Milletvekili Nalcı; Sözlerim yanlış anlaşılmasın

22 Temmuz'dan sonra yaptığı, Çerkezköy sınıfta kaldı" açıklamasının birtakım yanlış anlaşılmalara neden olduğunu belirten Tekirdağ MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, "Benim sözlerim Çerkezköy'lü seçmenlerle ilgili değildi. Benim sözlerim Çerkezköy'ün siyasel temsil hakkını savunan sivil toplum örgütleri ve siyasi partilereydi. Bu nedenle Çerkezköy siyasal manada sınıfta kaldı dedim. Seçmenleri, vatandaşları kastetmedim. Çünkü bir önceki seçime göre MHP, Çerkezköy'den yaklaşık 3 kat daha fazla oy aldı" dedi.

Milletvekili Nalcı; Sözlerim yanlış anlaşılmasın
03 Ağustos 2007 Cuma 08:50

Seçimlerden önce siyasi partileri, sivil toplum örgütlerinin Çerkezköy'ün siyasi temsil hakkını vurguladıklarına dikkat çeken MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, "Biz de meydanlarda bunu söyledik. Eğer dedik, herkes Çerkezköy'ün seçilebilecek sıradaki adayına parti ayrımı gözetmeksizin oy verirse, bu bir güç olur ve bundan sonraki seçimlerde diğer partiler Çerkezköy'ü gözardı etmezler, Çerkezköy'ün adayları bundan sonraki seçimlerde siyasi partilerin listelerinde daha iyi yer bulurlar dedik. Bunu sadece biz değil, seçim döneminde herkes söyledi" dedi.

SEÇMENİN TERCİHİNE SAYGI DUYUYORUM

İktidar partisi dahil tüm siyasi partilerin aday adaylığı döneminde ve ondan önce bu konuyu dillendirdiğini, ifade ettiğini belirten MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, kendisinin de bunu kastettiğini ve Çerkezköy'ün adayına sahip çıkmadığını ifade ettiğini belirterek, "Eğer burada seçilecek sırada olan bir adaya daha çok sahip çıkılsa, destek olunsaydı bir sonraki dönemde diğer partilerde mecburen 1. veya 2. sıralarını Çerkezköy'den veya bölgemizden adaylara yer vermek durumunda kalacaklardı. Ben bunu kastettim, Çerkezköy'lü seçmenlerin tercihine saygı duyuyorum. Onlara bir sözüm yok" dedi.

İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK HERKESİN ÖNÜNÜ AÇTIK

Yine de MHP'nin Çerkezköy'de bir ilki gerçekleştirdiğini ve Çerkezköy'ün siyasi temsil hakkını aldığını vurgulayan MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, bunun diğer partilerinde önünü açacağını belirterek, "İnşallah önümüzdeki seçimlerde Çerkezköy'ün adayları seçilebilecek sıralarda olur ve ilçenin temsil hakkı yine kazanılır. Biz de orada bölgemizden, ilçemizden insanlarla daha rahat çalışma imkanı buluruz, sorunlara çözüm üretiriz" dedi.

BAKIŞ AÇISI DEĞİŞİRDİ

Ankara'dan bakınca Çerkezköy ve Çorlu'nun kozmapolitik yapılarından dolayı blok oylarının gelmeyeceği havasının hakim olduğunu ve bu nedenle blok oyların geleceği düşünülen Malkara, M. Ereğli gibi yerlerin aday göstermede tercih edildiğini belirten MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, "Çerkezköy, Çorlu gibi yerlere partiler, zaten Türkiye genelinde alacakları oy oranlarını üç aşağı, beş yukarı alırız diye bakıyorlar ve başka yerlerden aday gösteriyorlar. Eğer buralarda bir aday blok oy almış olsa, Genel Merkezlerin bakış açısı değişirdi. Buraların adaylarının şansı daha fazla olurdu" dedi.

KISMEN YOLU AÇTIK

Kendilerinin 1. sırayı alıp, seçildikleri için bu yolun kısmen açıldığını ve önümüzdeki seçimlerde diğer siyasi partilerin Çerkezköy'ü ihmal etmemesi gerektiğini belirten MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, "inşallah diğer siyasi partilerde artık Çerkezköy'ü dikkate alır ve seçilebilecek sıralara adaylar koyarlar. Bu Çerkezköy ve bölgemiz için hayırlı olur" dedi

Kendisinin Çerkezköy'e, Tekirdağ'a vefa borcunun bulunduğunu kaydeden MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, "Benim doğduğum yer Malatya ama yaşadığım, doyduğum, hayatımı devam ettirdiğim yer Çerkezköy ve Tekirdağ. Bu nedenle artık buralıyız ve buranın milletvekiliyiz. Tekirdağ'ın, Çerkezköy'ün ve diğer ilçelerin sorunlarını çözmek, ilimizin gelişmesi ve daha yaşanabilir bir hale gelmesi için çalışmak zorundayız" dedi.

SORUNLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

İlçenin, Tekirdağ'ın ve bölge sorunlarının takipçisi olacaklarını belirten MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, bu konuda diğer Tekirdağ Milletvekilleri ile de iş birliği içerisinde olmaya gayret edeceğini, eğer onların sorunların takipcisi olmaması durumunda ise bunu yerel kamuoyu ile paylaşacağını ifade etti.

FOTOĞRAFI NET ÇEKTİK

Çerkezköy'den çıkan ilk Milletvekili olmasının kendisine ayrı bir heyecan ve mutluluk verdiğini belirten MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, seçimlerden önce tüm Tekirdağ'ın fotoğrafını son derece net çektiklerini ve bölgenin sorunlarına hakim olduklarını belirterek, "Tekirdağ'ın ve ilçelerinin ne problemi var, hepsini çok iyi biliyorum" dedi.

ÇİÇEĞİ BURNUNDA VEKİL NALCI BÖLGE İÇİN NELER DÜŞÜNÜYOR?

Çerkezköy'e bir yüksekokul ve fakülte kazandırmak için çalışmalarda bulunacağını belirten MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, ayrıca TRAKAP Projesi'nin bölgeye vereceği tahribatı azaltmak için çalışmalar yapacağını, yine Karaağaç, Velimeşe, ve Veliköy Sanayi Bölgelerinin OSB'ler gibi planlı, programlı bir şekilde çalışması için OSB çatısı altında toplanması için uğraş vereceğini söyledi.

OSB KAPSAMINA ALINMALI

Veliköy, Velimeşe ve Karaağaç Sanayi Bölgeleri'nin biran önce OSB kapsamına alınması gerektiğini belirten MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, bu şekilde arıtmalarının yapılabileceğini ve geri dönüşümün sağlanabileceğini ifade etti.

SU EN ÖNEMLİ SORUN

Şuanda dünyanın en önemli sorununun su olduğunu ve gelecek yıllarda bunun daha da büyüyeceğini belirten MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, "Bugün sanayicimiz suyu 25-30 kuruşa mal ediyorsa, birkaç sene sonra bunu 2 liraya mal edecek. Dolayısı ile dünya ile rekabet etme şansı kalmayacak. Dolayısı ile su kaynaklarımızı çok verimli kullanmalı ve mutlaka geri dönüşümünü sağlamalıyız" dedi. Suyun bir yaşam olduğunu ve susuz hiçbirşeyin olmayacağını belirten MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, "Suyun geri dönüşümü mutlaka sağlanmalı, eğer bu sağlanırsa ne çevre kirliliğinden bahsederiz, ne de susuzluktan" dedi.

DEVLET YATIRIM YAPMALI

Bölgedeki sanayi yatırımlarının arttığını belirten MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, bunun daha da artması ve büyümesi için devletin buralara yatırım yapması gerektiğini ve sanayiciyi çekme yolunda çaba harcaması gerektiğinin önemini de vurguladı.

GERİ DÖNÜŞÜM SAĞLANMALI

Yeraltı sularının bilinçsizce kullanımına ve çevre kirliliğine ancak geri dönüşümle engel olunabileceğini belirten MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, devletin buralara milyon dolarlık arıtma tesisleri ve geri dönüşüm tesisleri yapması için çalışmalarda bulunacağını belirtti.

DUYARLI OLACAĞIM

Bölgenin eğitim ve sağlık başta olmak üzere tüm konularında da duyarlı olacağını belirten MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, ayrıca bölgenin hızla nüfusunun arttığını belirterek, buna yerel yönetimlerin önlem alması gerektiğini ifade etti. Çarpık kentleşmenin önüne geçmek için küçük parseller yerine büyük parseller yapılması ve topluk konutun teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, sözlerinin sonunda Çerkezköy ve Tekirdağ seçmenine teşekkür ederek, "Benim ve partimin omuzlarına yüklediği bu görevi layıkı ile yerine getirmek için, sizlere layık olabilmek için tüm enerjimi, emeğimi, bilgi birikimimi ortaya koyacağım. Partime ve şahsıma verilen tüm desteklere sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.