Meclis oturumları tamamlandı

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Eylül ayı Meclis toplantıları Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda yapılan ikinci oturum ile tamamlandı. Meclis toplantısının ikinci oturumunda bir önceki toplantıda Komisyonlara gönderilen konular görüşülerek, karara bağlandı

Meclis oturumları tamamlandı
10 Eylül 2018 Pazartesi 15:20

Açılış ve yoklama ile başlayan Eylül ayı Meclis toplantısının ikinci oturumunda ilk olarak Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 07.08.2018 gün ve 1195 sayılı Aktarma Hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu görüşü doğrultusunda 2018 Mali Yılı bütçesinde bütçe kalemleri arasında 24 milyon TL aktarma yapılması oy birliği ile kabul edildi. Ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 09.08.2018 gün ve 1204 sayılı 2016/91 sayılı Meclis kararı hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu görüşü doğrultusunda TEDES Projesi nedeni ile Vakıfbank’tan çekilen fakat proje hayata geçirilmediği için kullanılmayan 5 milyon 500 bin TL’nin Belediye’nin diğer proje ve yatırımlarda kullanılmasına oy birliği ile karar verildi.

ARIMSAL AMAÇLI ARAZİLERDE İFRAZ VE TEVHİD HARÇLARI BELİRLENDİ
Gündemin 3. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 6 adet Belediye hisse satışı ile ilgili müzekkeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildikten sonra Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 27.08.2018 tarih ve 116 sayılı tarlalarda ifraz ve tevhid harçları hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, Tarife Komisyonu görüşü doğrultusunda tarımsal amaçlı arazilerde alınacak ifraz ve tevhid harcının  imarlı arazilerden alınan harcın %50’si olması oy birliği ile kabul edildi.

İMAR KONULARI KARARA BAĞLANDI
Gündemin 6. maddesinde yer alan Ahmet Akıncı ve hissedarlarının 455 ada ve çevresine ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hakkındaki dilekçesi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile ret edildikten Plan ve Proje Müdürlüğü’nün Kızılpınar İmar Planı değişikliği ve ilavesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildi.

DEVİR BEDELİ TESPİT EDİLDİ
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Kent Estetik Komisyonu hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildikten sonra Zabıta Müdürlüğü’nün kapalı pazar yeri devir bedel tespiti hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek kapalı pazar yeri devir bedelinin metresi 10 bin TL olmasına oy birliği ile karar verildi.

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Eylül ayı Meclis toplantısı sona erdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.