METAL ÇOCUKLAR DÖNDÜ

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi'nin de 16 çocukla temsil edildiği Metal Çocuk Kulübü Metal Çocuk Temsilciler Meclisi tamamlandı.

METAL ÇOCUKLAR DÖNDÜ
30 Haziran 2011 Perşembe 00:00

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Murat Koçak, bir basın açıklaması yaparak Metal Çocuk Meclisi'ne katılan 16 Çerkezköylü çocuğun Ankara ziyareti hakkında bilgi verdi. Türk Metal Sendikası bünyesinde faaliyet gösteren Metal Çocuk Arkadaş Kulübü’nün 12’nci Dönem Metal Çocuk Meclisi, Büyük Anadolu Oteli’nde 19-25 Haziran tarihlerinde yapıldı. Çocuk Meclisi’ne Türk Metal Sendikasaı üyesi işçi çocuklarının yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, Ukrayna ve Başkordistan’dan da davetli olmak üzere toplam 500 çocuk katıldı. Çocuk Meclisi’nin açış konuşmasını Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak yaptı.
DÜNYA ÇOCUKLAR İÇİN ADALETSİZ
Metal Çocuk Arkadaş Kulubü'nün 12. Dönem Metal Çocuk Meclisi'ne katılan Genel Başkan Pevrul Kavlak, çocuklara yönelik mesajlar verdi. Konuşmasında dünyada yaklaşık 3 milyar çocuk yaşadığına, her gün 35 bin çocuğun öldüğüne, 1 milyar çocuğunsa yoksulluk içinde yaşadığına dikkat çeken Genel Başkan Kavlak, " Çocuklar için adaletsiz bir dünyada yaşıyoruz. Bu dünya çocukların çocukluğunu yaşayabileceği bir dünya değil. Küreselleşmenin dünyayı sosyal, ekonomik ve siyasi açıdan çirkinleştirmesi, sonuçta çocukların büyük acılar çekmesine sebep oluyor” dedi.
KEŞKE SAVAŞLAR BİTSE
Çocuk Meclisi’nde sadece Türkiye’den değil, Rusya’dan, Ukrayna’dan ve Kuzey Kıbrıs’tan da çocuklar olduğunu vurgulayan Pevrul Kavlak, “Bugün burada Dostluk, Barış ve Kardeşlik” duygularıyla bir araya geldiniz. Keşke dünyayı yönetenler de böyle çocuklar gibi el ele vermeyi başarabilse. Keşke şu savaşlar bitse. Belki, o zaman bu güzel gezegen daha yaşanılır bir halde olurdu” diye konuştu. Dünyada paylaşıldıkça çoğalan iki şey olduğunu kaydeden Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, “Bunlardan biri bilgi, diğeri ise sevgidir. Öyleyse yapmamız gereken, insanlardan bilgilerimizi ve sevgilerimizi esirgememektir” dedi.
Çocuklar Metal Çocuk Külübü'nün Temsilciler Meclisi görüşmelerinin yanı sıra düzenlenen müzik-eğlence ve kültür, sanat, spor yarışmaları gibi aktiviteler de bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.