Mehmet Kalyon’dan Gaziler Günü mesajı

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mehmet Kalyon’dan Gaziler Günü mesajı
20 Eylül 2018 Perşembe 16:40

“Bugün, aziz vatanımızın savunmasında olağanüstü gayretlerle, dönemin gelişmiş teknolojik silahlarına karşı büyük bir inanç ve kararlılıkla savaşan, vatan için canını ortaya koyan tüm gazilerimizin bu anlamlı gününü hep birlikte yad ediyoruz.

CEPHEYE KOŞTULAR
Onlar, bu aziz vatan için yeri geldiğinde kundaktaki bebeklerini, gözü yaşlı annelerini ve eşlerini geride bırakıp büyük bir fedakarlık yaparak cepheye koştular. Çok zorlu şartlar altında, yokluk içerisinde, gerekirse günlerce aç ve susuz kalarak bu büyük vazifeyi yerine getirdiler.

Vatan toprağının dört bir yanından koşarak cepheye gelen, omuz omuza düşmana karşı savaşan, farklı milletlerden gelen, birbirini tanımadığı halde kardeşlik hukukunu tesis ederek bu büyük mücadeleyi gerçekleştiren gazilerimizin bu fedakarlığı dünya üzerinde görülmemiştir.

AKIL ALMAZ BAŞARILAR ELDE EDİLMİŞTİR
Yapılan bu mücadele ise yine eşi benzeri olmayan şanlı zaferlerle sonuçlanmıştır. Büyük ekonomik güçlere ve o dönem için ileri teknolojiye sahip silahlarla ülkemize saldıran düşmanlara karşı akıl almaz başarılar elde edilmiştir.

Bu inancın zaferidir. Vatan sevgisinin bütün sevgilerin üstünde olmasının sonucudur. Ailelerini, sevdiklerini yeri geldiğinde uzun yıllar görmeden savaşmışlar ama asla vatan savunmasından vazgeçmemişlerdir.

DÜNYA ÜZERİNDE EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞTİR
Özellikle İstiklal Harbi döneminde oyun çağından yeni çıkmış, belki de çocuk diyebileceğimiz yaşta birçok gencimiz cepheye koşmuş, vatan savunmasını en iyi şekilde yapmıştır. Okullarını yarıda bırakmışlar, geleceğe dair tek umut olarak vatanımızın birliğini, bütünlüğünü düşünmüşlerdir. Hatta bazı okullarımızın mezun vermediği yıllar olmuştur. Bu fedakarlığın da dünya üzerinde bir eşi görülmemiştir.

Savaşın kendi zorlukları yanında arkadaşını, kardeşini belki de kendi kollarında kaybeden, sevdiği insanların şehit oluşuna tanıklık edip üstüne bu acıları da yaşayan ve birçoğu da gazi olan vatan evlatları inancının gereği olarak hiçbir gevşeklik göstermeden mücadelesine devam etmiştir.

ALLAH KENDİLERİNDEN RAZI OLSUN
Bu vesile ile bugün bu topraklarda şanlı bayrağımızın altında huzur içerisinde yaşamamıza vesile olan aziz şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, kahraman gazilerimize ise sıhhat ve afiyet diliyorum. Allah kendilerinden razı olsun.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.