Masa Tenisi Kursu'nda heyecan büyük

Çerkezköy Belediyesi’nin ‘Yaz spor okulları’ kapsamında açtığı ‘Masa Tenisi’ kursuna katılan öğrenciler, hiç bilmedikleri oyunu bir ayda karşılıklı oynamaya başladılar. Masa Tenisi Kurs Eğitmeni Şenol Ekinci, “Oyunu tüm kurallarıyla öğrendiler. Artık oynayarak kendilerini geliştirecekler” dedi

Masa Tenisi Kursu'nda heyecan büyük
08 Ağustos 2014 Cuma 07:31

Çerkezköy Belediyesi, Haziran ayında açtığı yaz spor okullarıyla Çerkezköylü öğrencilerin hem yaz tatilini değerlendirmeleri hem de yeni spor dallarını öğrenmelerini sağladı. Futbol, voleybol, basketbol, yüzme gibi birçok alanda açılan yaz spor okullarından biri de ‘Masa Tenisi’ kursu oldu. Daha önce hiçbir temasları olmadığı masa tenisini sıfırdan öğrenen öğrenciler şimdi arkadaşlarıyla karşılıklı oynuyor. Kurs Eğitmeni Şenol Ekinci, bir ay içerisinde miniklerin masa tenisini öğrendiğini belirterek, “Bundan sonra artık oynaya oynaya kendilerini geliştirecekler. Oyunun tüm kurallarını ve oynama biçimini öğrendiler” dedi.
İKİ ETAPTA YAPILDI
Çerkezköy Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ‘Masa Tenisi’ kursu ilk dersine 18 Haziran 2014 tarihinde başlamıştı. Bugüne kadar toplam 71 öğrencinin katıldığı kursun iki etapta yapıldığını belirten Masa Tenisi Eğitmeni Şenol Ekinci, “İlk etap eğitimlerimiz 18 Haziran’da başladı. Toplam 38 kursiyer öğrencimiz katıldı. İlk etap eğitimlerine 1-2-3 ve 4. sınıf öğrencileri katıldı. İkinci etap eğitimlerimiz ise 14 Temmuz’da başladı. Bu etapta 33 öğrencimiz bulunuyor. 2. etap eğitimlerine 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencileri katılıyor. Kurslarımız 14 Ağustos 2014 tarihinde sona erecek” diye konuştu.
HAFTADA İKİ GÜN MASA TENİSİ
İki ay süren kursların hem birinci etap öğrencileri hem de ikinci etap öğrencileri için hafta da iki gün masa tenisi eğitimi verildiğini belirten Ekinci, şunları dedi: “Eğitimlerimiz her Çarşamba ve Cuma günü 13.30 ile 15.30 saatleri arasında Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Günde iki saat çalışarak bir ay içerisinde sıfırdan başladığımız öğrencilerimize masa tenisini öğrettik. Şu anda rahatlıkla, tüm kurallarıyla masa tenisini oynayabiliyorlar. Bundan sonrası öğrencilerimizin elinde. Oynayarak kendilerini daha da geliştireceklerdir. Çerkezköy Belediyemizin bölgemizdeki öğrencilere böyle bir imkan sağlaması çok önemli bir hizmet olmuştur” diye konuştu.
NELER ÖĞRENDİLER?
Masa tenisi eğitmeni Şenol Ekinci, son olarak öğrencilere bir aylık süre içerisinde verdikleri eğitimler hakkında kısa açıklamalarda bulundu. Ekinci, ilk olarak öğrencilere masa tenisi temel duruşu ve temel raket tutuşunu öğrettiklerini kaydetti. Daha sonra raketle top sektirme ve top kontrolünü öğrettiklerini aktaran Ekinci, bununla birlikte teknik derslere başladıklarını belirtti. Ekinci, “Temel kuralların öğrenilmesinin ardından forehand vuruş, backhand vuruş, servis atışı, karşılama ve temel masa tenisi oyun kurallarını öğrettik” dedi. Ekinci, kursiyer öğrencilerin masa tenisiyle ilgili tüm eğitimlerini aldıklarını belirtti.
ÖĞRENCİLER MAÇ YAPMAYA BAŞLADI
Önümüzdeki hafta sona erecek olan masa tenisi kursunun ikinci etabında da öğrenciler artık karşılıklı maç yapmaya başladı. İlk olarak eğitmen Şenol Ekinci ile masadaki yerlerini alan öğrenciler, bir süre çalıştıktan sonra eşleşerek maç yapmaya başladı. Masa tenisine merak saldığı için kursa katıldığını belirten kursiyerlerden Yiğit Adal, “İlgimi çekiyordu. Maçları seyrediyordum. Çerkezköy Belediyesi’nin masa tenisi kursunu açtığını duyunca düşünmeden yazıldım. Burada merak ettiğim sporu öğrendim. Çok mutluyum. Bundan sonra sık sık oynamak istiyorum.”diye konuştu. Yine kursiyerlerden bir başkası Deniz Yıldız Eroğlu ise daha önce babası ile masa tenisi oynadığını hatırlatarak, “Babamla oynuyordum. Bilmediğim için hep beni yeniyordu. Bende kursa katılıp masa tenisini öğrenmek istedim.”dedi. 
Kursun son günlerini yaşayan kursiyerler, ısınma hareketleri ve genel eğitimlerin ardından birbirleriyle heyecanı yüksek maçlar yapmaya başladı. Kursiyerler, ayrıca masa tenisi kursu açtığı için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da teşekkür ediyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.