Meclis Revizyon İmar Planı için olağanüstü toplandı

Temmuz ayında tatilde olması gereken Kızılpınar Belediye Meclisi, askı süresi dolan revizyon imar planını görüşmek üzere Olağanüstü toplanırken, revizyon imar planı ile ilgili dilekçeler incelenmek üzere oy birliği ile komisyona havale edildi. Toplantıda ayrıca, DSİ’nin iki derede çalışma yapmasına da oy birliği ile onay verildi

Meclis Revizyon İmar Planı için olağanüstü toplandı
08 Temmuz 2013 Pazartesi 08:09

Kızılpınar Belediye Meclisi, askı süresi dolan revizyon imar planını görüşmek üzere, Cuma günü saat 14.30’da olağanüstü toplandı. Temmuz ayının tatil olması sebebiyle şehir dışında olan Cevdet Öztürk, Niht Malkoç, Ali Kaya Bektaş ve Yavuz Kütük toplantıya katılmadı.
Saygı duruşu ile başlayan Kızılpınar Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda ilk görüşülen konu askı süresi dolan Revizyon İmar Planı oldu.
REVİZYON İMAR PLANININ ASKI SÜRESİ DOLDU
Revizyon İmar Planı’nın askı süresinin dolduğunu ve kanunlaştığını dile getiren Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, konuyla ilgili itirazların olduğunu ve bunları görüşmek üzere meclisi olağanüstü topladıklarını ifade etti. Konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, askı süresinin 22 Haziran tarihi itibariyle bittiği ve planın kanunlaştığı hatırlatılırken, çoğunluğu kat artırımı olmak üzere toplam 50 itiraz dilekçesi olduğu belirtildi.
İTİRAZ DİLEKÇELERİ İNCELENECEK
İtiraz dilekçelerinde yer alan ve kat artırımı istenen bazı yerler, Başkan Korkmaz ve Meclis Üyeleri tarafından harita üzerinde incelenirken, yapılan görüşmelerin ardından ilgili madde oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
DSİ İKİ DEREDE ÇALIŞMA YAPACAK
Toplantının bir diğer gündem maddesi ise Kızılpınar Demirhandere ve Domuzdere proje alanının görüşülmesi oldu. Yapılan açıklamada, Devlet Su İşleri’nin iki bölgeyi 2013 programına aldığı ve taşkınları önlemek amacıyla proje yaptığı belirtilirken, bunun için de Belediye’nin onay vermesi gerektiği ifade edildi. Madde oy birliği ile kabul edildi. Öte yandan, Başkan Korkmaz, bu iki proje için belediye bütçesinden para harcanmayacağını vurguladı. Bu maddenin de karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.