Meclis sakin geçti

Çerkezköy Belediyesi’nin Salı günü yapılan ve zaman zaman Meclis toplantısı içerisinde ve sonrasında gerginliğin yaşandığı Ağustos ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Cuma günü yapılırken, toplantıda bir önceki toplantıda İmar ile Plan ve Bütçe Komisyonlarına gönderilen konular görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi

Meclis sakin geçti
11 Ağustos 2014 Pazartesi 07:13

Açılış ve yoklama ile başlayan Belediye Meclis toplantısının Ağustos ayı ikinci oturumuna Belediye Meclis Üyeleri Binali Etyemez, Ayfer Dönmez, Remzi Garip, Ömer Kılınç, Seyithan Caferoğlu, Ayhan Çitil mazeretleri dolayısı ile katılmazken Meclis toplantısı gündemin ikinci maddesinde yer alan 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesinin m fıkrasına istinaden Çok Amaçlı Mahalle Evleri Kuruluş, Görev, Çalışma Yönetmeliği’nin tanzim edilmesinin müzakeresi görüşüldü. Konu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu’nun tavsiye niteliğinde aldığı Çok Amaçlı Mahalle Evlerinin kurulması kararı Belediye Meclisi tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
20 ADET HİSSE SATIŞI KABUL EDİLDİ
Daha sonra Çerkezköy ve Kapaklı’ya bağlı Karaağaç Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 20 adet parselde yer alan muhtelif ölçülerdeki Belediye hissesinin satış kararı da İmar Komisyonu’nun aldığı tavsiye niteliğindeki satış kararı doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
PLAN NOTLARINDA DEĞİŞİKLİK AYPILDI
Meclis toplantısının son gündem maddesi olan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 258 sayılı Çerkezköy ilçesi sınırları içerisinde yer alan muhtelif imar planlarında plan notu değişikliği talebi de İmar Komisyonu’nun oy birliği ile aldığı tavsiye kararı doğrultusunda Belediye Meclisi tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
HUZUREVİ DAHA SONRA GÖRÜŞÜLECEK
Toplam 3 gündem maddesinin görüşüldüğü Belediye Meclis toplantısının ikinci oturumunda bir önceki Meclis toplantısında Komisyonlara havale edilen ve tartışmalara neden olan Türk Metal Sendikası’nın Huzurevi yeri ile ilgili talepleri gündeme gelmezken, bu konu ile ilgili kurulan Komisyonun çalışmalarının tamamlanmasının ardından konunun önümüzdeki aylardaki Meclis toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.