MEHŞER-İ CÜMBÜŞ KAHKAHAYA BOĞDU

Mahşer-i Cümbüş ekibi, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde Çerkezköylü tiyatro severlerle buluştu.

MEHŞER-İ CÜMBÜŞ KAHKAHAYA BOĞDU
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
25 Aralık 2021 Cumartesi 12:23

Ünlü topluluk performansıyla büyük takdir toplarken; usta sanatçılar seyircileri gülmekten adeta kırdı geçirdi.

Zaman zaman seyircilerin de dâhil edildiği yaklaşık iki saatlik doğaçlama tiyatro gösterisine, Çerkezköylü tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi. Tiyatro Sporu gösterileriyle seyirciyi kahkaha boğan topluluğun gösterisini, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı ve Enver Bayram, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda tiyatro sever izledi.

Yiğit Arı, Güray Özcan, Ayça Işıldar Ak, Fatih Günay, Ayhan Taş ve Burak Satıbol’un yer aldığı Mahşer-i Cümbüş ekibi, gösteriye katılan Çerkezköylü tiyatro severlere kahkaha dolu bir gece yaşattı.

SKEÇLERİN KONUSUNU SEYİRCİLER BELİRLEDİ

Sahneye konacak oyunun konusunu seyircinin belirlediği gösteride, Çerkezköylü tiyatro severler, sahneye çıkarak skeçlerde rol alma şansı da yakaladı. Birbirinden renkli ve eğlenceli skeçlerin sahnelendiği gösteri sonunda sahneye çıkan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Mahşer-i Cümbüş oyuncularına çiçek takdim ederek, Çerkezköy halkına unutulmaz bir gece yaşattıkları için teşekkür etti.

MODERN DOĞAÇLAMA TİYATRONUN ÖNCÜSÜ

2001 yılı Mayıs ayında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından kurulan Mahşer-i Cümbüş, aynı yıl Eylül ayında “Tiyatro Sporu” gösterilerine başladı. Mahşer-i Cümbüş 2003 yılının ağustos ayından itibaren faaliyetlerini İstanbul’da sürdürdü. Mahşer-i Cümbüş kurulduğu günden bu yana Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde gösteriler sergiledi. Türkiye’de Modern Doğaçlama Tiyatro'nun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, Doğaçlama Tiyatronun gösteri biçimlerinden biri olan Tiyatro Sporunu Türkiye’de ilk defa seyirci ile buluşturdu.

Ekip bugüne kadar 2000'ün üzerinde “Tiyatro Sporu”, 300’ün üzerinde “Beyin Fırtınası” gösterisi yaptı. Türkiye’de Modern Doğaçlama Tiyatro'nun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, bir başka ilke daha imza atarak 2007 yılında Türkiye’nin ilk doğaçlama şov programı “Anında Görüntü Show”u ekranlara taşıdı ve Türk televizyonlarında yepyeni bir dönem başladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.