MHP ilçeden birini göndermeyi başardı

22 Temmuz'da yapılan 23. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde tarihinde ilk defa Tekirdağ'dan Milletvekili çıkarma başarısı gösteren MHP, en çok oyu Çerkezköy'den almayı planlarken, Çerkezköy'den aldığı oy ile hüsrana uğradı.

MHP ilçeden birini göndermeyi başardı
31 Temmuz 2007 Salı 08:33

Tekirdağ birçok yerinde oy oranı %17'lere çıkan MHP, Çerkezköy'den bir ismin ilk sıra adayı olmasına rağmen ancak %12 oy alabildi. Çerkezköy'den oldukca düşük bir oy almasına rağmen MHP, Çerkezköy tarihinde ilk defa Çerkezköy'den bir ismi Meclise taşımayı başardı.

Yaklaşık 2 yıldır seçim çalışmalarının startını veren MHP İlçe Bşakanı Mustafa Ordu, "60. Hükümet Milliyetçi Hareket" sloganı ile sık sık basın toplantıları düzenledi, Çerkezköy'ün AK Partili Belediyesi'nin ve AK Parti iktidarının icraatlarını sert bir dille eleştirdi.

Olası bir erken seçimde Çerkezköy'den bir ismi listenin üst sıralarına koymayı kafasına koyan MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, bu doğrultuda MHP'nin üst düzey yöneticileri ile görüşmeler yaptı ve aradaki diyaloğu sıcak tutmuya çalıştı. Eski İlçe Başkanı Kemalettin Nalcı'nın da İl Yönetimine girmesinde büyük emeği olan MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, bu sayede ilin de nabzını tutmuş oldu. Erken seçim kararının alınmasının ardından Merkez Valisi Ayhan Çevik'in Tekirdağ'dan aday olacağı söylentisi üzerine harekete geçen MHP İlçe Teşkilatı en kötü ihtimalle listenin 2. sırasına Çerkezköy'den bir ismi yazdırmak için Ankara'nın yollarını aşındırdı.

Bu arada sürpriz bir gelişme yaşandı ve Merkez Valiliği görevinden istifa eden Ayhan Çevik'in adaylığı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin vetosuna takıldı. Bu durum MHP'nin il ve ilçe teşkilatlarında şaşkınlıkla karşılanırken, listenin 2. sıra sözünü alan MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı'na da 1. sıra yolu açılmış oldu. Çünkü Merkez Valisi'nin aday olmasını bekleyen partinin önde gelen kurmayları adaylık başvurusunda bulunmamışlar ve meydan aday adaylığı müracaatında bulunan toplam 7 kişiye kalmıştı.

Bunlardan ikisinin Çerkezköy'den olmasını iyi değerlendiren MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu ve MHP ilçe teşkilatı, özellikle İlçe eski Başkanı Kemalettin Nalcı'yı listenin tepesine yerleştirmek için elindeki tüm kozları oynamaya başladı. Çorlu ve Saray Teşkilatları'nı devre dışı bırakan MHP İlçe Teşkilatı, listeler açıklandığında aday adayından birisini listenin tepesine, diğerini ise listenin sonuna koyarak, adeta gövde gösterisi yaparken, Çerkezköy'de de ilk Milletvekilliği yolunu açmış oluyordu.

Listenin 1. sırasına yerleşen Kemalettin Nalcı, yaptırdığı tüm kamuoyu yoklamalarında Meclis yolunda en ufak bir endişe yaşamazken, özellikle Çerkezköylü seçmenlerin kendisine Vekillik yolunda büyük destek olacağı inancını taşıyordu.

Bu kapsamda çalışmalarına Çerkezköy ve Çorlu'da ağırlık veren MHP Milletvekili Adayı Kemalettin Nalcı, Lemar Düğün salonu'nda düzenlediği yemeğe Ç.T.S.O.'nin eski Başkanı Ömer Kılınç, Belediye eski Başkanı Mehmet Uz, Ç.T.S.O. Meclis Üyeleri, Ç.O.S.B. Yönetim Kurulu Üyeleri, çok sayıda doktor ve bürokratın yanısıra birçok tanınmış ismi davet ederek, meydanlara iniyordu. Kendilerinin görevi yaptığını ve artık sıranın Çerkezköy'de olduğunu belirten MHP Adayı Nalcı, "Biz üzerimize düşeni yaptık ve ilk sırayı Çerkezköy'e getirdik. Sıra Çerkezköy'de" diyor ve ilk sıra onurunun tüm Çerkezköy'e ait olduğunu vurguluyordu.

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen ve seçim startının verildiği toplantının açılış konuşmasını yapan MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, MHP Genel Merkezi'nin Çerkezköy'e 1. sırayı vermesinin bir tesadüf olmadığını belirterek, 2005 yılından beri Çerkezköy ve Tekirdağ genelinde profosyonel manada bir siyaset yaptığını ve bunun Genel Merkez tarafından da görüldüğünü belirterek, "Genel Merkezden gelen yöneticilerin yaptığı ziyaretlerde, milletvekili ve bakanlarımızın yaptığı gezilerde Çerkezköy'ün yani sizlerin desteği çok olumlu gelişmelerin kapılarını açtı bizlere.

2 SIRA BİRDEN ALDIK

Partimize ilçemizden gösterilen destek ve ilgi sayesinde 2 tane milletvekilliği sırasının verileceğini öğrendim ve bunun birinin 1. sıra olması için epey uğraş verdik ve sonunda Çerkezköy siyasi tarihinde ilk defa bir siyasi parti 1. sırayı aldı" diyordu.

ÇOK BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR

Çok büyük hedeflerinin olduğunu belirten MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, kendisinin profesyonel olarak siyaset yaptığını ve hedeflerini büyüttüğünü belirterek, "1.sırayı aldıktan sonra geçtiğimiz günlerde Ankara'ya gittim ve bu seferde onlardan Bakanlık istedim. İnşallah MHP iktidara gelecek ve sizin oylarınız ile seçtiğiniz milletvekiliniz Bakan olarak sizlere hizmet verecek" diyerek de iddialı konuşuyordu.

ADAYIMIZA SAHİP ÇIKIN "Büyük hedeflere varmak için hep beraber çalışmalıyız" diyen MHP İlçe Başkan Mustafa Ordu, "İster Saraylı, ister Çerkezköylü, ister Konyalı olsun, isterse Erzurumlu olsun. Bölge, yöre, şehir ayrımı yapmadan Çerkezköy'de yaşayanların adayına sahip çıkması lazım" diyerek de Çerkezköy'lülerden açık destek istiyordu.

Yapılan yemek bir nevi gövde gösterisine dönüşürken, ilerleyen günlerde İlçe Teşkilatı ile Milletvekili Adayı arasındaki ipler birazda olsa geriliyordu. Herşeyin bilgisi dahilinde olmasını, açıklamaların ona göre yapılmasını isteyen MHP Milletvekili Adayı Kemalettin Nalcı ile İlçe Başkanı Mustafa Ordu arasında tansiyon biraz yükselirken, MHP İlçe Teşkilatı seçim çalışmalarında adayın yanında pek görünmemeye başlıyordu.

Fakat bu durum az kalsın MHP milletvekili Adayı Kemalettin Nalcı'ya çok pahalıya patlayacaktı. Çünkü MHP'nin tanınan ve sevilen isimleri yerine Milletvekili Adayının yanında ismi daha önce başka partiler ile anılan, siyasi tecrübeleri başarısızlıklarda dolu isimler Çerkezköy'de dolaşmaya başlayınca ilk başta Nalcı'ya verilen destek giderek azalmaya başlıyordu.

Rant ve çıkar peşinde koşan insanlardan kendini kurtarmaya çalışan MHP milletvekili Adayı Kemalettin Nalcı, son hafta yaptığı ataklarla aleyhine gelişen olayları az da olsa durdurmayı başardı. Fakat en büyük rahatlama Nalcı'ya seçimden çok kısa bir süre önce Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi'nden verilen destek oldu.

Seçimlere önce yapılan ve ünlü sanatçıların katıldığı MHP'nin konserine beklenen düzeyde ilgi olmazken, partililer "Bugün iş günü katılım az ama bu normal" diyerek kendilerince bahaneler buldular.

Türk Metal'in de açık desteğini alan Kemalettin Nalcı, seçimden önce yaptığı konvoy ile "Bu iş bitti, artık Ankara yolu Çerkezköy'e hayırlı olsun" derken, seçimlerden zaferle ayrılacağından emin bir görüntü taşıyordu.

Özellikle Çerkezköy'e çok güvenen ve en az %30,35 oranında oy bekleyen MHP milletvekili Adayı Kemalettin nalcı, Çerkezköy'de sandıkların açılması ile büyük bir şok yaşarken, her sandıktan partisine çıkan 20 ile 30 arasındaki oy umutların biraz daha sönmesi anlamına geliyordu. İşte bu arada devreye Çorlu ile Tekirdağ Merkez ve sahilde bulunan ilçelerin oyları Nalcı'nın imdadına hızır gibi yetişiyordu.

Tüm bu şartlarda Çerkezköy'de enaz %30 oranında oy bekleyen Nalcı, %12 gibi bir oy oranı yakalarken, Tekirdağ'ın diğer bölgelerinde bu oy oranı %15 ile %18 arasında değişince ve partisi de ülke barajını geçince Ankara'ya gitmeye hak kazanmış oldu.

Sandıkların açılması ile birlikte CHP'nin 3. sıra adayı Ünal Baysan ile kıyasıya bir rekabete giren Nalcı, sandıklar açıldıkca derin bir nefes alırken, Ünal Baysan'ın vekillik hayalleri ise bir başka bahara kaldı.

Seçim zaferinin belirli olmasının ardından Kemalettin Nalcı ve arkadaşları sevinç gösterilerinde bulunurlarken, aynı gece partililere hitaben bir konuşma yapan MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, partisinin Tekirdağ'da Milletvekili çıkarmasından dolayı son derece mutlu olduğunu fakat Çerkezköy'de kendisinin ve partisinin aldığı oy oranı nedeni ile üzüldüğünü belirterek, "Tarih yazdınız benimle birlikte, hepinize kutlu ve mutlu olsun. Afişlerimde bir kelime kullandım, 'Bu onur hepimizin.' İşte bugün, bu onur hepimizin. Şimdi bu çok önemli, belki iktidara gelemiyoruz ama Allah'ına kadar muhalefet nasıl olur, oraya gidince göstereceğiz.

İKTİDARDAN DAHA FAZLA SES GETİRIRİZ

Allah herkesten razı olsun, bize destek veren, bize oy veren tarihi zaferimize ulaşmamıza emeği olan herkesten Allah razı olsun. Tarih yazmak herkese mahsus değildir. Tarih yazabilmek için insanların yüreğini ortaya koyması gerekiyor. Yüreğimizle, bileğimizle, bilgimizle biz orada inanki iktidardan daha fazla ses getiririz, buna inanın" diyordu.

ZAFERİ BİZ KAZANMASINI BİLDİK

Heyecanlı ve mutlu olduğu gözlenen MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, "Çerkezköy'den başta Dr. Devlet Bahçeli'ye, sonra il ve ilçe başkanlarımıza ve tüm partililerimiz Çerkezköy'e bir onur verdi. Çerkezköy görevini tam yaptı mı? Yapmadı. Ama ufak bir azınlıkta olsak biz görevimizi yaptık. Ama onlara diyoruz ki yapsanızda, yapmasanız da gidiyoruz. Çanakkale'yi ufak bir azınlık nasıl ufak bir ordu ile kazandıysa Çerkezköy'ünde zaferini kazanan yine MHP oldu.

İLK BİZ OLDUK

Artık bundan sonra isterlerse 5, isterlerse 3, isterlerse 2 olsun. İlk biz olduk biliyorsunuz. Bundan sonra sayın diğer partilerin hepsi sıralayacakları adayları 1, 2, 3 diye koyacaklar ama geçmiş olsun.

Tarih yazmak kolay olmuyor ama şu gerçek Çrkezköy'ün siyasi geleceğini MHP açtı. Diğer partilerde bundan sonra bundan nemalanacak. Ama bu önemli değil, biz görevimizi yaptık. Bize verilen emaneti en güzel şekilde yerine getirdik" diyordu.

Renkli geçen kutlamanın ardından yarım bıraktığı işlerinin başına dönen Nalcı, daha sonra İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alarak Ankara'ya gitti ve Çerkezköy tarihine adını yazdırarak, Tekirdağ Milletvekili olarak kaydını yaptırdı.

Bundan sonraki süreçte MHP İlçe Teşkilatı ve Tekirdağ Teşkilatı'nda kaçınılmaz ağırlığı olması beklenen Nalcı'nın Tekirdağ ve Çerkezköy Teşkilatları ile ilgili ne gibi tasarruflarda bulunacağı, ne tür karar vereceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.