Mecliste termik santral tartışması

Çerkezköy Belediye Meclisi Aralık ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunu Meclis Başkanvekili Uğur Erem Başkanlığı’nda yapılırken, Meclis gündemindeki konular görüşüldü ve incelenmek üzere komisyonlara gönderildi. Toplantının sonunda ise termik santral tartışması yaşandı

Mecliste termik santral tartışması
01 Aralık 2016 Perşembe 18:06

VELİKÖY VE KIZILPINAR MAHALLELERİNİN BÖLÜNMESİNİ İSTEDİLER
Açılış ve yoklama ile başlayan Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Aralık ayı Meclis toplantısının ilk oturumunda ilk olarak Başkanlık Divanı’na Ak Parti Grubu tarafından verilen iki adet önerge görüşüldü. Ak Parti Grubu tarafından verilen iki önergede Kızılpınar ve Veliköy Mahallesi’nin nüfus ve coğrafik bakımdan büyüklüğüne dikkat çekilerek, Veliköy’ün 2’ye, Kızılpınar’ın 3’e ayrılmasının görüşülmesi istendi.
ÖNERGELER ÖNÜMÜZDEKİ AY DEĞERLENDİRİLECEK
Önergelerin okunmasının ardından konuşan Meclis Başkanı Uğur Erem, bu konuyla ilgili CHP ve Ak Parti Grubu’nun ortak bir çalışma yapmasını ve diğer eksikliklerinden tespit edilmesini isteyerek, “Çalışma yapıldıktan sonra önümüzdeki meclis toplantısında konuyu kapsamlı bir şekilde görüşelim ve karar verelim. Böylesi daha isabetli ve faydalı olur” dedi. 
GÜNDEM MADDELERİ KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ
Önergelerin geri çekilmesinin ardından Meclis toplantısı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 16.11.2016 gün ve 3194 sayılı Mühür Sökme Ücretinin Tespiti hakkındaki müzekkeresinin görüşülüp Tarife Komisyonu’na havale edilmesi ve Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 21.11.2016 gün ve 1953 sayılı 10 adet Belediye Hissesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresinin görüşülüp İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesiyle devam etti.
DİLAVER BURAK TESPİTLERDE BULUNDU
Toplantı sonunda söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Dilaver Burak birkaç tespitte bulunduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı: “İstasyon Mahallesi’nde bulunan vatandaşlar banka ATM’si istiyorlar. Bu konu hakkında Ziraat Bankası ile görüştüm. Belediye’den yer istediklerini ancak henüz bir geribildirim alamadıklarını ifade ettiler. Bunun dışında, İstasyon Mahallesi’nde durak sıkıntısı olduğu da vatandaşların söylemleri arasında. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bulunan mezarlığın duvarlarının bir bölümü kırılmış vaziyette ve mezarlığın arka kısmından çocuklar kırık bölümlerden atlayarak mezarlığa giriyorlar. Belediye etrafında yapılan çalışmaları inşaat işiyle uğraşan biri olarak değerlendirmek istiyorum. Yapılan izolasyon, izolasyon değil. Duvarlara sürülen zift, suyu engellemez. Yapılan bu uygulama yanlış. Verilen paraya yazık olur. Son olarak da Kızılpınar’da yapılan alt yapı çalışmaları hakkında bir şeyler söyleyeyim. Kızılpınar’a 1997’de, nüfus 2 binken 200’lük borularla kanalizasyon çalışması yapılmıştı. Şimdi yıl 2016, nüfus 45 bin. Yine 200’lük borularla çalışma yapılıyor. Yazıktır günahtır.”
ÇİFT HAT YAPILACAK
Dilaver Burak’ın ilettiği durumlarla ilgileneceklerini belirten Meclis Başkanı Uğur Erem, Kızılpınar’da yapılan çalışmalar hakkında da bilgilendirmede bulundu. Erem, “Konuyu Fen İşleri Müdürlüğümüze ve müteahhit firmaya ilettik. Kanalizasyon ve yağmur suyu hattını ayrı yapacaklarını bildirdiler.” dedi.
TERMİK SANTRAL KONUSUNDA GÖRÜŞLERİNİ SORDU
Toplantıda son olarak termik santral tartışması yaşandı. CHP’li Meclis Üyesi Eli Dede, “Bilindiği üzere şu an Çerkezköy gündemini meşgul eden en önemli konu termik santral. Bu konu hakkında AK Partili meclis üyeleri ne düşünüyorlar? Termik santral kurulmasına karşılar mı? Bugün burada, bu soruya cevap verecekler mi? Termik santrale karşı çıkmak için bir eylem yapılırsa katılacaklar mı?” dedi.
BEN GEZİCİ DEĞİLİM
Konu hakkında açıklamada bulunan Dilaver Burak da, “Bu konuyu parti grubum adına değerlendiremem. Şahsi olarak ben termik santral kurulmasına karşıyım. Eyleme katılıp katılmama durumuna gelince de… Ben Gezici değilim. Sokağa çıkmam.” cevabını verdi.
Haber:  Uğur Kılıç
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hüseyin. - 7 yıl önce
bu termik santralin bir faydası olacak mı hayır.zararı olacak.kanserden yakınlarını kaybeden bu hisleri bilir.evet diyen ya cahil yada geri zekalıdır.YAŞAM HAKKIN ELDEN GİDECEK
Avatar
HÜSEYİN - 7 yıl önce
İSTANBUL,TEKİRDAĞ BÜTÜN ÇEVREYEDE ZARAR VERECEKSİN.BU NUFUS YOĞUNLUĞUNA ATOM BOMBASI ATIP HALKI KATLETMİŞSİN.HADA TERMİK SANTRALİ YAPMIŞSIN
Avatar
huseyin - 7 yıl önce
1 EVRE KANSERDEKİ hastaya yani başlangıçta sigarayı bırak diyorsun.o 3 veya 4 evreye geldimi can korkusuyla bırakıyor.fakat nafile .termik santral yapılınca aynen öyle olacak ama nafile
Avatar
Kemal beziroğlu - 7 yıl önce
CHP Genel başkanı Kemal kılıçdaroğluna
Chp nin oylarını 10 puan arttıracak iktidara gelmesini sağlayacak 3 proje sunuyorum.
Ak partiye oy veren biri olarak neden Chp ye proje hazırladığımı açılayayım
1 İktidara alternatif olmayınca ne kadar hırsız uğursuz varsa bizim partiye doluştu. Eren Çalık gurubu.
2 Ak parti cemaat partisi oldu artık tabanı dinlemiyor şeyhleri dinliyor.
28 şubatın intikamını almak isteyen milli görüşçüler ak partiyi truva atı olarak kullanıyor. 28 şubat 20 30 bin kişilik bir ailenin punduna getirerek milli görüşe karşı yaptığı bir darbeydi. Chp tabanı ve Mhp tbanı dahil değildi. Buna rağmen Ak parti geldiği günden beri baş örtüsünü sömürerek tabanını Chp ve Mhp ye karşı kışkırttı. Ötekileştirme politikası sonucu ortam gerildi. Ülke iç savaşın eşiğine geldi.
Chp projelerime sahip çıkarsa oyu artar. Ak partiye alternatif olur. Ülke normale döner
1 Gravity jeotermal santraller. Detayları kemalbeziroglu.wordpress.com da sunuyorum