Geleneksel Türk Tiyatrosu ekolünde önemli bir yer teşkil eden operetlerinden bir örnek olarak sahnelenecek olan oyun Çerkezköy Anfi Tiyatrosu’nda oynanacak. Ücretsiz olarak tüm vatandaşların izleyebileceği tiyatro saat 2 Haziran Salı saat 20:00’da başlayacak.

 

15 FARKLI DANS VE ŞARKIYLA ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ BİR OYUN

 

Franz Von Schönthan ve Gustav Kadelburg tarafından yazılan oyun, Nejat Uygur tarafından Türkçeye ve geleneksel Türk Tiyatrosu’na uyarlanmış, 15 farklı şarkıyla ve danslarla zenginleştirilerek tuluat ve modern tiyatronun harmanlandığı bir operet tadında seyirciye sunulacak. Yönetmenliği Uğur Babürhan’ın yaptığı müzikal oyunda Süheyl ve Behzat Uygur, Nejla Uygur, Şahnaz Çakıralp, Uğur Babürhan, Leyla Yüngül, Önder Keskin, Burcu Afşin, Ömer Yılmaz rol alıyor.

 

OYUN NE ANLATIYOR

 

1920’li yılların sonunda İstanbul’da varlıklı ve despot bir Paşa ve ailesinin köşküne iç güveysi damat olarak alınan Hayrullah’ın, karısına aşık olmasına rağmen bir türlü aynı evin içinde kavuşamaması. Hayrullah’ı ziyarete gelen eski okul arkadaşı Suat, durumu fark eder ve ona Paşa’nın oğlu Seyfettin’in, eski hocalarından Haydar Beyin kızı Güzin ile birlikte olduklarını, fakat Seyfettin’in Güzin’i kandırıp Fransa’ya gittiğini söyler. Oysa Seyfettin Güzin’e olan aşkı yüzünden, Hayrullah eniştesiyle anlaşıp Fransa’dan kaçarak köşkte Faslı bir kadın hizmetçi kılığında işe başlamıştır. Paşa’nın Küçük kızı Mürvet, Suat’a aşıktır ve onunla evlenmek ister. Tüm bu olayların Paşa’dan gizlenmeye çalışılması ve günün birinde Hayrullah’ın arkadaşı Suat’ın sayesinde evin kontrolünü ele geçirmeye başlamasıyla her şey tersine dönmeye başlamıştır. Hayrullah eline bile dokunamadığı karısıyla balayı planlamaktadır. Avukat Suat, Hayrullah’ın eşi Meziyet’i de ikna etmiştir ve Meziyet tüm o soğuk tavrından vazgeçip kocasına son derece sıcak davranmaya başlayan bir eş olmuştur. Güzin’i Paşa ile tanıştırmaktan başka bir seçenek kalmamıştır. Ev halkı Güzin’i başka asil bir ailenin kızı olarak köşke getirirler ama Güzin tüm dürüstlüğüyle Paşa’ya gerçekleri anlatır. Paşa bütün bu olayların farkında olduğunu ve Paşa’nın karısı Müşerref Hanım’ın destekleriyle gençlerin mutlu olmasına izin vermesiyle oyun son bulur.

 

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.