Meclis ilk oturumu tamamladı

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ekim ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda yapıldı. Meclis gündemindeki konuların görüşülerek karara bağlandığı toplantıda bazı gündem maddeleri de ilgili komisyonlara havale edildi

Meclis ilk oturumu tamamladı
02 Ekim 2015 Cuma 16:14

DERE ISLAHI VE BARAJ PROJESİ HAKKINDA KONUŞTU

Açılış ve yoklama ile başlayan Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’ün Salı günü yine sel tehdidi ile karşı karşıya kaldığını belirterek, ilgili kurumların vakit geçirmeden Çorlu Deresi’nin ıslahı ve Ambardere Baraj Projesi ile ilgili gerekli adımları atması gerektiğini söyledi.

KAMULAŞTIRMA YAPMAK İSTEMİYOR

Çorlu Deresi’nin ıslahı ile ilgili kamulaştırma probleminin olduğunu, bunun yaklaşık 60-80 milyon TL tuttuğunu belirten Başkan Akay, “Çerkezköy 2002, 2012 ve 2014’te sel tehdidi ile karşı karşıya kaldı. 2002 ile 2012 yılında yaşanan felaketlerin ardından DSİ yetkililerinin yaptığı açıklamalarda Çorlu Deresi ve Pınarça Deresi’nin ıslahının vakit geçirilmeden yapılacağı açıklanmıştı ve bu beyanatlar hala gazetelerde duruyor. 30 Mart 2014’ten sonra Tekirdağ Büyükşehir oldu ve DSİ artık kamulaştırmayı Büyükşehir Belediyesi’nin yapmasının gerektiğini belirterek, kamulaştırma yapmak istemiyor” dedi.

ADIMLAR ATILMASINI BEKLİYORUZ

Vahap Akay konuşmasının devamında ise, “Büyükşehir Belediyesi ise bu kadar bütçesinin olmadığını belirtiyor. Oysa sorun 2014 30 Mart’ının sorunu değil. Daha önce ıslahı yapacağını açıklayan DSİ, kamulaştırmayı öne sürüyor. Ayrıca DSİ, Halaçlı, Sinekli ve Çayırdere’den gelen suları tutmak için Ambardere’de Baraj Projesi’nin ihalesini 8 Temmuz’da yapacağını ve çalışmaların başlayacağını bildirmişti bugün Ekim ayının başı ama ortada bir çalışma yok. Ben ve Çerkezköy kamuoyu bu konu ile ilgili daha net ve somut açıklamalar ile adımlar atılmasını bekliyorum” diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİMDEN BELEDİYEMİZE BİR TEŞEKKÜR BEKLERDİK

Konuşmasında yeni başlayan Eğitim ve Öğretim Yılı’nı kutlayan, öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyen Başkan Akay, “Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’deki okulların hemen hemen hepsine çeşitli yardımlarda bulunduk. Okul sırasından çevre düzenlemesine, boya badanadan okul temizliğine kadar önemli katkılar sağladık. Ayrıca eğitim ve öğretime yeni başlayan 2850 öğrencimize çanta ve kırtasiye yardımında bulunduk. Bugün Eğitim ve Öğretim Yılı’nın açılışı nedeni ile bir tören düzenlendi. En azından Milli Eğitim yetkililerinden Belediyemize eğitim ve öğretime katkılarından dolayı bir teşekkür etmelerini beklerdik. Ama edilmedi buna rağmen bizim eğitim ve öğretim kurumlarına yardımlarımız ve katkılarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Vahap Akay’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş tarafından bahar ve yaz döneminde yapılan üst yapı ve alt yapı çalışmaları ile ilgili sunum yapıldıktan sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk olarak Çerkezköy Belediyesi’nin Performans Programı’nın müzakeresi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Belediyede münhal bulunan 1 adet kadroda unvan ve derece değişikliği yapılmasının müzakeresi ise oy birliği ile kabul edildi.

BAŞKANA YETKİ VERİLMESİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Gündemin 4. Maddesinde yer alan Belediye sınırları içerisinde değerlendirilebilir atıkların etkin bir şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca lisanslandırılmış firmalarla işbirliği içerisinde toplanmasını sağlamak amacıyla Çerkezköy Belediyesi adına sözleşme imzalanabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün 14.09.2015 gün ve 374 sayılı müzekkeresinin müzakeresi oy birliği ile kabul edilirken, Çerkezköy ilçesi sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışının müzakeresi ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

MALİ HİZMETLERİN DİLEKÇESİ PLAN VE BÜTÇEYE HAVALE EDİLDİ

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 14.09.2015 gün ve 979 sayılı 2016 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildikten sonra, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 14.09.2015 gün ve 977 Sayılı 2016 Mali Yılı Gelir Tarifesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi Tarife Komisyonu’na, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 14.09.2015 gün ve 976 sayılı uhdelerinde resmi görev bulunmayanlara ödenecek olan ücretin tespiti hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarife Komisyonu’na, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 14.09.2015 gün ve 978 sayılı 2016 Mali yılında Zabıta personelinin fazla çalışma mesai ücretinin tespiti hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi de Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarife Komisyonu’na havale edildi.

İLGİLİ KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Ardından görüşülen 93 ada 162 ve 163 parsellerle ilgili kamulaştırma kararı alınması hakkında Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 27.07.2015 gün ve 275 sayılı müzekkeresinin müzakeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na, Muharrem Fil’in 22.04.2015 tarih ve bila sayılı Kızılpınar Mahallesi 195 ada 2, 17 ve 23 nolu parsellerde plan değişikliği yapılması talebine ait dilekçenin müzakeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, Emre Kaya’nın 04.09.2015 tarih ve bila sayılı ilçemiz Fevzipaşa Mahallesi 336 ada 1 nolu parselde plan değişikliği yapılması talebine ait dilekçesinin müzakeresi ve Ayşe Çaput’un 15.09.2015 tarih ve bila sayılı GMKP Mahallesi 1214 ada 10 parselde plan değişikliği yapılması talebine ait dilekçesinin müzakeresi de İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

SALI GÜNÜ YENİDEN TOPLANACAKLAR

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Belediye Meclisi’nin Ekim ayı Meclis toplantısının ilk oturumu tamamlandı. Belediye Meclisi Komisyonlara gönderilen konuları görüşmek üzere 6 Ekim Salı günü yeniden toplanacak.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.