Mavi konteynerlerin sayısı arttırılıyor

hedefiyle çalışmalarını sürdüren Kapaklı Belediyesi tarafından pilot bölge olarak belirlenen sitelerde kağıt/karton, plastik ve metal atıkların kaynağında ayrı toplanması için yerleştirilen mavi konteynerlerin sayısı artırılıyor.

Mavi konteynerlerin sayısı arttırılıyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
25 Aralık 2021 Cumartesi 12:23

Kağıt/karton, plastik ve metal atıkların diğer atıklardan ayrı olarak toplanarak geri dönüşüme kazandırıldığı sıfır atık yönetim sistemi kapsamında yeni mavi konteynerler belirlenen noktalara yerleştirilirken, vatandaşlar ve site yöneticileri uygulama hakkında bilgilendiriliyor.

GERİ DÖNÜŞÜME KATKI SUNAN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Kapaklı Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülük ettiği ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında geri dönüşüme büyük katkı sunan çalışmalarına devam ediyor. Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile ikili atık toplama sistemine geçilirken, kağıt/karton, plastik ve metal atıklar mavi konteynerlere, diğer atıklar (çöpler) mevcut gri konteynerlere atılarak atıkların kaynağında ayrı toplanması ve ekonomiye kazandırılması sağlanıyor.

YENİ MAVİ KONTEYNERLER KONULUYOR

Kapaklı Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık Yönetim Sistemini yaygınlaştırmak üzere sitelerin yoğun olduğu İnönü ve İsmetpaşa Mahallelerine kağıt/karton, plastik ve metal atıkların kaynağında ayrı toplanıp, çöpe gitmemesi için yerleştirilen mavi konteynerlerin sayısı artırılıyor.

TÜM MAHALLELERDE YAYGINLAŞTIRILACAK

1. Sınıf Atık Getirme Merkezinin yanı sıra, Mobil Atık Getirme Merkezleri ve Mobil Atık Getirme Aracının faaliyete geçmesi ile tüm mahallelerde geri dönüşümü mümkün atıkların toplanma çalışması devam ederken, mavi konteynerlerin sayısı önümüzdeki günlerde tüm mahallelerde yaygınlaştırılacak.

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLİYOR

Yeni mavi konteynerler belirlenen mevkilere konulurken, uygulama kapsamında vatandaşlara ve site yöneticilerine bilgilendirici broşür, afiş dağıtımı yapılıp; sıfır atık yönetim sistemi anlatılıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.