Mehmet Han’ı kabri başında anmaya gittiler

29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fethi dolayısıyla Çerkezköy’deki liselerde eğitim gören 140 öğrenci Fetih müzesini gezmek ve Fatih Sultan Mehmet’i kabri başında anmak üzere İstanbul’a gittiler

Mehmet Han’ı kabri başında anmaya gittiler
29 Mayıs 2015 Cuma 17:18

 140 ÖĞRENCİ GEZİYE KATILDI

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ikincisi düzenlenen Ecdada saygı gezisi kapsamında Çerkezköy’deki Liselerde eğitim öğretim gören 140 öğrenci, Fetih müzesini gezerek Fatih Sultan Mehmet’i kabri başında anmaya gitti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen gezinin masrafları hayırseverler tarafından karşılanırken, öğrenciler üç otobüs ile dün saat 09.00’da İstanbul’a hareket ettiler. 


HAYIRSEVER VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR ETTİ

29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fethi kutlama programı hakkında bilgi veren Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Anma etkinliği çerçevesinde tüm liselerimizden temsili 140 öğrenci belirlendi. 12 öğretmen nezaretinde düzenlenen ziyaretimizin amacı öğrencilerimizle birlikte ilk olarak fetih müzesini gezeceğiz ardından da Fatih Sultan Mehmet’i kabri başında anacağız. Bu sıradan bir İstanbul gezisi değil, tarihimiz hakkında öğrencilerimizin bilgilenmelerini amaçlıyoruz. Düzenlenen gezi için yardımlarını esirgemeyen hayırsever vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

DOĞU ROMA İMPARATORLUĞU SONA ERDİ

İstanbul'un Fethi, 29 Mayıs 1453'te, şehri günlerdir kuşatan Osmanlı ordusunun, şimdi İstanbul olarak bilinen, o zamanki adıyla Konstantinopolis (Constantinople) şehrini Sultan II. Mehmed Han'ın komutanlığında fethetmesidir. Bu fetihten sonra Osmanlı Devleti İmparatorluk olmuş, henüz 21 yaşında olan Sultan II. Mehmed, fatih unvanını da alarak Fatih Sultan Mehmed olarak anılmaya başlanmıştır. Tarihteki en önemli devletlerden olan Doğu Roma İmparatorluğu böylelikle sona ermiştir. 

Haber: Feyza İşcan Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.