Meclisi HAT böldü!

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Haziran ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı Ali Ertem Başkanlığı'nda yapılırken, Meclis toplantısında bir önceki toplantıda İmar ve Bütçe Komisyonlarına gönderilen konular görüşülerek, kabul edildi. Gündemin en önemli maddesi olan BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 'Sosyal İnovasyon Merkezi' yapılması hususlarını kapsayan dilekçe oy birliği ile kabul edilirken, Karaağaç Belediyesi'nin 4 adet araç ile Çerkezköy-Karaağaç arasında toplu taşımacılık yapabilmesi için güzergah ve durak yerlerinin belirlenmesi ise CHP'lilerin çekimser oy kullanması sonucu oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclisi HAT böldü!
08 Haziran 2011 Çarşamba 00:00

Açılış ve yoklama ile başlayan Meclis toplantısına mazeret bildiren Süleyman Ak, Aynur Düzgünel, Ziya Osamoğlu, Ahmet Avcı'nın yanısıra Türkay Karakaş katılmadı. Ardından gündemin 2. maddesinin görüşülmesine geçildi. Bu gündem maddesi ile ilgili İmar Komisyonu'nun raporunun okunmasının ardından Meclise bilgi veren Komisyon Başkanı Aydın Kırıklar, Yanıkağıl Köyü'nde bulunan 2869 parselin konut alanından dini tesis alanına çevrileceğini belirterek, Komisyon Üyelerinin hepsinin konuya olumlu baktıklarını ifade etti.
DİNİ TESİS ALANI KABUL EDİLDİ
Söz konusu yerin eskiden mezarlık olarak kullanılıdğın fakat buraya uzun zamandır defin yapılmadığını da belirten Kırıklar, "Muhtarla konuştuk. Muhtar burada yakını defnolan herkes ile konuşmuş. Gerekirse mezarlar taşınacak. Ayrıca yapılacak olan camiiyi bir hayırsever yapacakmış" dedi. Konu ile ilgili Meclise bilgi verilmesinin ardından plan değişikliği oy birliği ile kabul edildi.
KARAN AİLESİ'NİN MAĞDURİYETİ GİDERİLDİ
Plan değişikliğinin kabul edilmesinin ardından Hüsmen Karan'ın mirasçılarından Abdülkadir Karan'ın, İstasyon Mahallesi 93 ada 72 ve 77 parselde bulunan Karan Ailesi'ne ait yerlerin Belediye'ye ait 1435 ada 11 ve 1434 ada 2, 3, 4, 5 ve 6 parseller ile takasının yapılması oy birliği ile kabul edildi.
Takas talebinin kabul edilmesinin ardından BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 'Sosyal İnovasyon Merkezi' yapılması hususlarını kapsayan dilekçenin görüşülmesine geçildi. Söz konusu gündem maddesi ile ilgili İmar Komisyonu'nun olumlu raporunun okunmasının ardından daha önce Aşevi olarak kullanılan ve şuan atıl durumda bulunan yerin 30 yıllığına BSH'ye verilmesi, 1 yıl içinde temelinin atılması ve 2 yıl içinde protokolde yer alan 'İnovasyon Merkezi'nin yapılması şartının konulmasına oy birliği ile karar verildi.
BAŞKAN DA CHP'LİLERİ İKNA EDEMEDİ!
Çerkezköy için çığır açacak olan İnovasyon Merkezi'ne onay veren Belediye Meclisi daha sonra son günlerin en tartışmalı konusu olan İlçe Trafik Komisyonu Başkanlığı'nın toplu taşıma talebi hakkındaki yazısını görüştü. Söz konusu gündem maddesi ile ilgili Komisyon raporunun okunmasının ardından Meclise bilgi veren Başkan Ertem, kendilerinin sadece söz konusu araçların güzergahı ve durak yerleri ile iglili karar alacaklarını ifade etti.
"Bir başka Belediye'nin talebi üzerine konuyu gündeme aldık. Orada 40 araç varken başka bir hatta ihtiyaç var mı, yok mu buna biz karar veremeyiz" diyen Başkan Ertem, "Bununla ilgili kararı İlçe Trafik Komisyonu en objektif, tarafsız bir şekilde verecektir" dedi.
AKP VE DP KABUL
CHP ÇEKİMSER OY KULLANDI
"Biz Belediye olarak bizimle eş değer bir konumda olan bir Belediye'nin aldığı kararı sorgulamamız doğru değil" diye konuşmasını sürdüren Başkan Ertem, "Bizden güzergah ve durak yerleri ile ilgili görüş isteniyor. Diğer konular İlçe ve İl Trafik Komisyonu'nun, Karaağaç Meclisi'nin konuları" dedi.
Başkanın konuşmasının ardından söz konusu hattın güzergah olarak Namık Kemal Bulvarı üzerinden Hayri Batur Caddesi, Otogar ve Devlet Hastanesi'ni takip edeceği belirtildi. Yapılan oylama sonucunda DP ve AK Partili Meclis Üyeleri söz konusu güzergahın kabul edilmesi yönünde oy kullanırken, CHP'li Meclis Üyeleri ise çekimser oy kullandılar.
ÇEKME MESAFELERİ DEĞİŞTİ
Güzergahın oylanmasının ardından gündemin son maddesi olan Fatih Mahallesi'nde bir hayırsever tarafından yaptırılacak olan Anaokulu ile ilgili plan tadilatının görüşülmesine geçildi. Konu ile ilgili İmar Komisyonu raporunun okunmasının ardından söz konusu okulun çekme mesafelerinde değişiklik yapılması oy birliği ile kabul edildi.
Anaokulu'nu Gürsoylar Ailesi'nin damadı Ahmet Vedat Şen'in vefat eden eşi Cansen Şen adına yapacağını belirten Başkan Ertem, başka bir hayırseverin de başyka bir anaokul yapması için görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.
MECLİS TATİLE GİRDİ
Meclis toplantısının sonunda konuşan Başkan Ertem, Temmuz ayının Meclis'in tatil ayı olduğunu belirterek, Ağustos ayı Meclis toplantısını 1 Ağustos'ta yapmayı planladıklarını söyledi. Ayrıca Meclis Üyelerine Cengiz Topel Caddesi ile Kızılpınar arasında kalan ve halk arasında Gümrük arkası olarak bilinen yer ile ilgili önümüzdeki günlerde toplu konut ve site tarzı yapılaşma ile ilgili talepler de gelebileceğini belirten Başkan Ertem, "İnşaat alanı değişmeden, tabanda daralıp, kat verilmesi taraftarıyım. Yeşil alanlar ve park alanlarının fazla olması için" dedi.
Emsalin aynı kalmak şartı ile ve inşaat alanında bir artış olmadan site tipi yapılaşmanın özendirilmesi gerektiğini belirten Başkan Ertem, "Şuanda o bölge Çerkezköy'ün geleceği ve vizyonu. Bu tip projeler gelirse ben şahsen olumlu bakıyorum" dedi.
Başkan Ertem'in konuşmasının ardından Meclis toplantısı sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.