MEB, laik eğitimin altını oymaya devam ediyor

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın değişikliğe gittiği yeni müfredatta Anayasa’ya, Tevhid-i Tedrisat Kanunu'na, Milli Eğitim Temel Kanunu’na ve bilimsel eğitime aykırı amaçlara yer verilmesine ilişkin bir açıklama yayınladı. Milli Eğitim Bakanlığının müfredatta köklü değişiklikler yaptığını ifade eden Yüceer, “Yapılan değişiklikler ile laik eğitimin kalan son kırıntıları da yok edilmek isteniyor” dedi

MEB, laik eğitimin altını oymaya devam ediyor
05 Temmuz 2017 Çarşamba 09:32

EĞİTİMİ DİNSELLEŞTİRME ÇABASI
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2017-2018 eğitim döneminde okutulacak derslere ilişkin müfredat değişikliğine giderek geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi laik eğitimin altını oymaya devam ettiğini belirten Yüceer, “Eğitimin kalitesini artırmak ve çağdaş bir eğitimi hedeflemek yerine okullara mescit zorunluluğundan tutun da şeriat kurallarının anlatıldığı derslere kadar eğitimi dinselleştirme çabası var” dedi.
EĞİTİMİ AKP’NİN İDEOLOJİSİNE GÖRE ŞEKİLLENDİRİYORLAR
Çağdaş dünyayı yakalayabilmek için evrensel standartları olması gereken eğitimin AKP’nin siyasi ideolojisine göre şekillendirilmeye çalışıldığını ifade eden Yüceer, “Türkiye'nin Suudi Arabistan'dan sonra evrim teorisinin müfredattan çıkarıldığı ikinci ülke olması eğitimin nasıl bir ideolojiye göre biçimlenmek istendiğini ortaya koymaktadır” dedi.
PISA SONUÇLARINA GÖRE SONLARDAYIZ
PISA sonuçlarına göre Türkiye’nin, 64 ülke içinde matematikte 45'inci, okumada 37'nci, bilim dalında 41'inci sırada yer aldığına işaret eden Yüceer, “İmam Hatip okullarında okuyan öğrenci sayısını 60 binden 1,5 milyona çıkararak, öğrencilere sosyal hayatı dinsel referanslara göre düzenleyen Muamelât ve şeriat hukuku kurallarının öğretildiği ukubat dersleri verilerek günümüzün ihtiyacı olan donanımlı nesiller yetiştirilemez. El kol kesme cezasını, recmi, evlilikte eş sayısını anlatan bir müfredatla ancak belli bir dini görüşü merkeze alarak güncel meselelere yaklaşan nesiller yetiştirilebilir” dedi.
VAKIFLARLA PARALEL BİR MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YARATILMAK İSTENİYOR
Son 15 yılda Cumhuriyet’in bilim ve akla dayanan eğitim politikasının terk edilerek yerine dindar nesiller yetiştirilmesi hedefinin geçirildiğini vurgulayan Yüceer, “Özellikle son yıllarda Maarif Vakfı ve Ensar Vakfı gibi vakıflarla paralel bir Milli Eğitim Bakanlığı yaratılarak, Tevhid-i Tedrisat Yasası'na, laikliğe ve bilimsel ölçütlere aykırı bir eğitim politikası oluşturulmak isteniyor. 4+4+4 eğitim sistemi ile temelleri atılan bu politika, dini kuralları bilimselliğin ve laikliğin önüne geçirmeyi hedefliyor” dedi.
DİPLOMALI AMA EĞİTİMSİZ BİR TOPLUM SORUNU İLE KARŞI KARŞIYA KALACAĞIZ
Çocuklara ve gençlere verilen eğitimin niteliği artırılmazsa on yıl sonra niteliksiz bir işgücü, diplomalı ama eğitimsiz bir toplum sorunu ile karşı karşıya kalacağımızın altını çizen Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Laik ve çağdaş, dünyanın gerçekleriyle uyumlu bir eğitim sistemini hayata geçiremezsek çocuklarımızı güzel bir geleceğe ulaştırmamız mümkün olamayacaktır. Atatürk’ün ‘Benim manevi mirasım bilim ve akıldır’ sözünden geldiğimiz yer ürkütücüdür” dedi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.