Meclis toplantısında Cumhuriyet Gazete’li protesto

Çerkezköy Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu Başkanvekili Ensar Sivri başkanlığında gerçekleşti. 3 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda dikkat çeken en önemli detay, CHP’li Meclis Üyelerinin ve toplantıya katılan CHP İlçe Teşkilatı üyelerinin Cumhuriyet Gazeteleri okumaları oldu

Meclis toplantısında Cumhuriyet Gazete’li protesto
04 Kasım 2016 Cuma 17:59

3 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLÜP KARARA BAĞLANDI
Çerkezköy belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen Çerkezköy Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumu Belediye Başkanvekili Ensar Sivri başkanlığında gerçekleşti. Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen 3 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda CHP’li Meclis Üyeleri’nin önlerinde Cumhuriyet Gazetesi yer alması dikkatlerden kaçmadı. Toplantıya CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın bazı üyeleri de ellerinde Cumhuriyet Gazeteleri’yle katıldı.
CUMHURİYET GAZETESİ’NE YAPILAN OPERASYONU PROTESTO ETTİLER
Cumhuriyet Gazetesi'ne FETÖ ve PKK terör örgütlerine yardım gerekçesiyle düzenlenen operasyonu protesto eden CHP’li Meclis Üyeleri toplantı öncesinde Cumhuriyet Gazetesi okudular. Meclis üyelerinin protestosuna, toplantıya ellerinde Cumhuriyet Gazetesi ile katılan CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve İlçe Yönetiminden bazı isimler de destek verdi.
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Gündemin birinci maddesinde yer alan ‘Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 24.10.2016 gün ve 349 sayılı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün plan tadilatlarıyla ilgili kurum raporaları hakkında müzakeresinin müzakeresi’ ibaresi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün plan tadilatlarıyla ilgili kurum raporları ve müzekkereleri hakkında komisyonunun aldığı karar okunarak görüşüldü. Raporda, Fevzipaşa Mahallesi 343 ada 7 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ilişkin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü raporunda belirtilen hususların komisyon tarafından değerlendirildiği ve plan değişikliğinin devamının oy birliği ile kabul edilerek meclisin onayına sunulduğu aktarıldı. Komisyonun almış olduğu karar mecliste oy birliği ile kabul edildi.
TAKAS İSTEĞİ RET EDİLDİ
Gündemin devamında ‘Huriye Yüzbaş’ın 24.10.2016 gün ve bila sayılı takas hakkında dilekçesinin müzakeresi’ maddesi komisyon raporu okunarak meclis üyelerinin onayına sunuldu. İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunu okuyan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı ve Yazı İşleri Müdürü Esengül Güven, “Huriye Yüzbaş’ın 24.10.2016 tarih bila sayılı takas hakkında dilekçesi ile mülkiyetinde bulunan İlçemiz G.M.K.P. Mahallesi 504 ada 10 numaralı parsel ile Belediyemiz mülkiyetinde bulunan G.M.K.P. Mahallesi 1719 ada 1 numaralı parselin takas edilmesi talep edilmektedir. Komisyonumuzca yapılan inceleme neticesinde; Huriye Yüzbaş’ın mülkiyetinde bulunan İlçemiz G.M.K.P. Mahallesi 504 ada 10 numaralı parsel 1/1000 ölçekli mer’i revizyon uygulama imar planında yol ve park alanında kalmakta, Belediyemiz mülkiyetinde yer alan İlçemiz G.M.K.P. Mahallesi 1719 adam 1 numaralı parsel ise 1/1000 ölçekli mer’i revizyon uygulama imar planında konut alanında kalmakta olup, ayrık nizam 4 kat imarlı maksimum taban alanı kat sayısı 0.40 yapılaşma şartlarına sahiptir. Bu doğrultuda İlçemiz G.M.K.P. Mahallesi 504 ada 10 numaralı parsel ile Belediyemiz mülkiyetinde bulunan G.M.K.P. Mahallesi 1719 adam 1 numaralı parselin takas edilmesi talebi Komisyonumuzca oy birliği ile ret edilerek meclisimizin onayına sunulmuştur.” ifadelerini kullandı. İlgili gündem maddesine ilişkin komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.
BELEDİYE HİSSELERİNİN SATIŞI GÖRÜŞÜLDÜ
Gündemin üçüncü ve son maddesinde yer alan ‘Çerkezköy ilçesi sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışının müzakeresi’ konusu İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu okunarak meclisin onayına sunuldu. İstasyon Mahallesi 811 ada 9 parselde bulunan tamamı 308 metrekare miktarındaki belediyeye ait 112/308 oranındaki 112 metrekarelik hissenin diğer malik Sabiha Sarı’ya; Kızılpınar Mahallesi 619 ada 19 nolu parselde bulunan tamamı 449,15 metrekare olan belediyeye ait 2983/8983 oranındaki 149,15 metrekarelik hissenin diğer malik Salih Arslan’a; Kızılpınar Mahallesi 621 ada 5 nolu parselde tamamı 418,60 metrekare miktarındaki belediyeye ait 201/1495 oranındaki 53,28 metrekarelik hissenin diğer malik Mürvet Hasko’ya; Kızılpınar Mahallesi 676 ada 15 nolu parselde bulunan tamamı 414,69 metrekarelik miktarındaki belediyeye ait 937/2400 oranındaki 161,90 metrekarelik hissenin diğer malik Necati Dolunay’a; Kızılpınar Mahallesi 720 ada 21 nolu parselde bulunan tamamı 332 metrekare miktarındaki belediyeye ait 1/75 oranındaki 4,43 metrekarelik hissenin diğer malik Mustafa Topaloğlu’na; Kapaklı Karaağaç Mahallesinde 761 ada 2 nolu parselde bulunan tamamı 10 bin 230,44 metrekare miktarındaki belediyeye ait 67523/2400000 oranındaki 2 bin 878,29 metrekarelik hissenin diğer malik Reç Giyim ve Pazarlama Ltd Şti’ye satışı komisyon tarafından oy birliği ile kabul edildiği ifade edilirken; Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1193 ada 5 nolu parselde bulunan tamamı 936 metrekare miktarındaki belediyeye ait 22/39 oranındaki 528 metrekarelik hissenin malik Osman Taşkın’ı satışı ise komisyon üyeleri Mehmet Soyhan ve Melek Şen’in ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildiği meclis üyelerine aktarıldı.İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun ilgili gündem maddesiyle ilgili raporunun görüşüldüğü madde oy birliği ile kabul edildi.
PATLAĞI ARARKEN ANA BORUYU PATLATIYORLAR
Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından gündem dışı söz alan Ak Partili Meclis Üye4si ve Ak Parti Grup Sözcüsü Şükrü Dumanlar, “Son zamanlarda Çerkezköy’de çok sık su kesintisi yaşıyoruz. Son 1 ay içerisinde iki günde bir sular kesiliyor. Bu çalışanlar patlağı ararken ana boruyu patlatıyorlar. Bu işi yaparken biraz itina ve özen göstersinler. Her Cuma günü aynı sorunu yaşıyoruz” dedi.
YILBAŞINDA DÜZENE GİRECEK
Sorunun TESKİ yetkililerine iletildiğini ifade eden Belediye Başkanvekili Ensar Sivri “ Gerçekten bunu isteyerek yapmıyorlar. Bizde mağduruz. Bu konuyu TESKİ ile paylaştık. Yeni ihale yapmışlar ve bundan sonra daha da dikkatli olacaklarına inanıyoruz” dedi. Konuyla ilgili söz alan CHP’li Meclis üyesi Uğur Erem de, “TESKİ yetkilileri ile görüştük ve TESKİ’nin yılbaşından sonra kendi ekipleri ile bu işe gireceği cevabını aldık. Şuan TESKİ’nin taşeron firması düzensiz çalışıyor. Açtıkları yeri doğru düzgün kapatmıyorlar. 1 Ocak itibariyle TESKİ kendi elemanları ile bakım ve onarım işlerini yapacak” ifadelerini kaydetti.
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.