MARMARA'NIN ŞAMPİYONLARI AÇIKLANDI

Marmara Belediyeler Birliği tarafından geleneksel hale getirilen "Örnek Belediyecilik Proje Yarışması"nın sonuçları Abant’ta açıklandı

MARMARA'NIN ŞAMPİYONLARI AÇIKLANDI
27 Haziran 2011 Pazartesi 00:00

Marmara Belediyeler Birliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye’nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olan Örnek Belediyecilik Proje Yarışmasının sonuçları Abant’ta yapılan törenle açıklandı. 409 katılımın olduğu yarışmanın Bilim Kurulu Başkanlığı'nı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu yaparken, jüri üyeleri de altı ayrı üniversitenin yerel yönetimler ve mahalli idareler uzmanından oluştu.
ALTI AYRI KATEGORİDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Marmara Bölgesi’ndeki 230 belediyenin yarıştığı ve Marmara’nın en iyi projelerinin seçildiği "Örnek Belediyecilik Proje Yarışması" her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Belediyelerin, toplam 409 başarılı projeleriyle yarıştığı organizasyon; "Kurumsal Gelişim Projeleri", "Çevre ve Altyapı Projeleri", "Sosyo-ekonomik ve Kültürel Projeler", "Yapı İşleri, Mimarî Projeler ve Ulaşım Hizmetleri", "AB ve Uluslararası İlişkiler" ve de "Basın Yayın Tanıtım" çalışmaları olmak üzere altı ayrı kategoride düzenlendi.
BAŞKAN ALTEPE: YARIŞMAYA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ
Yarışmayla ilgili açıklama yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Belediyecilikte özgün projelerin desteklenmesi ve yapılan çalışmaların, tüm belediyelere örnek olacak şekilde tanıtılarak yaygınlaştırılmasının yanında, topluma kaliteli hizmet sunma amacını güden belediye yöneticilerinin ve personelinin ödüllendirilmesi için bu yarışmaya büyük önem veriyoruz" diye konuştu.
TEKİRDAĞ'DAN ÖDÜL ALAN YOK
Yarışmada, iştirakleri ve bağlı kuruluşlarıyla birlikte (İtfaiye Daire Başkanlığı, Özürlüler Müdürlüğü 2, Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü, Elektronik Sistemler Müdürlüğü,  İSKİ 4, İSTON A.Ş. 3, BİMTAŞ, KÜLTÜR A.Ş.,) toplam 14 ayrı ödül birden alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Sakarya Büyükşehir Belediyesi 4 (SASKİ Genel Müdürlüğü, Sağlık-Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2 (Bilgi-İşlem Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü) ve Bolu Belediyesi 1 ödül aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 14 ödül alırken, birçok ilçe belediyesi de projeleriyle ödüle layık görüldü. Marmara Belediyeler Birliği'nin şampiyonları arasında Tekirdağ Belediyeleri'nin bulunmaması dikkat çekti.
İLÇE BELEDİYELERİNDE KIYASIYA REKABET
İlçe belediyeleri kategorisinde de kıyasıya bir rekabet yaşandı. Zeytinburnu, İzmit ve Mustafa Kemal Paşa belediyeleri 3 ayrı ödül alarak ilçe belediyeleri kategorisinde yarışmaya damga vururken, Beyoğlu, Fatih, Esenler ve Bahçelievler belediyeleri de ikişer ödülle dikkat çekti. Yarışmada, Ümraniye, Şişli, Akyazı, Kartal, Esenler, Ataşehir, Arnavutköy, Çatalca, Osmangazi, Şile, Bağcılar, Küçükçekmece, Karasu, Gümüşçay, Bandırma ve Biga Belediyeleri de birer ödül aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.