Mehmet Can Danyeli de İlçe Başkanlığı’na aday

Bir dönem AKP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Can Danyeli, 7 Aralık tarihinde yapılacak olan kongre öncesi İlçe Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Danyeli yaptığı açıklamada, “Hükümetin makamları, halkımız da takdir eder ki laf ve gezinti ile meşgul edilmemeli, icraatı, projesi ve vizyonu olanlar bu makamlara getirilmelidir. Çıktığımız bu yolda, yolu hak, alnı pak, geçmişi sizlere yaraşır, gelecek vaat eden ve en önemlisi de vaat ettiklerini icraata geçirebilen kimsenin ilçe başkanı olmasını, canı gönülden istiyorum. Bu bir yarıştır, ben 25 yaşında olabilirim, ancak hayallerim yaşımın çok ötesinde ve hayallerimin hepsi siz Çerkezköy’e dairdir” dedi.

Mehmet Can Danyeli de İlçe Başkanlığı’na aday
30 Ekim 2014 Perşembe 08:16

DANYELİ DE ADAYLIĞINI AÇIKLADI
AKP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Eski Başkanı Mehmet Can Danyeli, 7 Aralık tarihinde yapılacak olan kongrede AKP İlçe Başkanlığı görevine aday olduğunu açıkladı. Danyeli yaptığı yazılı açıklamada, ilk olarak kendisini tanıtarak, “Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesinde’ de Dünya’ya gelmiş bir kardeşinizim. Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunuyum, American Educore Universitesinden IT Manangement eğitimimi de tamamladıktan sonra başladığım kamu yönetimi lisans programımın da son senesindeyim. Sakarya’da bulunduğum dönemde Mekteb-i Enderun Başkanlığı ile başlayan sosyal yaşantıma, üniversitemi bitirip Çerkezköy’e geldikten sonra Ak Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak, ekibimle birlikte sosyal sorumluluk idealimi partim vasıtasıyla, ekibimin gücüyle birlikte sürdürme gayreti içerisinde oldum” diye konuştu.

BİR ÇOĞUNUZ KADAR FARKLI HİKAYEYE SAHİBİM
AKP ile kurucu Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın yasaklı olduğu günlerde tanıştığını sözlerine ekleyen Mehmet Can Danyeli, “O zamanlar orta okulu bitirdiğim de askeri okul sınavlarına hazırlanırken, babamın bunun pek mümkün olmayacağını, kendime başka bir hedef seçmem konusunda beni telkin ettiğini hatırlıyorum. Nedenini sorduğum da, kendisinin yeni kurulan bir partide başkan olduğunu ve bu partiyi temsil eden insanlar için bugünün şartlarında vatana bu yönde hizmet etmenin imkansız olduğunu vurgulamıştı. Yıllardır hayalini kurduğum askeri okul, babamın sözleri ile hayal oldu. Bir gün gelecek demişti bunlar da geçecek. Hikayesini kendimin yaşadığı bir siyasi, sosyal olaydır bu. Yıl 2014 ben bu partinin sevdalısıyım, çünkü ben de bir çoklarınız gibi farklı bir hikayeye sahibim, benim hikayemde bu” açıklamasında bulundu.

İCRAATI, PROJESİ VE VİZYONU OLANLAR BU MAKAMA GETİRİLMELİ
AKP’nin ülkedeki siyasi, sosyal ve ekonomik dönüşümünü kendi tecrübesiyle aktarmak istediğini ifade eden Danyeli, şöyle devam etti; “Bugün burada Adalet ve Kalkınma Partisi, Çerkezköy İlçe Başkanlığına adaylığımı açıklamak için bulunuyorum. Öncelikli olarak kamuoyuna partide İlçe Gençlik Kolları Başkanı iken neler başardığımızı ve nelere vesile olduğumuzu aktarmak istiyorum. Hükümetin makamları, halkımız da takdir eder ki laf ve gezinti ile meşgul edilmemeli, icraatı, projesi ve vizyonu olanlar bu makamlara getirilmelidir”

BAŞKANLIK GÖREVİNDE Kİ YAPTIĞI PROJELERİNİ SIRALADI
Mehmet Can Danyeli, Gençlik kolları Başkanlığı zamanında hayata geçirdiği projeler hakkında da bilgi vererek, “Açılım sürecinde tüm Türkiye’de ki teşkilatlardan önce ‘Diyarbakır’da Yeni Bir Sayfa Açıyoruz’ sloganı ile Çerkezköy’den Diyarbakır’a 1000 öğrenciye kırtasiye malzemesini götürmek, Diyarbakır Kimsesizler Yurdu’nda ki tüm çocukları ziyaret ve oyuncaklar hediye edilmesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bölgemizde bulunan 1000 ihtiyaç sahibi kardeşimizi giyindirmek. Suriye mültecilerinin Türkiye’ye getirilişleri esnasında halkımızın ve üyelerimizin doğru ağızlardan bilgi edinebilmesi için Çerkezköy’de ‘’BM ve Suriye Mültecileri’’ konulu Konferans’’ düzenlenmesi ve konferansa BM Dış İlişkiler Temsilcisi Selin Ünal’ın konuşmacı olarak getirtilmesi, Çerkezköy ve beldelerinde bulunan esnaflarımıza devletimizin sunduğu kredilerden nasıl faydalanabileceklerine dair kitapçık hazırlanması ve proje eğitimlerinin verilmesi, Çerkezköy ve beldelerinde bulunan tüm engelli vatandaşlarımızın aylık periyotlarla düzenli olarak ziyaret edilmesi, dersleri için özel ders desteği verilmesi. Çerkezköy’de yeni açılan tüm esnaflara teşkilat olarak haftalık ziyaretlerde bulunup çiçek götürülmesi. Çerkezköy ve beldelerinde bulunan sağlık ocaklarının kısmi onarım işlerinin üstlenilmesi. Evde bakım hizmeti gören hastalar için aylık yardım ve erzak dağıtımı, pozitif ayrımcılık amaçlı roman vatandaşlardan 50 adetinin ilgili fabrikalara yerleştirilmesi,  Kutlu Doğum Haftası’nda ‘’50.000 Kandil Simidi, 50.000 Salavat’’ programı ile tüm camiler de (20 küsür) eş zamanlı kandilleşme programı. Halkın problemlerini iletebilecekleri e- platform oluşturulması www.akgenclikdinliyor.com., seçim öncesi kanaat önderleri tespiti, ziyaretleri ve hediyelerinin sunulması,  haftanın üç günü Devlet Hastanesi’nde kalan hastalara geçmiş olsun ziyaretleri, yeni doğum yapan ailelere içlik hediye edilmesi, haftalık programlar içerisinde, gazi ve şehit ailelerinin aylık periyotlarla ziyareti, Gezi olayları sonrasında ‘Milli İrade Ormanı İnşası’ ve 1500 fidan dikimi, 5 Engelli vatandaşımıza araç dağıtımı” ifadelerini kullandı.

PARTİMİN BAŞINA GELECEK KAPTAN-I DERYA OLMA HEVESATINDA DEĞİLİM
Türkiye’de ekibiyle birlikte en fazla faaliyet yapan teşkilat olmanın gururunu yaşadıklarının altını çizen Danyeli, “Bunlar bir kısmı, kişinin aynası işidir, söze ve lafa bakılmaz. Ben bu icraatları kısa bir sürede ekibimle gerçekleştirdiğim için, yapamadığımız projelerimiz, yarım kalan hayallerimiz olduğu için bu makama aday oluyorum. Çerkezköy’de parti içinde sürekli basına yansıyan kutuplaşmalar, partinin geçmişine, partinin kurucularına, bu partiye gecesini gündüzünü veren, yağmurda ve çamurda ciddi mücadeleler veren kimselerin bugün parti tarafından unutulmaya yüz tutmuş olması, beni fazlası ile üzmekte, partimizin bu durumlarını şahsi olarak kaldıramamaktayım. Partinin başına gelen her kaptan, partiyi farklı sulara sürüklerken, üyelerimiz, teşkilata emek harcayan kimseleri farklı limanlarda bırakmaktadırlar. Partinin başına geçecek Kaptan-ı Derya olma hevesatında değilim. Tek amacım partinin birlik ve dirlik içerisinde, Türkiye’de Genel Merkezimiz de olduğu gibi Çerkezköy’de de partimizin kurumsal bir çıtaya oturmasını sağlamak istiyorum. İlçe Başkanı Çerkezköy’de kim olursa olsun, eğer partimizin kurumsal bir pusulası olduğu takdir de, Parti başına geçecek yeni kimseler partiyi idare noktasında pusulanın mevcut olmasından dolayı, tecrübesizlik ile partiyi şahıslara göre yönetemeyecek hale gelecektir” dedi.

BİZLER İÇİN DESTEK TALEP EDİYORUZ
Mehmet Can Danyeli konuşmasının devamında ise, “Çerkezköy’de partiye samimiyetle bağlı, sağdık ciddi bir kesim mevcut. Bu kesimin tek talebi, kendilerinin partiye koşulsuz sağdık kaldıkları gibi makamda, bu kimseleri temsil eden kimselerin de sadece partiyi yönetme noktasında sadakat ve samimiyetle bu işi icra etmeleridir. Bu zor bir talep değildir. Çerkezköy’de Ak Parti’de İlçe Başkanlığı yapacak kimselerin toplumun tüm kesimlerinden haberdar olması gerekmektedir diye düşünüyorum. Engele takılan vatandaşlarımızı kaç kez ziyaret ettikleri, Çerkezköy’de, Kızılpınar’da ve Veliköy’de bulunan ve evde bakım hizmeti gören vatandaşlarımızın en son ne zaman hal ve hatırlarını sordukları, Çerkezköy’de ki uyuşturucu problemi ile en son ne zaman yüzleştikleri, kullanan kimselere ve ailelerine kaç kez yardım için koştukları, devlet hastanesi acil kısmında bulunan hastalarımıza gidip, en son ne zaman kontrol ettikleri, farklı mezhepsel gruplara ne kadar hoşgörülü oldukları, şehit ve gazi ailelerimizi önemli gün ve haftalar haricinde en son ne zaman ziyaret ettikleri önemli konulardır. Toplumun tüm kesimlerinin derdi ile dertlenebilmek, aynı sofrada oturmayı gerektirir. Aynı sokaktan bile geçmeyen kimseler, bu kimselerin derdi ile dertlenemezler. Bizler ekibimizle birlikte, geçmişte olduğu gibi geçmişten bu güne de bu anlattığım mevzular üzerinde çalışmalarımıza devam ettik, ediyoruz da. Gençliğimiz, inancımız bu noktada tamdır. Bizleri geçmişimiz de destekleyen kimselerden, bir kez daha bizler için destek talep ediyoruz” diye konuştu.

HAYALLERİMİN HEPSİ ÇERKEZKÖY’E DAİRDİR
İlçe Başkanlığına adaylığını koymayı planladığı ilk günden beri, büyükleri ile istişare içerisinde yol aldığını ifade eden Danyeli, “Kulağımıza gelen genç olmamız nedeniyle eleştirilere adap içinde bir cevap vermek istiyorum. İlçe Başkanlığı Kongresi önümüzde ki ayın 16’sında yapılacaktır. Bizleri genç olma noktasında eleştiren iyi niyet sahibi olmayan kimselerden bir kişi, benim ve ekibimin yaptığı o dönemki icraatların, siyasi hayatı boyunca onda birini yaptığını ispat ederse, ben adaylıktan çekileceğim. Çok iddialı ve net konuşuyorum. Bu gururlanma yahut büyüklenme değildir, iyi niyet sahibi olmayan kimseler için sadece bir cevap niteliğindedir. Sözümüzün her daim arkasındayız.
İlçe Başkanlığı seçiminin, öncelikle halkımız, üyelerimiz ve bu parti için en ufak bir emek harcayan tüm kimseler için hayırlar getirmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum. Çıktığımız bu yolda, yolu hak, alnı pak, geçmişi sizlere yaraşır, gelecek vaat eden ve en önemlisi de vaat ettiklerini icraata geçirebilen kimsenin ilçe başkanı olmasını, canı gönülden istiyorum. Bu bir yarıştır, ben 25 yaşında olabilirim, ancak hayallerim yaşımın çok ötesinde ve hayallerimin hepsi siz Çerkezköy’e dairdir” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.