Mehmetçiğimize şükran ve minnet duyuyoruz

AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mehmetçiğimize şükran ve minnet duyuyoruz
19 Mart 2018 Pazartesi 13:56

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE GİDEN YOLDA ÇOK ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI OLMUŞTUR
“Bugün Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin millet olarak büyük bir onur, gurur ve heyecanını yaşamaktayız.

Çanakkale Zaferi vatan, millet, bayrak, din ve devlet uğruna göğsünü siper eden ve bir gül bahçesine girercesine şahadet şerbeti içen şehitlerimiz ile onların silah arkadaşları gazilerimizin kahramanlık destanıdır. Tüm dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü duyuran binlerce Mehmetçiğimize şükran ve minnet duyuyoruz.

Çanakkale Savaşı genç yaşlı demeden halkın bütün kesimlerini bir araya getirmiş, omuz omuza mücadeleye sevk etmiştir.
18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, milletimizin küllerinin içinden çıkarak kıvılcımları yangınlara dönüştürdüğü bir gündür.

Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, milletimize hem zaferi getirmiş hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu vermiştir.

Tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, insanlarımızın şehadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer, İstiklal Harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur.

Türkiye olarak bölgemize, dünyamıza barışın, kardeşliğin hakim olmasını istiyor ve bunun samimi bir şekilde mücadelesini veriyoruz. Bu acılar tekrar yaşanmasın diye üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getiriyoruz.

Bir yandan Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103’ncü yıldönümünü kutluyor, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.