Milli Eğitim Müdürlüğü daha ne yapsın?

FEM Dershanesi binasının Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilerek bu binanın Atatürk İlkokulu’nun şubesi olarak kullanılması konusunda istişare toplantısı gerçekleşti. Öğrenci velilerinin ‘geçişin zamanlaması’ başta olmak üzere kaygılarını belirttiği toplantıda velilerin görüşlerini not alan yetkililer, çalışmaları bu görüşler doğrultusunda sürdüreceklerini ifade etti

Milli Eğitim Müdürlüğü daha ne yapsın?
10 Şubat 2017 Cuma 14:08

ÖNCE MÜFTÜLÜĞE SONRA MİLLİ EĞİTİME
Hatırlanacağı üzere, FEM Dershanesi’nin binasına 15 Temmuz darbe girişiminin ardından devlet tarafından konulmuş; bu bina önce Çerkezköy İlçe Müftülüğüne, sonrasında da Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün yoğun çabaları sonucunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmişti.
İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Tahsisin gerçekleşmesinin ardından Makasçı Sokak’ta bulunan bu binanın, fiziki koşulları yeterli olmayan Atatürk İlkokulu’nun şubesi olarak faaliyete geçirilmesi gündeme alındı. Kesinleşen bir durum olmamasına rağmen kulaktan dolma bilgilerle duruma tepki gösteren öğrenci velilerini bilgilendirmek isteyen yetkililer Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi konferans salonunda bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantıya Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Atatürk İlkokulu idareci ve öğretmenleri, Okul Aile Birliği Yönetimi, servis şoförleri ve veliler katıldı.
FİKİRLERİNİ PAYLAŞTILAR
Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın toplantının başında velilerden kaygılarını dile getirmelerini istemesi üzerine, Atatürk İlkokulu’nda eğitim öğretim gören öğrencilerin ebeveynleri kaygılarını şu şekilde ifade etti:
MAYIS’IN 15’İNDEN SONRA YAPALIM
‘’Milli Eğitim Müdürümüzle dün bir toplantı gerçekleştirdik. Müdürümüz bize durumu izah etti. Olay çok güzel ancak zamansız. Çocuklarımız bu durumu öğrendikten sonra evde sürekli ağlıyorlar. Bence 7 katlı bir binadan okul olmaz. Biz bu binayı Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kazandırmak istiyorsak Mayıs ayının 15’inden sonra yapalım. Bunun bir mahsuru olduğunu düşünmüyorum.’’
ÇOCUKLARIMIZIN DENGESİ BOZULUR
‘’Ben, geçmişte öğretmenlik yapmış bir vatandaşım. O çok katlı binalarda dershane öğretmenliği yaptım. Pencereden kendini atmak isteyen öğrenci mi dersin, enerjisini boşaltamayarak birbirine vuran öğrenci mi dersin, duvar kıran öğrenci mi dersin hepsini gördüm. Bu çocuklar koşuyor, ip atlıyor, top oynuyor. Yeni binada çocuklarımızın dengesi bozulur.’’
İKAMETE GÖRE PLANLAMA YAPILSIN
‘’Madem ki Atatürk İlkokulu’nun kalabalık olduğunu düşünüyorsunuz, o zaman öğrencilerin ikamet ettikleri adresler tespit edilsin ve bu adrese göre uygun oldukları gönderilsinler. Bu okulda Veliköy, Kızılpınar ve Tepe’de ikamet edip okuyan öğrenciler var. Bu uygulama kullanılırsa okul mevcudu azalacaktır.’’
İLKOKUL SEVİYESİNDE OLMALARI
‘’Bu durumun uygun olmadığını belirtmek için onlarca sebep sayılabilir. Fakat bunların en önemlisi bu çocukların ilkokul seviyesinde olmalarıdır.’’
SERVİS SAATLERİ UYDURULAMAZ
Velilerin konuşmalarının ardından söz alan bir servis şoförü de, ‘’Servisçilerin de büyük sıkıntıları var. Biz taşımacılık planlarımızı sene başında yapıyoruz ve araçları ona göre tahsis ediyoruz. Eğer ki yeni binada tekli eğitime geçilirse saatler uydurulamaz ve servislerde problemler yaşanır.’’ dedi.
SINIF ORTALAMALARI 37.7
Atatürk İlkokulu Müdürü Yakup Dönmez de söz alarak, ‘’Okul ve sınıf mevcudumuzun fazla olmasından herkes şikayetçi. Sınıf mevcutları ortalama 37.7. Yeni ve fiziki şartları yüksek bir binada eğitim almaktan kimse sesini çıkarmaz. Şu an hazırlıklar devam ediyor. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra okulun son halini gören velilerimizin aklındaki soru işaretlerinin kalkacağını düşünüyorum.’’ ifadelerini kullandı.
43 KİŞİLİK SINIF VAR
Okulda görev yapan öğretmenlerden biri ise, ‘’Uzun yıllardır bu okulda görev yapıyorum. İlk olarak bu sene 43 kişilik bir sınıfla karşılaştım. 20 – 25 kişilik sınıflarda ders vermek tabii ki çok güzel bir şey ancak bunun zamanlamasının iyi planlanması gerekiyor.’’ açıklamalarında bulundu.
ZAMANLAMA KÖTÜ
Son olarak Atatürk İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ebru Karaman söz aldı. Okul Aile Birliği Yönetimi olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e velilerin kaygılarını ilettiklerini belirten Karaman, ‘’Müdürümüze tüm şikayetleri bir bir dile getirdim. Tekli eğitimin en iyi karar olduğunu ama dönem ortasında yapılmasına velilerin tepkili olduğunu ifade ettim. Velilerimize de gerekli durum yetkililerce aktarıldı. Eğitim, eğitimdir. Biz Okul Aile Birliği Yönetimi olarak tekli eğitime kesinlikle karşı değiliz ancak zamanlama kötü.’’ dedi.
ÇOCUKLARIM FARKLI FARKLI OKULLARA GİTTİ
Katılımcıların kaygılarını dinledikten sonra açıklamalarına başlayan Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, ‘’Ben 22 yıldır Çerkezköy’de yaşıyorum. Benim çocuklarım her yıl farklı okullara gittiler. O okullarda da velilerimizin söyledikleri türden şeylerin yaşandığını duymadım. Benim Mersin’de okuduğum okul 6 katlı. Kimse birbirini bir yerden itmiyor da atmıyor da.’’ ifadelerini kullandı.
ESKİ İDARECİ VE ÖĞRETMENLER BU ŞİKAYETLERLE GELMEDİ
Atatürk İlkokulu’nda ikili öğretimin yapıldığına dikkat çeken Doğan, ‘’Bu durumu rahatlatmaya çalışıyoruz. Biz istemez miyiz çocuklarımızın tek katlı binalarda eğitim görmesini? Ben iki yıldır milletvekiliyim. Önceki Kaymakam, Milli Eğitim Müdürü ya da öğretmenler bu iki yıllık süreçte okullar ve okul içindeki sıkıntılarla ilgili bana hiçbir şey söylemediler. Kapılara kadar dolu sınıflardaki öğrencilerin rahat eğitim almasını kimse engelleyemez.’’ dedi.
OKULUN MİLLİ EĞİTİM’E KAZANDIRILMASINA ÇOK MUTLU OLDUM
Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan’ın ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay binanın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisiyle ilgili geçmişte yaşanan gelişmeleri aktardıktan sonra, ‘’Ben hem Belediye Başkanı hem de Atatürk İlkokulu’nda eğitim öğretim gören bir öğrencinin velisi olarak karşınızdayım. Kaymakam Bey ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz bu bina için büyük çaba sarf ettiler ve bina Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kazandırıldı. Bu gelişmeyi duyduğumda çok mutlu oldum.’’ diye konuştu.
KESİNLEŞEN BİR DURUM YOK
Atatürk İlkokulu’nun fiziki sıkıntıları olduğuna değinen Başkan Akay, ‘’Bu toplantının temeli fikir alışverişi yapmaktır. Henüz kesinleşen bir durum yok. Okulun tam anlamıyla hazırlanmasının ardından oraya geçilemeyeceği konusunda yoğun bir tereddüt varsa bunu konuşalım ve öteleyelim. Buradaki amacımız tamamen sıkıntıları çözmek.’’ ifadelerini kullandı.
BİNALARIN AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARINI SUNDU
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü de gerek Atatürk İlkokulu gerekse ek binanın fiziki şartlarından bahsederek, ‘’Anahtarı bize yaklaşık 24 saat önce teslim edilen, konferans salonu, akıllı tahtaları, cep sineması bulunan bir binadan bahsediyoruz. Diğer tarafta da 300 – 400 öğrencinin okuyabileceği, 12 dersliği olan, ana caddeye cephe, sınıfların bazılarının bodrum katında bulunduğu bir okul var.’’ dedi.
EN İDEALİ YENİ BİNA
İkili öğretimin kabul edilebilir ve savunulabilir bir sistem olmadığını kaydeden Gümüş, ‘’Bir okul için en ideal ne gerekiyorsa yeni binada mevcut. Biz bu okulu Atatürk İlkokulu’nun ek binası yapmak zorunda değiliz. Başka okullar için de kullanılabilir. Atatürk İlkokulu’nun hali ortada olduğu için oraya öncelik veriyoruz.’’ diye konuştu.
ATATÜRK İLKOKULU’NUN DURUMU VAHİM
Bir velinin ‘’Eğer Atatürk İlkokulu mevcut sistemiyle devam ederse ilerleyen yıllarda ne gibi bir durum ortaya çıkar?’’ diye sorması üzerine Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, ‘’Nüfus artışı böyle devam ederse 2019’da o okulda okuyan çocuklar 85 – 90 kişilik sınıflarda eğitim görebilirler.’’ dedi.
ÇALIŞMALAR ŞEKİLLENECEK
Tüm fikir ve bilgileri dinleyerek not alan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, ‘’Düşüncelerinizi öğrendik ve gerekli notları aldık. Bu istek ve şikayetler çerçevesinde çalışmalarımızı yönlendireceğiz.’’ dedi.
BAZI VELİLER SAYGIDA KUSUR ETTİ
Öte yandan, toplantıya katılan velilerin birbirlerine ve protokol mensuplarına karşı takındıkları saygısız tavırlar dikkatlerden kaçmazken, bazı veliler arasında ciddi şekilde gerilim yaşandığı görüldü.
Haber: Uğur Kılıç
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kazım - 7 yıl önce
Zamansız iş yapmasın. Tabiki sağlıklı binalarda tekli eğitim çok güzel. Sayın vekil 20 yıldır çerkezköyü görmüyormuda bilgi beklemiş çalışmalar için. O zaman çorludan yada diğer ilçelerden Tekirdağ millet vekili olarak hiç haberi yok.
Avatar
Fikir - 7 yıl önce
Şimdiki Halk Eğitim binasın bahçesi de var.Aynı zamanda yandaki otoparkı da alın size mis gibi okul.O binayıda Halkeğitime ve kütüphaneye verin
Avatar
Hakkı - 7 yıl önce
Milli Eğitim Müdürü doğru iş yapacak öğrencilerimizi apartmana tıkmaya çalışmayacak.