Memnun olan da var olmayan da

Çerkezköy halkı ve pazar esnafı, Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan kapalı pazar yeri hakkında görüşlerini bildirdi. Esnaf, tezgah alanlarının küçüklüğü ve konumlandırılmasından; vatandaşlar ise havalandırmanın yetersizliğinden şikayetçi. Yeni pazar alanında bunların dışında bir sıkıntı olmadığını dile getiren vatandaşlar, yapının daha modern, kullanışlı, düzenli ve temiz olduğunu ifade ediyor.

Memnun olan da var olmayan da
06 Eylül 2018 Perşembe 09:30

VATANDAŞ YORUMLARI
“Çok güzel ve çok temiz. Her şey iyi. Ne direkleri var ne de sopaları. Temiz ve ferah. Bir de kışı görürsek kış aylarında da güzel olacak.” (İsmini vermeyen vatandaş)

“İyi, güzel fakat kapalı olduğundan dolayı hava almıyor. Biraz terletiyor.” (İsmini vermeyen vatandaş)

“Valla ben çok beğendim. Eski pazar yeri çok fazla düzensizdi. Düzen şimdi oluştu.” (Büşra Koç)



“Güzel; sadece biraz fazla sıcak. Keşke havalandırma da olsaydı. Onun dışında bir problem yok.
(Seyran Hanım)

“Çok sıcak. Önceki pazar yeri daha zevkliydi. Önceki pazar yerinde neyin nerede olduğu biliniyordu. Şu anki pazar yerinin bir tarafı giysi bir tarafı yiyecek bölümü olmalıydı. Düzensizlikten ve havasızlıktan şikayetimiz var. Başka da bir şikayetimiz yok.” (Seven Endam)

“Gayet güzel ama yaz olduğundan dolayı biraz sıcak. Kışın bir problem olacağını sanmıyorum. Aradığımızı bulabiliyoruz, her istediğimiz burada. Her şeyi bulabiliyoruz.(Raziye Varlı)

“Çok süper ben beğendim.” (Ayla Hanım)

ESNAF YORUMLARI
“Pek beğenildiğini söyleyemem. Müşterilerden de aynı tepkiyi alıyoruz. Kapıları kapattılar sadece. Ana giriş var. Diğer esnaf kapıları kapalı; müşteri gelip gidemiyor, iş yapamıyoruz. Pek de memnun değiliz. (İsmini vermeyen esnaf)

“Havalandırma yok, sıcak burası. Bir de yağmur yağmıştı belki haber olmuştur. Eskiden mesela herkesin tezgahı 9 metrekare, 12 metrekare idi. şimdi 4,5 metrekare; tezgahlar küçüldü. Eskiden kimisinin yeri çok işlekti; şimdi kurayla çekildiği için arkaya düşüldü. Yerleri büyütsünler, havalandırma taksınlar.” (İsmini vermeyen esnaf)



“Yazın çok sıcak, kışın da eminim soğuk olacak. Yani yoksa dizaynı çok güzel, çok ferah, müşterinin gezdiği alan rahat. Neden? Çünkü esnaf istediği gibi askı yapamıyor. O yüzden gerçekten herkes iş yapabiliyor. İstek olarak da yazın havalandırma, kışın ısınma.” (Esnaf Zeynep Bozkurt)

“Çamurdan tozdan kurtulduk. Bana göre iyi ama memnun olmayanlar da var tabi ki.” (İsmini vermeyen esnaf)

“Fevkalade güzel, daha nasıl olsun? Tek şikayetimiz sıcak oluyor, havalandırma olsa fena olmaz.” (İsmini vermeyen esnaf)

“Çok havasız, yerler küçük. Benim 12.5 metrekare tezgah açmam gerekirken şu an 6,5 metrekar ye tezgah açıyorum.” (İsmini vermeyen esnaf)



“Şu anki pazar yerinden hiç memnun değiliz. Kura çekilişi oldu. Pazarda hiç yeri olmayan esnaf en ana köşelerde tezgah açıyor şu an. Hiç pazarla alakası olmayan esnaf şu an pazarın en ana köşelerinde. Nasıl konumlandırıldı bu esnaf nasıl yerleştirildi? Biz tezgahımızı çamurun içinde açtık zamanında. Diğerleri geldi şimdi en güzel yerlere düştü. Bana 6,5 metrekare yer verdiler yerin 1,5 metrekaresi kolonla ikiye bölündü.” (İsmini vermeyen esnaf)

“Burada hapishanede gibiyiz. Saat 9’dan aşağı arabamızı sokamıyoruz. Araba giriş-çıkış saatleri çok garip. Zaten pazar küçük, saat 9 da herkes giriyor, sıkışıyor. 15 dakika boyunca insanların, trafiğin azalmasını bekliyoruz. Ben 30 metrekare alana tezgah açıyordum; 6,5 metrekare açmak zorunda kaldım. Bir de yerim en iyi yerdeydi ve şu an en kötü yerde tezgah açıyorum. 15 yıllık emeğimiz gitti. En büyük şikayetimiz bu. 5 milyar verip en kötü yerde tezgah açan insan şu an en iyi yerde tezgah açıyor. 30 metrekare yerimiz vardı tırnağımızla kazıyarak almıştık o yeri. 15 yıllık emeğimizi  5 dakika içinde sildiler. Yeri olmayan insanlar en iyi yerlerdeler şu an.” (Esnaf Baran Bey)
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.