Metal Çocuk yurt dışında

Türk Metal Sendikası Metal Çocuk Arkadaş Kulübü 15. Uluslararası Çocuk Meclisi 450 çocuk ile Ankara Büyük Anadolu Otel’de toplandıktan sonra yurt dışına çıktı. Rusya Başkurdistan gezisine çıkan Metal Çocuk Kulübü'nde, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi'nden de 2 çocuk yer aldı

Metal Çocuk yurt dışında
16 Temmuz 2014 Çarşamba 07:12

Türk Metal Sendikası Metal Çocuk Arkadaş Kulübü Geleneksel Çocuk Meclisi Toplantılarının 15.’si 28 Haziran – 5 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da yapmıştı. Büyük Anadolu Otel’de düzenlenen Çocuk Meclisi toplantısına 33 şubeden 350 metal işçisi çocuğu ile Avrasya ülkelerinden gelen yaklaşık 100 yabancı misafir metal işçisi çocuğu katıldı. Uluslararası nitelikteki Çocuk Meclisi toplantılarının ardından Türk Metal Çocuk Arkadaş Kulübü, bu kez yurt dışına çıktı. Rusya Başkurdistan gezisine çıkan TMS Çocuk Arkadaş Kulübü'nde iki de Çerkezköy'den çocuk bulunuyor.

ANKARA'DA TOPLANDILAR

Büyük Anadolu Otel’de düzenlenen Çocuk Meclisi toplantısına gösteri yapanlar da konuşanlar da, toplantının sahipleri de çocuklar oldu. Yaklaşık 1 hafta süreyle çeşitli kültürel, sportif ve sosyal etkinliklerle zaman geçirecek olan çocuklar 2 Temmuz tarihinde düzenlenen çalışma ile bir araya geldiler. Anıtkabir’i, ziyaret ederek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda saygı duruşunda bulunmasıyla birlikte çocuk meclisi çalışmalarını tamamladı. 15. Çocuk Meclisi’nde program, sihirbaz gösterileri, Aşuk ile Maşuk’un dansı, halk dansları, şiir okumaları, yabancı çocukların konser ve dansları ile devam etti. Programı gerçekleştiren ekibin tamamı Metal Çocuk Arkadaş Kulübü üyelerinden oluştu. 3 günlük verilen eğitim ve provalardan sonra yapılan gösteriler salonda büyük alkış aldı.

YURT DIŞINA ÇIKTILAR

13 – 21 Temmuz 2014 tarihlerinde 1 hafta olarak organize edilen Rusya Başkurdistan gezisine Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi'nden 2 çocuk katıldı. 13 Temmuz Pazar günü programa katılmak için giden çocuklarımız 21 Temmuz Pazartesi  günü döneceği bildirildi. Çerkezköy Şubesi'nden BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş. İşyerinde çalışan üye Deniz Ergene’ nin kızı Elif, Hema Endüstri A.Ş. İşyerinde çalışan üye Serkan Tuna’nın oğlu Mete katıldı. BSH Ev Aletleri A.Ş. İşyerinden çocuklara Şube Denetim Kurulu Üyesi Turgay Üstünol refakat etti.  TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, "Çocuklarımız, 1 hafta boyunca eğitim, gezi, dinlenme, oyun, çeşitli faaliyetlerde bulunacak. Burada yeni arkadaşlar edinecek. Ülkemizi ve Sendikamızı gittikleri Başkurdistan’daki arkadaşlarına anlatacaklar" dedi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.