MHP’den istifa etti Bağımsız aday olacak

Çerkezköy’ün önde gelen siyasetçilerinden Mustafa Ordu, düzenlediği basın toplantısı ile üyesi bulunduğu Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa ettiğini açıkladı. Ordu yaptığı açıklamada, “milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na bildirileceği Cuma gününü bekliyorum. Saat 15.00’da kadar Tekirdağ’ın hakkını savunacak bir aday çıkmaması halinde Bağımsız Milletvekili Adaylık başvurusunda bulunacağım” dedi

MHP’den istifa etti Bağımsız aday olacak
16 Eylül 2015 Çarşamba 17:01

TEKİRDAĞ İLE ANKARA ARASINDA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRMELİDİR

Çerkezköy’ün duayen siyasetçilerinden Mustafa Ordu düzenlediği basın toplantısıyla partisinden istifa ettiğini açıkladı. 1 Kasım Pazar günü yapılacak 26.dönem milletvekilliği genel seçimleri için aday listelerinin 18 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar Yüksek Seçim Kurulu’na bildirileceğini ifade eden Mustafa Ordu, “Tekirdağ, sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyıp sorunlarının çözülmesini sağlayacak milletvekillerine ihtiyaç duyuyor. Bu isimler Tekirdağ’ın hem sorunları hem de çözüm yolları iyi bilmeli, Tekirdağ ile Ankara arasında köprü vazifesi görmelidir” dedi.

EVRAKLARIMI İL SEÇİM KURULUNA TESLİM EDECEĞİM

Ankara’ya giden vekillerin Tekirdağ halkının yerinde parti genel merkezlerine biat ettiklerini sözlerine ekleyen Ordu, “Siyasi partiler aday belirleme sürecinde kendi görüşleri doğrultusunda belirlediği adayları seçilebilecek yerden gösteriyor. Siyasi parti genel merkezleri illere seçilecek yerden atama yapıyor. Bundan dolayı da seçilip Ankara’ya giden vekiller Tekirdağ halkının yerine parti genel merkezlerine biat ediyor. Milletvekili aday tarifine uygun bir isim Cuma gününe kadar çıkmaması halinde Tekirdağ’dan Bağımsız Milletvekili adaylığı başvuruşunda bulunacağım. Bağımsız milletvekilliği adaylığı için tüm evraklarımı hazırladım. Cuma günü saat 15.00’a kadar bekleyeceğim. Belirttiğim tarife uyan milletvekili adayı çıkarsa kendisine maddi ve manevi destek vermeye hazırım. Ancak kimse çıkmazsa bu göreve talibim. Başvuru evraklarını İl Seçim Kurulu’na teslim edeceğim” açıklamasında bulundu.

CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ NALCI MHP’DEN VEKİL SEÇİLDİ

Mustafa Ordu milletvekilliği adaylığı içinde üyesi bulunduğu Milliyetçi Hareket Partisi’nden de istifa ettiğini ifade ederek, “2007 milletvekili seçimleri için Çerkezköy’den Ali Çelebi ve Turgut Ersoy’a adaylık teklifinde bulunmuştuk. Çeşitli nedenlerden dolayı olumlu karşılık bulmadı. Sonrasında Kemalettin Nalcı’ya teklifte bulunduk, kendisi de MHP’den Cumhuriyet tarihinde ilk Tekirdağ Milletvekili seçildi. Yine ilçe başkanlığım döneminde 2011 yerel seçimlerini yaşadık” diye konuştu.

ŞİMDİ DE TEKİRDAĞ DİYORUZ

Ordu konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Çerkezköy Belediye başkan adaylığı için dönemin Ağır Ceza Hakimi Yılmaz Şişman’a teklif götürmüştük, yine çeşitli nedenlerle olumlu yanıt alamadık. Bizler elimizi taşın altına koyduk. Veliköy ile Karaağaç’ta seçim kazandık. Bunları düşündüğümüzde imkansız diye bir şey yok. Çerkezköy’den 30 bin kişi sırt sırta verirse Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne vekil gönderebilir. Siyasi tecrübelerimi toplum faydasına değerlendirmek istiyorum. Bizler önce ülkemiz sonra milletimiz son olarak da biz anlayışına sahibiz. Bundan dolayı şimdi de önce Tekirdağ diyoruz”

KENDİSİ HAKKINDA YORUM YAPMAM DOĞRU OLMAZ

Partisinden istifasında MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen’in etkili olup olmadığı yönündeki soruya da cevap veren Mustafa Ordu, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin üyesi bulunduğum dönemde Tekirdağ’a layık olmadığını defalarca söylemiştim. Ancak şimdi MHP’nin bir üyesi değilim. Bundan dolayı yeniden kendisi hakkında yorum yapmam doğru olmaz” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.